Birincisi, Harald ile görüşüyorlar. Şart sunmaları için görüşmeleri gerek, şart sunduklarına göre görüşmüşler. Kral kaçırma-Amiral öldürme-Imu’ya posta koyma olaylarından sonra yıllarca kılına dokunamıyorlar Xebec’in. Yıllar sonra Harald’a Elbaf savaşçılarının Rocks’u bitirme şartını sunuyorlar.Birincisi Harald ile görüşmüyor Hükümet. Harald Hükümet'e girmeye çalışınca ona şart koşuyorlar. Büyük ihtimal Xebec ile olan yakınlığı biliniyor.
İkincisi Hükümet'in Shakky'i, Xebec'i pusuya düşürmek için kaçırdığı söylenmedi. Aksine Xebec'in God Valley'i basması beklenmedik bir durumdu Hükümet için verilen tepkilere bakarsak.
Üçüncüsü Hükümet Dof'u bile istediği zaman yok edemedi. Dof bunlara şantaj yaparak Kutsal Ejder bile oldu. Yani Hükümet bu gibi konularda zaten beceriksiz bir oluşum. Bu Xebec'in güç yönünden bir yere koymaz.
Dördüncüsü Sabo peşine 5 Gorosei ve Imu'nun kendisi düştüğü halde Marieos'tan sağ kurtulabildi. Bu Xebec'in yaptığından pek aşağıda bir durum değil.
İkincisi beklenmedik bir durum değildi. Garp, Kong bu durumdan haberdarlar ama Kong, koramiral Garp’ın bu bilgiyi bilmesine şaşırıyor. Dünya Hükümeti değil, denizcilerin bir bölümü bu bilgiden habersiz. Muhtemelen gizli bir bilgi ve denizciler içinden çok az kişi bunu biliyor, Kong gibi. Senin beklenmedik durum, hükümet bir halttan habersiz dediğin tepki denizci erlerinin verdiği tepkiler. Garp, Kong gibi yetkililer biliyor, bu adamların bildiği şeyi, hükümet de biliyor. Garp kendi ağzıyla diyor zaten, “korsan adasının taç mücevherini öylece alıp kaçamazsın. Onu geri almak için gelecekleri kesin gibi bir şeydir”. Garp’ın düşündüğü bu şeyi Kong, Gorosei ve Imu düşünemedi mi sence? Bu bilgiyi bilen herkes Xebec’in harekete geçeceğini tahmin eder zaten, Garp zekasına sahip olmak yeterli.
Üçüncüsü Dofy meselesi, değişik bir mesele. Bu adam yenildikten sonra da öldürülmüyor, hapse atılıyor. Demek ki öldürülse, bildiği bilgiyi sızdıracak şekilde ayarlamış sistemi. O yüzden dokunamamaları mantıklı. Bilgi sızmasın diye yaşamasına izin veriyorlar. Yani buna beceriksizlik denemez, hatta akıllıca davranıp yıllarca bilginin sızmasını engellemişler. Xebec’i de öldüremediklerini görüyoruz, Harald’a şart sunuyorlar, Shakky’i kaçırıyorlar, sonunda da kıstırıp öldürüyorlar muhtemelen.
Dördüncüsü, öyle bir durum yok. Xebec’in yaptığı şeyler; 5 Kralı kaçırıyor, Amiral öldürüyor, Imu’nun odasını basıyor, Imu’yu görmesine rağmen çiziksiz geri çıkıyor, Harald’la karşılaşıyor, çarpışıp tonla insanı bayıltıyor. Bunlar Xebec’in bir günde yaşadığı olaylar. Sabo’nun yaptığı; bir ekiple toplantıya gidiyorlar, dışarda olay çıkarıyorlar, Sabo, Imu’nun toplantısına gizlice şahit oluyor(o anda Wapol da bu toplantıya şahit oluyor), oradan ağır yaralanarak kaçmayı başarıyor(neredeyse ölecek kadar yaralanıyor, tek bir saldırıyla), Kuma’yı kurtarıyorlar. Sahip oldukları meyvelerle bunları yapabilmeleri gayet doğal. Xebec’in tek başına yaptığı icraatın çeyreğini Sabo ve ekibi yapamıyor.
İlgili belgeler;
Son düzenleme: