Gs ligde 7.10 ortalama ile oynadı, en zayıf 2 halkası sol ve sağ beklerdi
Fb ligde 7.05 ortalama ile oynadı, en zayıf 2 halkası sol stoper ve kaleciydi
Bjk ligde 7.02 ortalama ile oynadı, en zayıf 2 halkası sol kanat ve dostu
Fb en zayıf halkalarına oynamadı transfer dönemini bence
Bjk ndidiyi dosa tutturabilecek mi tutturamayacak mı göreceğiz, sol kanat hala yok
Gs şuan en iyi durumda gözüküyor (en azından anadolu kulüplerine karşı)
Sol kanat bizim en zayıf halkamız değildi neden? Çünkü halka bile değildi... Sezon başından beri 5 eksik var diyoruz 6-7 adam aldık artık 6 eksik var diyoruz.
Biz senede 1-2 oyuncu çıkartıyoruz ama max değerleri 15m avro falan ederken elden çıkarıyoruz veya ortalama 5-10m avro değerinde oluyorlar. Bir de taraftar çok cahil, adam 19-20 yaşındaki oyuncudan 28 yaşında kariyerin zirvesindeki adamdan beklediği katkıyı bekliyor. Geçen sene 17 yaşındaki Mustafa'dan olmaz diyenler vardı. Çocuk 17 yaşında, Haland performansı bekliyorlar. Haland'ın 17 yaşındaki gol sayısı max 10dur, Mustafa'nın GS derbisi golü var ki son vuruşu fena değil. Şimdi böyle bir yetenek varken elinde gidiyorsun çocuktan +10 gol katkısı bekliyorsun. Bizim ligde bu taraftar kitlesi olduğu sürece alt yapıdan topçu çıkması zor. Yunus bile gitti ADS falan yaptı avrupa yaptı geldi öyle oynayabildi. Kerem'de zaten kötü giden GS'de iyi gözüktü sonra kadroyla beraber yükseldi. Arda'ya girmiyorum daha çocuk saf yetenek o yüzden arada böyle kişiler çıkıyor. Yusuf Akçiçcek konusun bir şey demiyorum, çocuğu daha hiç izlemedim. Yani çıkıyorlar ama arkasında taraftar 2-3 maç duruyor sonra performans bekliyor çocuktan.
Oynayan oyuncu gelişir. Oynamazsa çürür gider.
Haaland 17-18 yaşlarında Molde'de 2 sezonda yarısı ilk 11, 43 maça çıktı ve 15 gol 5 asist yaptı. İkinci sezonunda Salzburg'a gitti, yarım sewzonda sadece 5 maçta oynadı. Sonraki sezona hazırlandı ve 22 maçta 28 gol attığı gibi devre arasında Dortmund kaptı.
Semih Kılıçsoy, 17-18 yaşında Beşiktaş'taki ilk sezonunda kaosun ortasında çoğu ilk 11 35 maça çıktı ve 12 gol 4 asist yaptı. Bundan sonraki sezonda Semih santrafordan uzaklaşıp kanat yapılmaya çalışıldı.
Bizde böyle bir şey olamaz. Bizden neden Haaland çıkmayacağının özeti bu. Tabiki Semih, Haaland'ın yeteneğinin yarısına sahip olsa bile bu ülkenin gördüğü en iyi 5-6 santrafordan birisi olur.
Çok örneği var. Kiralık gönderme sistemimiz bile yanlış en başta. Gidiyoruz 3. lig takımlarına gönderiyoruz çocukları. Adamlar da bu oyuncuları sırf ne olur ne olmaz beleşe oyuncu diye alıyor. Mecbur kalmazlarsa oynatmıyorlar, niye oynatsınlar? Genç geliştirme istekleri olsa kendi gençlerini oynatırlar. Ama yurtdışına gönderdiğin zaman böyle mi oluyor? Bak Demir Ege'ye, rotasyon oyuncusu olabilecek seviyede geldi. Demir Ege kalitesindeki bir yedeği Anadolu takımlarından almak istesen 2-3 milyon bonservis ödemen gerekirdi. Kartal'ın yeteneği Demir Ege'den az değildi ama alt lige kiralanarak heba edildi 3-4 senesi.
Yurt dışına giden çocuklar da Arda örneğindeki gibi 2 sene yükleme görüyorlar. O yüklemeyi görmeden o tempoya çıkınca tak diye sakatlanıyorlar. Arda-Rıdvan-Emirhan-Yunus Emre ... Hepsi gider gitmez 3-4 aylık sakatlık geçirdiler. Tesadüf mü bu yani? Şimdi bu sezon Yasin gitti. Bakalım ne olacak?