Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Novel-Light Novel Önerileri

Herkes farklı şeyler yazmış o yüzden kendim sormak istedim kesinlikle okunmalı dediğiniz seriler hangileri? özellikle bitmiş serilerden neredeyse hiç novel okumadım sadece biraz king of gods okudum
 
Herkes farklı şeyler yazmış o yüzden kendim sormak istedim kesinlikle okunmalı dediğiniz seriler hangileri? özellikle bitmiş serilerden neredeyse hiç novel okumadım sadece biraz king of gods okudum
Burada paylaşılan çoğu seri kaliteli. Ancak ilk defa okuyacaksan Desolate Era, Battle Through The Heavens gibi kaliteli ve hafif serileri tavsiye ederim. Bir seri 2k bölümü geçiyorsa aşırı tekrar ediyordur. Güzel serileri bitirdikten sonra çerezlik niyetine okuyabilirsin.
 
Burada daha çok Xianxia ve Xuanhuan temalı novelleri ele aldım. Arada farklı içerikli novellerde okumuş olsam da pek fazla şey hatırlamıyorum onlar hakkında.

Coiling Dragon - Daha çok batı temalı bir içeriğe sahip. İsimler vs. Çince bir şeye rastlamak çok zor. O konuda bir tık önde benim için. Tabi hikayenin sonu tamamen tesadüfler silsilesine bağlanıyor oluşu can sıkıcı nokta. Finali ise genel olarak en kötü yanı olabilir. Çok havada kalmış hissiyatı bırakıyor.

Stellar Transformation - CD'de yer alan can sıkıcı nokta buradaki evreni yaratan isim tarafından revize edilip yeni baştan yapılıyor. Ama seriyi okuyamadım maalesef. Anlatım ve kullanılan dil yapısı gereği çekilecek çile değil. İlk bölümü zar zor bitirmiştim sanırım.

The Desolate Era - Bu yukarıdaki iki seriden bağımsız olan aynı yazarın hikayesi. Bir nevi ustalık eseri denilebilir. Hikaye iki kısımdan oluşuyor. Çin temalı ilk kısım ve doğu batı sentezli ikinci kısım. Ben ikinci kısmı daha çok beğeniyorum. İlk kısımda çok fazla Çin miti ve efsanesi yer alıyor. Finali CD'den biraz daha iyi olsa da o kadar da iyi sayılmaz.

Martial God Asura - 3400 lere kadar sabredebildiğim matruşka bebeği. 16 yaşına kadar çöp olarak görülen bir çocuğun hikayenin zirvesine çıkışını konu alan fantezi Çin romanı. Babası ve anası aşırı güçlü iken kendisi de bir nevi mesih olarak görülüyor. Babası anasından sınıf olarak çok daha aşağı.

Nine Star Hegemon Body Art - MGA'nın yandan yemişi. Burada da gene 15 ya da 16 yaşına kadar çöp olarak görülen ana karakter elde ettiği yetiştirme tekniği sayesinde insanlığın zirvesine çıkıp onlar için yeni bir dünyanın kapısını aralayacak. Burada da anne ve babası aşırı güçlü iki ailenin mensubu ve haliyle ana karakter mesih olarak görülüyor. Bakış açısına bağlı olarak babanın ailesi bir tık daha üstün denilebilir.

Slaughter God - İsekai temalı bir Çin noveli. Burada da mevcut dünyamızdan zorla ışınlanarak ruhu bir başka evrene ve dünyaya giden Shi Yan adlı arkadaşla birlikte evrenin zirvesine olan yolculuk ele alınıyor. Kendisi tam anlamıyla bir p*ç. Sahip olduğu teknik akıl sağlığını etkilediğinden o etkileri minimize etmek için kadınlarla ilişkiye girmesi gerek. Bu konuda da pek seçici olduğunu söyleyemeyiz. Aile kurmak ya da çocuk sahibi olmak düşüncesi kendisini iğrendirecek kadar kötü düşünceler olduğunu söylüyor. Hikaye normal olanlara göre biraz daha vahşi.

Martial World ve True Martial World - Birincisinin ana karakteri ikincisinin sahip olduğu her şeyi bırakan isim. Birbirini tamamladığı için aslında güzel denilebilir, en azından ortalama üstü seriler. Birincinin finali biraz oldu bittiye getirilmişti. İkincide o konu daha başarılı şekilde işlenmişti.

TDG - Başlamayın, başlamaya niyeti olanları vazgeçirin.

ATG - Başladığım güne lanet olsun.

Reverend Insanity - Hikaye gene dünyamızdan faklı bir evrene nakledilen bir gencin hikayesini işliyor. Kendisi o evrenin yerlisi olmadığı için oranın yaşayanlarını çöp olarak gören tam bir kötü. Amacı doğrultusunda yapmayacağı hiç bir şey yok. Ne yazık ki Çin hükümeti bu seriyi yasakladı. 2000+ bölüm var. Ve gayet güzel yerde kesilmiş. Son bölümü okuduktan sonra, doya doya küfredeceğinizi hayal edebiliyorum.

ISSTH - Tam anlamıyla mükemmel bir seri. Baştan sonra. Tek eksiği, tam olarak eksik de sayılmaz, ana karakterin zorla ama zorla tek eşli bırakılmış oluşu. Lanet olsun gene aklıma geldi.

Renegade Immortal - ISSTH'nin yazarı olan Er Gen'in bir başka başarılı hikayesi. Karakter gelişimi konusunda Er Gen gibisini okumadım.

A Will Eternal - Gene bir Er Gen hikayesi. Bu diğerlerine kıyasla falan karanlık bir havaya sahip olmasa da komedi unsurunu çok iyi yedirmeyi başarmış. Her okuyuşumda katıla katıla güldüğümü bilirim. Efsane bir seri. Üstelik gayet makul bir sayıda.

BTTH - WDGK - TGR - Aynı evrende geçen ana karakterlerin bile birlikte yaşadığı belki de bu şekilde olan tek novel tabi bu üçüncü serisi olan TGR için geçerli. Diğer iki serinin ana karakteri üçüncü seri olan The Great Ruler adlı novelde bir araya geliyor. Tabi ana karakterimiz üçüncü ve yeni bir isim olduğundan diğer iki ana karakteri çok fazla göremiyoruz ama önemli değil tabi. Görünüşleri olsun ya da kendilerinden bahsedilişleri olsun gayet eğlenceli diyaloglara ve olaylara sebebiyet veriyor.

A Record of a Mortal's Journey to Immortality - Adı üstünde sıradan bir fani olan karakterimizin serinin zirvesine olan hikayesini anlatıyor. Kendisi olabilecek en sıradan ve normal insanlardan birisi. Şans eseri elde etmeyi başardığı bir eser sayesinden gidebileceğinden çok daha üst seviyelere ulaşmayı başaran bir arkadaşımız. Hikayesi o kadar sıradan ki en sonunda rakibi olmadığı için ilerlemeyi kesiyor.

Peerless Martial God 1/2 - Bu seri için ne desem bilemedim. Bir öyle bir böyle bir hikayesi var. Yazar sağ olsun betimlemeler ile bizleri öylesine boğuyor ki sonunda nasıl betimleyeceğini bilemeyecek duruma geliyor. 2. hikaye ise, yorum yok.

Son olarak Emperor's Domination - Ana evren üç dünya da geçmek de ve karakterimiz de bu üçü arasında dolanıp ağına takılan ya da takılacak olan balıkları avlamak ile uğraşan bir avcı. En sonunda yetiştirme sisteminin bugunu bulan ve bu sayede herkese tek atacak noktaya gelmiş bulunmakta. Gizem unsurunu serinin başından beri sürekli işlemek de ve beklenmedik zamanlarda bir kaç bin bölüm öncesinin cevabını bizlere veren güzel kurgulanmış bir hikaye. Tabi o cevapları alırken ister istemez geçmiş bölümlere dönmek durumunda kalıyoruz. Arada yazar tarafından değiştirilmiş olduğunu düşündüğüm şeylere denk gelsek de çok göze batan bir durum yaşatmıyor.
 
Ergen'in serilerini okuyan diğer serilerde o tadı alamıyor genellikle. İ will eternal'dan sonra bu tarz serilerden zevk alamadim hiç. Ancak üstteki arkadaş bazı serilere kendi tarzına göre yorum vermiş. En iyisi kendiniz bakmanız, guzelse devam etmeniz.
 
RoyalRoad sitesinden
Player Manager - A Football Management Progression Fantasy serisini öneririm. İçine çeken bir anlatımı var ve diyalogları içine çekiyor.
Çoğu webnovellerdeki mental mastürbasyon işine de girmemiş yazar.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık