Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Animeler Dinsizliğe Sebep Oluyor

Bu fikre katılıyor musunuz

  • Evet, katılıyorum

    Kullanılan: 19 14.6%
  • Hayır, katılmıyorum

    Kullanılan: 98 75.4%
  • Bilemiyorum

    Kullanılan: 13 10.0%

  • Kullanılan toplam oy
    130
din değilde kadın tercihlerini etkiliyor mu sizce erkeklerin ??? benim anime seven arkadaşlar tipinden bağımsız renkli saçlı sesi olgunlaşmamış kızlara hep hasta oluyorlardı …..
 
Kısmen evet. One piece te bile kami luffy tarafından yenildi. Şunu söylemek istiyorum. Sağlam olan bir dini bilginiz varsa ya da inancınız, izlediğiniz bir şey sizi etkilemez. Ama sağlam olmayan şeyler çabuk yıkılır.
yanlış bence. sağlam olmasa bile op’taki kami cok yöresel bir şeydi. bütün op evreninin kamisi olarak geçse tamam ama baya bölgesel bi cehaletti o kami muhabbeti..
 
Zamanı aşan doğru bir tespit yapımışsın. Tam tarifini yaptığın bir karakter geldi. Şeytanı sevdirmek, yaradanı yok saymak ve melekle şeytanı bir göstermek. Hepsi var. Animeler yüzünden şeytana tapıyorum artık.
Çok uzun zamandır din ile bir alakam yoktu aslında ama din satmaya kalkmışız o dönem :hhh:Hani daha 3,4 ay civarı önce google üzerinde Mesih kimdir diye arama yaptığımı hatırlıyorum uzaklık o derece. Belki animeler ateist yaptı bizi :bilmem:
 
Dalga geçilmiş ama "dinsizliğe sebep oluyor" derken yarattığı algıya bakmak lazım. MHP'nin dediği şeyleri tamamen es geçerek yorumlamak gerekirse ben mesela liseye geçtiğim dönem izlemeye başlamıştım anime, din konusunda bu yaşa geldiğinde temel şeylere vakıf oluyorsun çoğunlukla.

Fakat ilkokul da okuyan bir çocuğun belli konularda izlediği anime ile lise döneminde izleyen bir bireyin aynı şeyleri algılama olayı bir olmuyor. Yani kötü etkilenenler illa ki olur, çünkü o yaşta kişiler farklı bakış açısına sahip oluyor. "Küçükken Minareyi Allah sanırdım" diyen kişiler var. Şimdi belli bir konuda sürekli bir şeyler izleyince tabi ki farklı düşünceler ortaya çıkabilir. Hele ki bizim gençlerin "Diğer kişilerden farklı olmalıyım" kasıntılığı da işin içine eklenirse tamamdır...
 
Sebep olduğunu sanmıyorum, oluyorsa da iyi. Seküler bir Türkiye ütopik geliyor. Bireyler kendi moral sistemlerini oluştururlar en azından, müslüman yetiştirildiklerinde sorgulamıyorlar bu konuları. 1400 yıl öncenin dogmasıyla yaşamaya çalışıyorlar.

Çürük binaları yapan, bunları onaylayan, imar barışı sağlayan, sokaktaki cesetlerin kolunu keserek altınlarını çalan, çevreyi yağmalayan, bira şişesiyle depremzedeleri gasp edenlerin ekseriyeti müslüman. Dindar bir toplumun faydalarına yönelik en büyük argüman, dinin toplumu ahlâk yönünden eğittiğiydi. Böyle bir durumun olmadığını açık açık görüyoruz. Bağış yapanların, sahada gönüllü çalışanların hiçbirinin de bunları dinî bir sebeple yaptığını görmedim.

Yağma yapanları, 'haram' diye uyaran bir sofi vardı, onun gibileri ayrı tutuyorum.
 
Son düzenleme:
Evet, katılıyorum. Bu kötü bir şey mi onu tartışmak gerekiyor. Bence değil. 🤗
İyi bir şey tabi ki. Sorgulama güdüleri gelişiyor çocukların. Animelere de gerek yok bu arada. İnternette gezen çocukların çoğunun anneleri ve babaları tarafından atanmış inançları değişiyor. Günümüzün tanrısı internet, yarın metaverse, yapayzekalar olur.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık