Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Zirve Ronaldinho Gaucho vs. Lionel Messi

Kim daha yetenekli?


  • Kullanılan toplam oy
    124
En iyi futbolcular listesi her zaman Messi ile başlar.

Bkz:

1-Messi
2-Cr7
3-Ronaldinho
4-Cruyff
5-Maradona
6-Neymar
7-Zidane
8-Ronaldo
9-Henry
10-Pele

Unuttuğum biri yoksa, sıralamam bu şekilde.

Neymar konusunda objektif olamıyorum, adam benim futbol izlemeye başlama sebebim gibi; bundan dolayı kusuruma bakmayın.
Sadece KSK'nin PTT 1.lig maçlarını izlediğim bir dönemde, Brezilya maçı gördüm ve izlemeye başladım.(Ya Brezilya milli takımı maçı ya da Santos maçı emin değilim) Brezilya'da gözüm sürekli Neymar'daydı ve tarzı çok hoşuma gitti. (beyaz burun bandı, beyaz kolluk, dik saçlar... ayrıca Asyalı'ya benziyordu.) bayağı büyülenip, herkese ''Brezilya'daki Çinli adamı gördünüz mü?'' diye anlatıyordum.(Hafif ırkçıymışım :D) Daha sonralar herkesin tanıdığını fark ettim; sonrası ''Neymar skills'' izleyip, dışarıda top sektirmek...:D Benim için yeri herkesten ayrıdır.
Şu açıklamayı yapmasan feci şeyler derdim :D
 
Dişlek reyiz alkolikmiş, sarhoş çıkıyormuş yazıyor konuda, bu itibarına gölge düşürür, şanına leke sürer. İtaçi reyiz ise kusursuzdur, kusursuz kelimesinin içinde kusur vardır ama İtaçi reyizde yoktur. :)
Reisiniz kendisine kusursuz denilmesini istemiyordu ama sen bilirsin.

Konuya cevabım ise Messi.
 
Ronaldinho sokak futbolundan gelen birisi olarak işin şov ve bireysellik kısmı kendisinde daha yoğun. Ama Messi eğitim geçmişi gereği daha profesyonel. Çok estetik hareketler yapmak oyunu kazandırmaya yardımcı olmayacaksa yapmaz.
 
Olum bu ne saçma bir örnek ya. Bir tane pozisyondan dönem analizi mi yapiyon. Hiç alakası yok Ronaldonhinin oynadığı donemde de gayet iyi takımlar ve futbol vardı. Tembel herif olmasa messiyi donunda sallar ben onu gibi maça etki edebilen estetik açıdan mest eden bir adam izlemedim. Zaten ankette hangisi daha yetenekli diye sormuş. Attığı çalımlar messiye gore daha estetik.
Futbolu çok takip etmem son zamanlarda biraz araştırıyorum.

Son 10 15 yılda futbolun daha mekanik bir hale geldiği, futbolcuların bireysel yetenekten çok takım oyunu ve taktiğe döndüğü söyleniyor.

Yani böyle bir döneme denk gelen Messi bir zahmet daha az bireysel şov yapsın.
 
Ronaldo Nazario demis ki bu jenerasyonun oyuncuları saha dışında bizden daha iyi. Düzgün besleniyorlar ve iyi uyuyorlar. Bizde durum tam tersiydi, kadınlara girmiyorum bile. Aynı mentaliteye sahip olsak neler olurdu, bir düşünün.

Anketin cevabını vermiş bir nevi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık