Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dizi Sohbet, Soru, Haber ve Tartışma

Golden Compass'i yıllar önce TV'de izlemiştim, aklımda güzel kalmıştı, mutlaka bakarım buna.

Bir de dizi direkt en baştan başlayacak, yani Golden Compass sonrası kısımlardan başlamayacak değil mi?
Ben de tvden izlemiştim. Aklımda pek kalmamış ama herkesin bir hayvana ruhla bağlanma gibi bir şeyi mi ne vardı galiba. Kesin izlerim.

Kitabı olduğunu öğrenince okumayı da düşünmüştüm ama fırsat olmadı. Muhtemelen diziden sonra okurum.
 
Cok sevdiğim bir kitap serisi olan His Dark Materials zamanında üçleme olarak film yapılacaktı, ama ilk film olan The Golden Compass yüksek bütçesine rağmen gişede yeterli izlenme sayısına ulaşmadığı için film projesi iptal edilmişti. BBC One ve HBO hayvan gibi oyuncu kadrosu ile ortak yapım olarak bu seriyi dizi yaptı ve 11 gün sonra ilk bölümü yayınlanacak. Çok güzel bir fantastik eser olan bu seriyi izlemenizi tavsiye ederim. Fragman:

Kadro şampiyonlar ligi gibi. İlgimi çekti.
 
Ağır tempolu, konuşma ağırlıklı ve gerçekçi dizileri seven arkadaşlara The Terror isimli diziyi öneririm. Dizi aslında bir kitap uyarlaması. Kitap ise gerçekte yaşanmış bir olayı temel almış. Şöyle bir hikayesi var;

1845 yılında HMS Erebus ve HMS Terror isimli iki gemi, Kuzey Kutbu üzerinde Atlas Okyanusu'ndan, Büyük Okyanus'a açılan geçidi bulmak için yola çıkar. Fakat gemiler gittikten sonra onlardan bir daha haber alınamaz. Dizi buzda sıkışmış gemilerde yaşam mücadelesi veren denizcilerin yaşadıklarını anlatıyor.

Dizi içinde gerilim öğelerini de barındırıyor. Yapımcısı Alien serisindem bildiğimiz Ridley Scott. Başrolde ise Chernobyl dizisinin yıldızı Jared Harris var.

Gemilerin akıbetini merak edenler için de bildi vereyim. Bu gemiler kaybolduktan 3 yıl sonra gemilerin bulunması için HMS Enterprise ve HMS Investigator isimli gemiler gönderiliyor, ancak başarı sağlanamıyor. Hatta HMS Investigator buzda sıkıştığı için terk ediliyor. HMS Erebus isimli gemi 2014 yılında, HMS Terror ise 2016 yılında bulunabiliyor.

Dizinin ikinci sezonu ilkinden bağımsız. İkinci Dünya Savaşı esnasında Amerika'daki bir Japon toplama kampında yaşanan doğaüstü olayları anlatıyor. O da gerçek bir hikayeye dayanıyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık