Marineford'daki savaşın 50 bölüm sürdüğünü hesaba katarsak sadece finalde ki savaş 100 bölüm sürer zaten. Birde hikayedeki boşluklara bakarsak: Luffy'nin anne babasının, Zoro'nun anne babasının, Shanks'ın ve ekibinin hikayeleri daha bunlar anlatılacak. Dragon ve devrim ordusunun tanıtımı tek başına en az 50 bölüm sürer zaten, seri için bu kadar önemli bir organizasyonu 1000 bölüm bekletip 1-2 bölüm de anlatmaya çalışmaları anlamına geliyor bu erken bitirme. Son savaşta amirallerden illa ölen olacak orada bile flashback görürüz. Daha One Piece bulunacak kayıp 800 yıl öğrenilecek burada büyük savaş olduysa o anlatılacak, bu kadar bölümdür bekletilen detaylı bir konu, çoğu sırrın açığa kavuşacağı bir konu tek başına en az 50 bölüm sürer zaten. Bunlar olurken birde yeni arclar da olur, yeni adanın ve insanların tanıtımları vs olur.Biraz abartmıyor musunuz?
1000 bölüm daha sürmesi ne demek? Bu seri 97 yılında başladı. 1000 bölüm daha sürmesi demek serinin 23 yıl daha devam etmesi demek bilmem farkında mısınız? Hayır 1000 bölüm daha adam ne yazacak ki? Rakip kalmadı rakip. Arc sonu 2 yonkou devreden çıkacak. Geriye spesifik olarak Teach ve Dünya hükümeti kalıyor sonraki rakipler olarak. Ha araya supernova kapışması ve bir iki amiral villain eklenebilirdi. Supernova kapışmasının belli sebeplerden dolayı bu saatten sonra pek mümkün olacağını düşünmüyorum. Amiral mevzusu da arc sonu zaten bu seviyeye gelecekler gibi duruyor. Pek gerek yok yani. Bu iki temaya 100'er bölüm yeter. Zaten One Piece sagaları ortalama 100 bölüm sürüyor. Sadece dressrossa biraz fazla uzun sürmüş. Bir de şuan devam eden four emperor saga 199 bölüm oldu ama bunun sebebi Oda'nın mevzuya en güçlü iki insanı birden dahil etmesinden kaynaklı. Hani bu iki yonkouyu ayrı sagalar ve olay örgüleri altında işlese gene 100 bölüm civarına denk gelecekti.
Bakın yeni bir adaya gittiklerinde seri ile hiçbir alakası olmayan bir karakteri bana tanıtıp her şeyini anlatıyorsa bu oda, yukarıda bahsettiğim konuları hayde hayde detaylı anlatması gerekir.
Bu dediklerimi düşünürsek en az 700-800 bölüm sürmesi gerekir. Bunun kaç yıl süreceği önemli değil önemli olan hikaye de ne kadar eksik var ve ne kadar bölüme ihtayacı var bence. Tabi bu benim şahsi görüşüm katılmayabilirsiniz. Bence seri erken biterse bu hikayeden dolayı değil yapımcılar ile alakalı şahsi sebeblerden ötürü olur.