Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Uyarıyı kapat
Sayın ziyaretçi, Korsan Fan'a hoş geldiniz. Forumumuzdaki konulara yorum yazmak, muhabbetlere katılmak ve forumumuza paylaşımlarınızla katkıda bulunmak için "Şimdi üye ol!" butonuna tıklayarak kayıt olunuz. Üyelik ile ilgili sorusu olan, şifresini unutan üyelerimiz "Facebook" sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

One Piece Testi 2

'Bilgi Testi' forumunda Smoker tarafından 28 Nis 2019 tarihinde açılan konu

  1. Smoker the White Hunter Site Yetkilisi

    Smoker (the White Hunter)
    Mesaj Sayısı 22,069
    Üyelik Tarihi22 Nis 2009
    Yıllar önce yaptığım One Piece Testi'nin ikinci sınavı karşınızda. Bu sefer cevap verilebilecek şekilde hazırladım. İlk testin linki:

    korsanfan.com/konu/one-piece-testi.245/

    1. Luffy'nin kız arkadaşlarının sayısının an az 143, en fazla 210 olduğu bilinmektedir. Luffy kız arkadaşlarını dörder, beşer ve altışar şekilde saymaya çalıştığı zaman bunu yapamamaktadır. Zira matematik ile ilgili pek fazla şey bilmemektedir. Luffy'nin matematikten anladığı varsayılırsa; kız arkadaşlarını dörder, beşer ve altışar şekilde saydığı zaman her seferinde beş kız arkadaşı artmaktadır.

    Bu bilgilere göre, Luffy'nin kaç kız arkadaşı vardır?

    A) 142
    B) 216
    C) Hangi kız Luffy'ye bakar?
    D) Hancock duymasın.

    2. "Sen boş beleş bir adamsın, hatta adam da değilsin. Kaç kere söyledim sana paramızı boşa harcama diye. Kafana göre iş yapıyorsun. Şimdi senin yediğin parayı nereden geri bulacağız? Bir de karşıma geçmiş mal mal konuşuyorsun."

    Nami bu serzenişlerini kime yapmış olabilir?

    A) "Adam değilsin" dediğine göre; Sanji.
    B) "Kafana göre iş yapıyorsun" dediğine göre, Zoro.
    C) "Mal mal konuşuyorsun" dediğine göre, Luffy.
    D) Ortaya konuşmuştur.

    3. Tarai Akıntısı'nda meydana gelen gemi kazasında 188 kişinin bacağı, 111 kişinin kolu, 77 kişinin kafası kırılmıştır. 333 kişinin hem bacağı, hem de kolu kırılmış, 444 kişinin ise sağlam yeri kalmamıştır. 22 kişiye ise çok ilginç bir şekilde hiçbir şey olmamıştır.

    Bu bilgilere göre gemi kazası neyden kaynaklanmış olabilir?

    A) Hatalı sollamadan.
    B) Kaynak makinesinden.
    C) Dümencinin dümen tutmayı bilmemesinden.
    D) Burası Grand Line, gardaş. Gözünü açık tutacaksın.

    4. Udon'daki mahkum madenlerinden çıkarılan taşlar ile 5 işçi bir günde 56 metre duvar örebiliyor. Bu bilgi ışığında 10 işçinin 112 metre duvar öreceği açıktır. Ancak aynı sayıda taş 10 işçiye verildiği halde örülen duvarın metresi 112 değil, 111'de kalmıştır. Bunu öğrenen Queen ise olayı soruşturmuş ve bir sonuca ulaşamamıştır.

    Yukarıda verilen bilgilere göre çalışan işçilerin en genci kaç yaşında olabilir?

    A) Bir fikrim yok.
    B) 12.
    C) Çocuk işçi çalıştırmaya hayır!
    D) Maaşı iyi mi?

    5. Hasır Şapka Korsanları'nın gemisi Sabaody'de demirlemiş halde durmakta ve gemiye sürekli birileri gelmektedir. Yapılan gözlemlere göre gemiye üç günde bir kaplamacı, dört günde bir postacı, beş günde bir de keresteci geldiği tespit edilmiştir. Gelenlerin hepsinin erkek olduğu açıktır ve gemideki iki hatuna sulandıkları her hallerinden belli olmaktadır.

    Bu bilgiler ışığında gemiye gelen bu kişilerin dayak yemeden gemiden çıkma ihtimalleri yüzde kaçtır?

    A) Yoktur.
    B) Vardır.
    C) Olabilir.
    D) Pi kaç alacağız?

    6.
    [​IMG]
    Üstte verilen karikatürde yancı olarak tanımlanan kişi, One Piece evrenindeki hangi karakter olabilir?

    A) Trafalgar D. Water Law
    B) Trafalgar Water Law
    C) Trafalgar Law
    D) Law

    7. Luffy ile Zoro kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Nami, Zoro ile çıkmaktadır, ama gönlü Luffy'dedir. Luffy ise Nami'nin kız kardeşi Nojiko'ya kesiktir.

    Bu durumda Im kimdir?

    A) Im, Nami ve Nojiko'nun abisidir. Oraya doğru gelmektedir. Luffy ve Zoro hemen kaçsalar iyi olur.
    B) Im tesadüfen problemin olduğu yerden geçen bir etkisiz elemandır. Kendisi de ne yaptığını bilmemektedir.
    C) Im, Nami'nin askerdeki nişanlısıdır. Nojiko, Luffy ile Zoro'yu "Folklor ekibinden arkadaşlarım" diye tanıtmaktadır. Im'in başının ağrımasının sebebi, boynuzlarının çıkmaya başlamasıdır.
    D) Im, Luffy'nin ilkokul ikide sıra arkadaşı olan Coby'nin halasının kızı Alvida'nın teyzesinin oğlu Buggy'nin oturduğu binanın kapıcısının kanlısıdır.

    8. Garp, yaşları 5, 8 ve 33 olan torunlarına 120 milyon beri harçlık vermiş ve bu parayı yaşları ile orantılı olacak şekilde bölüşmelerini istemiştir. 33 yaşındaki büyük torunun (ismini soracak olursanız Ace) paranın büyük kısmını alacağı açıktır. Bu yaşta hiç utanmadan dedesinden harçlık isteyen bu kişi, işi daha da azıtıp iki kardeşine toplam 2 milyon beri bırakıp, paranın geri kalanını kendisine almıştır.

    Bu problemdeki dedeye matematikte ne denir?

    A) Etkisiz Eleman
    B) Çapsız Eleman
    C) Garpsal Eleman
    D) Gavatsal Eleman

    9. Çok yakınıyorum bu Yeni Dünya'dan. Bu Yeni Dünya çok yakındırıyor beni. Beni yakındıran tek şey Yeni Dünya. Beni yakındıran sadece ama sadece Yeni Dünya. Son olarak belirteyim ki, açık olmak gerekirse mesele Yeni Dünya olunca pek bir yakındırıcı oluyor gözümde.

    Zoro dizelerinde genel olarak neden yakınmaktadır?

    A) Neyden olacak, tırpandan.
    B) Bana Yeni Dünya gibi geldi, ama emin olamadım.
    C) Sürekli kılıcını çaldırmasından.
    D) Toplumun opera ve baleye olan ilgisizliğinden.

    10. Aşağıdaki önermelerden hangisi doğru bir önermedir?

    A) Luffy, One Piece evrenindeki en zeki karakterlerden biridir.
    B) Zoro pusula gibi adamdır, asla yolunu kaybetmez.
    C) Sanji'nin karı kızla işi olmaz, yolda görse de dönüp bakmaz.
    D) Chopper doktordur.
     
    Son düzenleme: 28 Nis 2019
  2. Roronoa Zoro Yön falan mı soracaksın? Site Yetkilisi

    Roronoa Zoro (Yön falan mı soracaksın?)
    Mesaj Sayısı 11,482
    Üyelik Tarihi29 Kas 2015
    Hiçbirinin cevabını bilmiyorum. Mangayı baştan mı okusam?
     
  3. Aiden Sahiden

    Aiden (Sahiden)
    Mesaj Sayısı 10,058
    Üyelik Tarihi21 Eyl 2016
    Şunu gördüm önce bir guleyim :hhh: e: hepsi.

    Kalanı da yaparım
     
  4. Çörekçioğlu Luffy Engellenemeyen savaşçı ruhu>Luffy

    Çörekçioğlu Luffy (Engellenemeyen savaşçı ruhu>Luffy)
    Mesaj Sayısı 7,749
    Üyelik Tarihi23 Eyl 2017
    Ben de ciddi ciddi cevaplamaya çalışıyorum. :)
     
  5. Hakuba-EneL ben vururum toprak atarlar

    Hakuba-EneL (ben vururum toprak atarlar)
    Mesaj Sayısı 3,838
    Üyelik Tarihi30 Nis 2017
    1-c
    2-c
    3-d
    4-c
    5-b
    6-a
    7-d
    8-d
    9-a
    10-d
     
  6. Meiou Meiou Shirubāzu Reirī

    Meiou (Meiou Shirubāzu Reirī)
    Mesaj Sayısı 6,604
    Üyelik Tarihi11 Ağu 2017
    10- E . Hiçbiri
     
  7. Aiden Sahiden

    Aiden (Sahiden)
    Mesaj Sayısı 10,058
    Üyelik Tarihi21 Eyl 2016
    Cevaplayim hepsini.
    1. Hancock duymasın
    2. Zoro
    3. Burası Grand Line gardas
    4. Maaşı iyi mi?
    5. Pi önemli
    6. Law olan her şık
    7. Im Naminin askerdeki nişanlısı
    8. Gavatsal eleman
    9. Tırpan
    10. Soru hatalı.
     
  8. amaneden (?)
    Mesaj Sayısı 20,657
    Üyelik Tarihi13 Kas 2014
    dörder, beşer sayıp 5 arkadaş arttırmak da büyük başarı. Luffy'nin matematikten anladığını varsayamadık bile. :(
     
  9. Mesaj Sayısı 2,093
    Üyelik Tarihi2 May 2018
    1-2-6- ve 10 efsane olmuş ya. :D Eline sağlık
     
  10. Meiou Meiou Shirubāzu Reirī

    Meiou (Meiou Shirubāzu Reirī)
    Mesaj Sayısı 6,604
    Üyelik Tarihi11 Ağu 2017
    Olsun, arada güzel mesajlar vardı.

    "Çocuk işçi çalıştırmaya hayır!"
     

Bu Sayfayı Paylaş

Konuyu Okuyanlar (Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Yukarı Çık