Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Naruto

...Zamanında Samuray X'i bitirdikten sonra animeye devam derken naruto'ya bulaşmıştım. Aradan koca 4 yıl geçmiş. O zamanlar henüz savaş başlamamış, Naruto eğitime gönderilmemişti. Naruto'yu izlemek 2 ay boyunca benim için büyük bir eğlence kaynağı olmuştu. Seriye başladığım gibi bitirmiş ancak çok sevdiğimden dolayı defalarca belki 7-8 kere bitirmiş olacak kadar geriye dönüp izlemiştim seriyi. İtachisi, Jiraiyası, Nejisi, Gaara'nın hırcınlığı, Naruto'nun duygulu, ısrarlı veya kendini sevdiren-nefret ettiren anları derken kendimi izlemekten alamıyordum.

Ne yazık ki; ne zaman dünya savaşı başladı, edo-tensei denen bir teknik herşeye karışmaya başladı, o zaman seri geri dönülmez bir hal aldı. Bölümler istendiği gibi zevk vermemeye başlamış, kurguyu toparlamakta zorlanma baş göstermeye başladı. Bunun sonucunda nasıl bağlayacağını bilememe belirtisi, Naruto'yu birbiri ile çelişen bilgiler yumağı haline getirdi. Ardından baş villian'ımız, merakla beklediğimiz Madara boy gösterdi. Savaş alanına geldikten sonra efsane dediğimiz merakla beklediğimiz hokageleri çöp niyetine harcadıktan sonra tam da nirvanaya ulaştı derken bir de ne ile karşılaşalım? Karşımızda Aizen'den öte 'herşey planıma göre işledi' diyen siyah zetsu, madaradan kaguya'yı çıkardı.

O kadar beklediğimiz, şov yapan, nasıl yenileceğini bilemediğimiz madara saçma bir şekilde harcandı. Seriyi takip edenlerin çoğu hayal kırıklığına uğradı, mangakanın bu hareketi ile. Biz Kaguya'dan ziyade madara şov beklerken ortada hiç bir şey yapmayan çakra hastası kezban bir karı çıktı karşımıza. 10 bölümdür yaptığı bir nane yok, o kadar ki zamanla zevkle okuduğum izlediğim seriyi okumaya üşenmeye başladım. Bu duruma ister istemez üzülüyorum, nerden nereye demekten kendimi alamıyorum.

Yayınlanan son bölümde de, 2015 yılında yayınlanacak filmin son filim olacağı vurgusu, serinin bitecek olmasına işaret. Ben bu serinin böyle bir sonu hakketmediğini düşünüyorum, savaş bu kadar uzamamalıydı. 150 bölümü geçkin 200 bölüme kapısını dayamış bir savaşı görüyoruz bu seride. Nerdeyse 4 yıla yaklaşacak savaş dönemi. Hemen hemen hiç bir mangada görülmeyecek kadar uzatılan bir savaş olarak kayda geçecek heralde.

Neyse ne artık, seri sona yaklaşırken geriye baktığımda Kakashi gibi karakter yüzünden seriden soğuduğum ama Jiraiya gibi karakteri nedeniyle anime dünyasına ısındığım bir seri. En azından jiraiya, itachi gibi efsanelerimiz var.
 

Roronoa Zoro

Sasuke vs 12831273 sharingandan sonra seri bitmişti zaten. Bangır bangır bağırıyordu mangaka "elimde malzeme kalmadı" diye.
 
bir zamanlar zevkle bekledigim bolumleri arar oldum.
3 yil icinde manganin suyunu cikardi mangaka tam bir menemen yapti narutoyu.
 
bir zamanlar zevkle bekledigim bolumleri arar oldum.
3 yil icinde manganin suyunu cikardi mangaka tam bir menemen yapti narutoyu.
Savaşı uzatmasa, tadında bitirse çok iyi bir şekilde bitirmiş olurdu. Sonunda da Sasuke vs Naruto olsaydı efsane olabilirdi. Bunun yerine edo tensei ile mahvetti senaryoyu.

Acaba Naruto vs Sasuke gerçekleşecek mi
Şu saatten sonra imkansız artık. Yaptıklarına ve yapmaları gereken şeylere bakınca birbirleri ile neden karşılaşmayacakları daha iyi anlaşılır.
 
Aslında final dövüşü olarak Naruto vs Sasuke'nin olması seri gidişatı açısından iyi olmazdı.Tüm bu sorunlar falan hep Uchihalarla Senjuların anlaşamamasından kaynaklı.Eğer final dövüşü böyle olsaydı 90 sene öncesinin tekrarı yaşanacaktı,bi farklılığı kalmayacaktı işin :D.Ama o finale kadar Kishi'nin bu ikisini dövüştürmesi,Sasuke'yi imana getirmesi lazımdı ama olmadı.
Kishinin şu ana kadar bize gösterdiklerine göre dediklerin doğru olabilir ancak kurgusu Sasuke vs Naruto'ya dayanan bir seri olsaydı çok daha farklı çizilirdi. Ki bence savaş başladıktan sonra Kishi mangayı bir türlü toparlayamadı, bunun sonucunda da her defasında farklı şeyler çıkarayım derken önümüze en son Kaguya çıktı, yoksa baştan Sasuke vs Naruto üzerine kurulu gitse çok daha farklı ve içeriği dolu bir manga ortaya çıkabilirdi.
 

Ryner Lute

arkadaşlar son 10-15 bölümü bana özetleyebilecek var m, okuduğum halde pek birşey anlamadım :good:
 
arkadaşlar son 10-15 bölümü bana özetleyebilecek var m, okuduğum halde pek birşey anlamadım :good:
Tsukuyomi başlıyor. Sonrasında Madara sahaya inecekken siyah Zetsu ortaya çıkıp kendisinin annesinin iradesinden doğduğunu ve bugüne kadar annesini canlandırmak için planlar kurduğunu söylüyor. Bunun da en iyi malzemesi sendin, diyor Madaraya. Sonrasında Madara'yı imha ederek annesini canlandırıyor. Ortaya çıkan annesi ninjaların atası kaguya, çakra hastası bir kadın ve en ufak çakranın bile başkasında olmasını istemiyor. Tüm çakrayı kendisine istiyor. Bu yüzden Naruto ile Sasuke'nin ilk başlarda çakralarını emmeyi düşünürken beklediği, düşündüğü olmuyor, ikilinin güçlü olduğunu ashura ve indaranın özelliklerini barındırdıklarını farkediyor. İkisi bir araya gelince Kaguya'yı mühürleme gücüne sahip oluyorlar.

Sonrasında siyah zetsu, annesine akıl vermesinden sonra ikiliyi ayırıp tek tek yenmeyi planlıyorlar ama o da olmuyor, tutmuyor. Yine ikili bir araya geliyor. Bunlar ayrıldıktan sonra bir araya tobinin yardımı ile geliyorlar ancak, son bölümle birlikte Tobi kendisini Kakashi'ye feda ederek tamamen sahneden ayrılmış oluyor. Özet bu.

Haa diğer taraftan da 4 hokage ile haguromo bir mühür çalışması için bir araya gelmişler. Onlar ayrı bir şekilde kendi hallerinde takılıyor, olaya bir yerden dahil olacaklar.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık