Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Müzik Dünyası Sohbet, Haber ve Tartışma

Çalma listesi projesine katılmak ister misin?

  • Hayır, teşekkürler.

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    2
Sia'nın 'Reasonable Woman' adlı albümü yirmi dört gün sonra yayınlanacak.



Önceden yayınladığı Kylie Minogue düetli Dance Alone ve Gimme Love şarkıları albümde yer alacak ve toplam 15 şarkı olacaktır. Üç gün önce albümde yer alacak Incredible adlı single çalışmasını yayınladı.

 
Müslüm Gürses'in daha önceden hiç albümlere girmeyen şarkılarından altı tanesi "Tozlu Raflar" adında bir albüm vesilesiyle yayınlanacakmış. Şarkı isimleri sanırım şu an belirsiz. Bundan ötürü milyonlarca dinozorun aklında tek bir soru var: Albümün içinde "Yıkılsın minareler açılsın meyhaneler " de var mı?

Rahmetli böyle bir şarkıyı gerçekten söyledi mi yoksa bu hep bir şehir efsanesi olarak mı kalacak belki de hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Hoş seslendirmiş olsa da yayınlanma ihtimali yok zaten. Fakat o söylememiş olsa bile eserin sözleri mevcut. Muhtemelen sevenleri bu sözler bir şarkı olsaydı ancak Müslüm Gürses söylerdi diye yakıştırmada bulundu yıllarca. Baba'nın şarkılarda isyankar bir tavrı olsa da bu kadar ileri gitme ihtimalini kendi adıma görmüyorum. Gerçi söylentiyi yayanlar bunu bir konserde söylediğini iddia ediyorlar ama ben yine de sanmıyorum.
 
Dua Lipa'nın yeni albümünde yer alacak Illusion isimli şarkıdan kısa bir kesit paylaşıldı:

Çıktı şarkı:


Mayıstaki yeni albümü öncesi Houdini ve Training Season ile birlikte üçüncü teklisini yayınladı.

Bu konuda eleştirim olacak. Maalesef şarkıların üçü de birbirine benziyor. Normalde yaptığı tarzı beğeniyorum, Future Nostalgia albümü örnek. Ancak pek albenisi yok şarkıların. Belki de bu yüzden hit olamadı. Houdini bunların içinde bir tık daha iyi. Nerede Levitating, Breaking My Heart, Don't Start Now şarkıları? Bu yüzden albümden beklentim düşük.
 

"Yapay zeka endüstrisi son olarak müzik dünyasına entegre olmuş durumda. Aralık ayında eski Google araştırmacıları tarafından kurulan Udio; yapay zeka tabanlı müzik oluşturma aracını erişime açtı. İşte Udio nedir ve nasıl kullanılır?

Udio; kullanıcıların tür, tempo ve şarkı sözü gibi parametreleri belirleyerek yapay zeka tabanlı şarkılar üretmelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar, oluşturulan şarkıları bu alanda lider olan Suno ile kıyasladı. Buna göre seslerin çok daha az makine benzeri olduğu ifade edildi. Yapay zekanın ayrıca “müzik dünyasının ChatGPT’si” olmak gibi bir hedefi bulunuyor. Ancak bu konuda bazı katı kurallara da sahip. Örneğin, sanatçıların seslerini veya şarkılarını izinsiz olarak kopyalamak mümkün değil. Çeşitli yatırım firmalarıyla görüşen Udio, aynı zamanda Instagram kurucu ortağı Mike Krieger’den fon toplamayı başardı. Diğer müzik yatırımcıları arasında rapçi Common, Tay Keith ve United Masters CEO’su Steve Stoute yer alıyor. Teknoloji ve müzik dünyasının önemli isimlerinden destek alan Udio; yapay zeka temelli müzik alanında Suno ile rekabet edecek gibi görünüyor.

Araçtan çıkan örnek şarkı:

Kaynak: ShiftDelete
 
Türkiye'de Müzik Dinleyicisi Verileri / İstatistikleri


"Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), kuruluşunun 25. yılında, müzik emekçilerinin haklarını alabilmesi için birçok farklı alanda yürüttüğü çalışmalara paralel bir kamuoyu araştırması yaptırdı. İstanbul Ekonomi Araştırma’nın (İEA) ocak ayında MSG için yaptığı araştırma Türk müzik dinleyicisinin yüzde 93’ünün günde en az yarım saat müzik dinlediğini ortaya çıkardı. Türkiye’de bir gününü hiç müzik dinlemeden geçiren müzik dinleyicisinin oranı yüzde 1 dahi değil.

İEA Araştırması’na göre, Türkiye’deki müzik dinleyicisinin yüzde 41’i günde yarım saat ile iki saat arasında müzik dinliyor, yüzde 32’si için ise bu süre günde 2-3 saate çıkıyor. Bir günün üç saatten fazlasını müzik dinleyerek geçirenlerin oranı ise yüzde 20. Yarım saatten az müzik dinleyenlerin oranı yüzde 6’da kaldı.

Türk müzik dinleyicisinin müziği geleneksel kanalardan (radyo ve televizyon) dinleme alışkanlığında ise geçmiş senelere oranla çok farklı bir tablo ortaya çıktı. Türkiye’de müziği dijital kanallardan dinleyenlerin oranı yüzde 93’e ulaşmış durumda. Radyo dinleyenlerin oranı yüzde 4, müziği televizyonlardaki müzik kanallardan dinleyenlerin oranı ise sadece yüzde 2."

Spotify ve Youtube ise sırayla müzik için en tercih edilen platformlar olup diğer seçenekler arasında uçurum varmış.

Haber: Oda Tv
 
Müslüm Gürses'in gün yüzüne çıkmamış şarkılarından oluşan "Tozlu Raflar" adlı albümü yayınlandı. Dinlemek için;

Youtube:


Spotify:



Ayrıca hologram teknolojiyle Müslüm Gürses'in konseri gerçekleşmiş:


@Abdullah bin Yanpas haberin var mı, bilmiyorum ama ayrıca hatırlatmak istiyorum.
 
Müslüm Gürses'in gün yüzüne çıkmamış şarkılarından oluşan "Tozlu Raflar" adlı albümü yayınlandı. Dinlemek için;

Youtube:


Spotify:



Ayrıca hologram teknolojiyle Müslüm Gürses'in konseri gerçekleşmiş:


@Abdullah bin Yanpas haberin var mı, bilmiyorum ama ayrıca hatırlatmak istiyorum.
Yok görmemiştim teşekkür ederim Blackmask. Dinleyip fikrimi belirtirim
 
Eh işte bir albüm olmuş. Her biri herhangi bir albümü doldurmak için koyulabilecek tipte şarkı. Uzun havayı babaya yakıştırdığım için onu ayrı tutuyorum sadece. Akılda kalıcı bir şarkı yok. Hoş ciddi bir beklentim de yoktu zaten. İbo'nun söylediği ''Yıkılmışım Ben'' için yıllarca aslında öldükten sonra yayınlamasını istiyordu goygoyu yapıldı insanlar arasında. Doğru yalan bilmem ama en azından bir tane böyle şarkı aradım. Hologram konusuna ise diyecek bir şeyim yok sadece canım sıkıldı.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık