Boku no Hero Academia
Konu;
Yorum;Hikâye günümüzde geçmektedir. Dünyanın bir çok yerinde özel güçler sahip insanlar yaşamaktadır. Oldukça yaygın bir hâle geldiğini de söylememiz mümkün. Fakat bu durumun yoğun bir hâle bürünmesi, ana karakterimiz Izuku Midoriya 'yı etkilemiyor -ki kendisinin hiç bir özel gücü yok. Tabi bu durum yine de Izuku Midoriya'nın hayallerinin önüne geçemez... Ve işte bu hikâye, hayalleri olan bir genci anlatmaktadır.
Klasik shounen olmakla beraber çizimleri ve dövüşleri hoşuma gitti gerçekten de. 83. bölüme gelene kadar ana karakterin gelişimini 2 şekilde ayırabiliriz. Birincisi duygusal olarak; bu kısımda başlarda klasik ağlak shounen karakteriyken ilerlere doğru hala sert bir tavır sergileyemese de yapması gerekene odaklanarak kırılganlığını yitirmeye başlıyor. Yani duygusal olarak ortama ve verilen güce gerçekten de uyum sağlamaya çalışıyor. Verilen güç derken de ikinci gelişime geliyoruz ki o da yetenek açısından oluyor. Bu konuda efektif sayılabilecek şekilde gücünü kullanmaya başlıyor. Gücü efektif kullanmaktan kastım gücün seviyesini değil de devam etmesini sağlayacak kadar hasarı sınırda tutmaya çalışıyor vs. Normal bir shounen de çok uzun süre kullanmadan acı çektirir okuyucuya ama karakter her seferinde gelişmek için bir yol buluyor.
Manganın en sevdiğim yanı çizimleri. Bence aksiyonu ve karakterlerin formları iyi yansıtıyor, iki boyutlu değiller yani. Bazen ekstrem perspektifli aksiyon sahnelerinde bu form deforme oluyor ama çok göz yormuyor. Batılı çizgi romanlara benzer bi çizgikalınlığı kullanımı da var, eğreti durmuyor.
Naruto'nun bittiği dönemler de şöyle bir şey yayınlamıştı bence gerçekten de gelecek vaad eden bir seri benim açımdan.
Edit: Ah be Visums üzerimize bıraktın konuyu
Edit: Editledim.
Manganın en sevdiğim yanı çizimleri. Bence aksiyonu ve karakterlerin formları iyi yansıtıyor, iki boyutlu değiller yani. Bazen ekstrem perspektifli aksiyon sahnelerinde bu form deforme oluyor ama çok göz yormuyor. Batılı çizgi romanlara benzer bi çizgikalınlığı kullanımı da var, eğreti durmuyor.
Naruto'nun bittiği dönemler de şöyle bir şey yayınlamıştı bence gerçekten de gelecek vaad eden bir seri benim açımdan.
Edit: Ah be Visums üzerimize bıraktın konuyu
Edit: Editledim.
Son düzenleme: