Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2024 Yerel Seçimleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
akp lilere öyle bir dokunmuşki emanet oy diye söylenmeye başlamışlar.hahahaa.her partinin kemik bir oy kitlesi dışında kalanları duruma göre güçlü gördüğü istediği partiye oyunu atar.Misal akp nin tarikatçi oy kitlesi ölse chp ye atmaz veya chp nin cihangir solcu kesimide ölse akp ye atmaz gibi.Ya oylarını atarlar ya da sandığa gitmezler.Son seçimde %25 in yaptığı gibi.
Sadece iki parti %7 üzerine çıktı. Sence bu normal mi ?
 
Sadece iki parti %7 üzerine çıktı. Sence bu normal mi ?
Gayet normal anormal bir durum yok ortada.pusula kağıdında çer çöp sürüyle partiyi toplamışlar.Elle tutulur olanlar zaten belli oranı geçtiler.akp nin aldığı oyun zaten rahat %4-5 i mhp nin.Malum büyük şehirler dahil aday çıkarmadı akp kazansın diye.Bu seçimde 2 sürpriz oldu.hdp beklenenden az aldı ve yrp beklenenden fazla aldı.doğu hariç demekki hdp nin oy kitlesi parti dışı kitleymiş onu net gördük.iyi parti zaten çöpe dönmüştü ama bu kadar rezalet sonuç beklenmiyordu o ayrı.zafer ve diğer akp stepne partileri zaten saymıyorum.amaçlarını yerine getirmeye çalıştılar ama seçmen kitlede işe yaramamış ergen tayfa hariç.
 
Siyasete göz kırpmışlığı var, bana göre Erdoğan'dan sonraki en güçlü aday. Mevcut enkazın üzerine gelirse şansı olmaz, ancak ekonomi toparlar, başka bir eneji ile siyasete adım atarsa İmamoğlu'yla Yavaş'ı aynı anda eleyebilir.
Aslında sağcı adayların hepsi sol'u yenebilir.Erdoğana oy verenler fatih erbakana yada selçuk bayraktara neden oy vermesin.Türkçülerin oyları gene belirleyeci olur.Mansura kürtler,ekremede ülkücüler türkçüler oy vermez.
 
fatih erbakan cumhurbaşkanlığına aday olursa bence benzer bir tablo görürüz hatta rtenin gidişiyle daha fazla oy böler. fatih erbakan sağ’ın ümit özdağ ı asla başkan olacak bir kitleyi toplayamaz ya ilkelerinden feragat edip ak parti ye yanaşacak ya da tek başına ak partinin oylarını götürecek bu secimde olduğu gibi. ak parti’yi desteklerse büyük sıkıntı olur .
 
fidan'ın da akp seçmeni üzerinde çok büyük etkisi var. es geçmemek lazım. kv'deki polat alemdar olarak görüyor çoğu :) bu seçimde ve gazze olaylarında karizması çizildi biraz. mit'in başında kalsaydı hala çok büyük bir koz olurdu.
bence işin komik yanlarından biri erdogan’ın 20 senedir iktidarda söz sahibi olmasının yanında hala adamın tahtına en yakın kişinin olmaması. bu kasıtlı yapılmış bir şey bence. erdogan hükümetinde hiçbir siyasetçi uzun süreli parlayamıyor. bakalım hakan fidan’ın akıbeti ne olacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık