Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2024 Yerel Seçimleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aşağı yukarı het seçim öncesi aynı şeyler. Genç seçmen muhalif, yaşlılar ölüyor falan filan. Ama nedense bu tahminler sandığa nit türlü yansımıyor. Mantık dışı ama sebebini çözemedim gitti.
Sandığa gitmiyolarda ondan kendi yaşıtım kaç insan biliyorum sandığa gitmiyen.
 
Valla chpnin oyu 3.5 milyon artmış demin oyu aynı kalmasına rağmen 2019 seçimi ile. Bu gelen oyların MHP+iyi+akp seçmeninden geldiğini düşünüyorum
 
Sadece iyi adayla olacak iş değil. Yine kazanırsın ama %10-20 fark alman için artık bir şeylerin değişmiş olması gerekir. Refah partisinin %6 alması bunu kanıtlıyor. Uzun zamandır eyvallah çeken Akp'li seçmen bile ekonomiden dolayı artık yeter demiş. Emekliye 3 kuruş zammı çok gördüler yaşlıları bile bıktırdılar. Ankara'da bizim ilçede çok fazla sandığa gitmeyen Akp'li olduğunu biliyorum mesela.
Tamam da pusulada sadece iki parti yoktu, bir sürü seçenek vardı. İnsanlar CHP'ye şans vermeyi tercih etti. Bunun bir nedeni 2019'dan sonra çoğu yerde CHP belediyelerinin iyi çalışmasıydı. Senin dediğin gibi olsa YRP çok daha fazla oy alırdı.
 
İstanbul hepimizin ağladığı seçimde 48.5 verdi.
İstanbul şuan güldüğümüz seçimde 51 verdi.
Artış.
2.5 puan

Ankara hepimizin ağladığı seçimde 47.3 verdi
Ankara hepimizin güldüğü seçimde 60 verdi.
Artış
13 puan

Önümüzdeki seçim aday olacak kişi İmamoğlu.

Biz hep yanlış kişilerle mücadele veriyoruz. Dem partisinin arkasına yapışıp gidecek bir İmamoğlu 2028 seçimini de riske atar ha KK gibi kesin kaybeden bir tip değil o yüzden kazanabilir ama dediğim gibi her zaman yanlış işler yapan bir muhalefete sahiptik hala da sahibiz.
Dem kendine çok güveniyordu, ağır patladı. Metropol şehirlerde yaşayan Kürtler Kandil, İmralı, açılım falan çok sallamıyor, bu seçimde bunu açıkça gördük.
 
Bu görüşe pek katılmıyorum. 2023 seçimlerinde %10 oy alan demin bu seçimlerde yarı yarıya düşme sebebi seçmenin Batı şehirlerinde stratejik davranıp kazanabilecek adaylara oy vermesinden ibaret. Eğer CHP eski ulusalcı çizgiye dönseydi bunun mümkün olacağını pek de zannetmiyorum. Bir benzeri İyi parti için de geçerli. İyi partililer de aynı şekilde şehirlerde kazanacak adaylara basıp geçtiler.
Batıda Dem aday çıkarttığı halde seçmeninden oy alamadı. Chp bu boş yaranma çabasını bıraksa yine Ekrem, Mansur aynı olur alır. Daha fazla bile alabilir. Dem'in tüm kürtler bizi destekliyor kafa yapısı yanlış. Bunlara rağmen kazanılmış der geçerim.
 
Sandığa gitmiyolarda ondan kendi yaşıtım kaç insan biliyorum sandığa gitmiyen.
Bunun etkisi olabilir.

Şimdi şöyle söyleyeyim, genel olarak komplo teorilerinden çok fazla hoşlanmam. Ancak 2015 zamanında CHP'nin seçimleri kazanabilmesi için geleneksel CHP tabanıyla zıt bazı oluşumlarla iş birliği yapması gerektiğine dair genel bir kanı vardı. Yani eski İslamcılarla ve biraz da HDP ile. Tabi bu 40 mv vermek gibi enayilikleri ya da PKK terör örgütü sayamayız gibi konulara girmeyi gerektirmiyordu. Ama benim hatırladığım o zamanlarda muhalefetin böyle oluşumlarla iş birliği yapmasına şimdi olduğu kadar büyük bir tepki yoktu. Bunların hepsi 2019'dan sonra mantar gibi türedi.

Bunda şöyle bir sebep etken olmuş olabilir, AKP'nin aktroller üzerinden sosyal medyadaki etkinliği hepimizin bildiği bir şey. Ama aktroll konusu akplinin akp'liye propagandasından ibaret. Muhalif kesme bir etkisi yok hatta tam tersine ters etkisi var.

Peki aktroll taktiği işe yaramıyorsa ne yapılır? Cevap ulusalcı damarlara oynayarak muhalefete muhalefet yapmaktan geçiyor. Bu da gördüğüm kadarıyla etkili oldu bir nebze. Bu sayede eski dönemleri pek iyi bilmeyen yeni nesil Z kuşağı CHP'den yeteri kadar Atatürkçü olmadığı düşüncesiyle uzaklaştı ve çözümü sandığa gitmemekte buldu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık