Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2023 Yılının En İyi Oyunu

2023 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Baldur's Gate 3

    Kullanılan: 31 67.4%
  • Alan Wake 2

    Kullanılan: 0 0.0%
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

    Kullanılan: 4 8.7%
  • Marvel's Spider-Man 2

    Kullanılan: 1 2.2%
  • Resident Evil 4

    Kullanılan: 1 2.2%
  • Super Mario Bros. Wonder

    Kullanılan: 1 2.2%
  • Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Starfield

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Lies of P

    Kullanılan: 2 4.3%
  • Dead Space

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Hi-Fi Rush

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Final Fantasy XVI

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Hogwarts Legacy

    Kullanılan: 1 2.2%
  • Diablo IV

    Kullanılan: 3 6.5%
  • Diğer

    Kullanılan: 2 4.3%

  • Kullanılan toplam oy
    46
2023 oldukça verimli bir yıl oldu.

Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3, Larian Studios tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir rol yapma video oyunudur. Dungeons & Dragons'ın masa üstü rol yapma sistemine dayanan Baldur's Gate serisinin üçüncü ana bölümüdür. Oyunun kısmi bir sürümü 6 Ekim 2020'de macOS, Windows ve Stadia için erken erişim formatında yayınlandı. Oyun, 3 Ağustos 2023'te Windows'ta tam sürümüne kadar erken erişimde kaldı. PlayStation 5 sürümü 6 Eylül 2023'te, macOS sürümü ise kısa bir süre sonra 22 Eylül'de yayınlandı. Xbox Series X/S sürümünün 2023'ün sonlarında yayınlanması planlanmaktadır. Oyun, oynanışı, anlatımı ve prodüksiyon kalitesiyle övgüler alarak eleştirmenlerin beğenisini kazandı. Yılın Oyunu dalında Altın Joystick Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

Alan Wake 2

Alan Wake 2, Remedy Entertainment tarafından geliştirilen ve Epic Games Publishing tarafından yayınlanan bir 2023 hayatta kalma korku oyunudur. Alan Wake'in devamı niteliğindeki oyun, 13 yıldır alternatif bir boyutta mahsur kalan çok satan korku romanı yazarı Alan Wake'in Saga Anderson adlı bir FBI ajanını içeren bir korku hikayesi yazarak kaçmaya çalışmasını konu alır. Oyun 27 Ekim 2023 tarihinde PlayStation 5, Windows ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü. Eleştirmenlerden genel olarak olumlu yorumlar aldı.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Nintendo tarafından Nintendo Switch için geliştirilen ve yayınlanan 2023 yapımı bir aksiyon-macera oyunudur. The Legend of Zelda: Breath of the Wild'ın (2017) devamı olan Tears of the Kingdom, daha fazla dikey keşfe izin verecek şekilde genişletilen Hyrule'un açık dünyası da dahil olmak üzere ondan bazı yönleri korur. Oyuncu, Prenses Zelda'yı ararken ve Demon King'in dünyayı yok etmesini önlemek için savaşırken Link'i kontrol ediyor. Yayınlandıktan sonra oyun, iyileştirmeleri, genişletilmiş açık dünyası ve keşif ve deney yapmayı teşvik eden özellikleriyle eleştirmenlerin beğenisini kazandı. Piyasaya sürüldüğü ilk üç günde 10 milyondan fazla, Eylül 2023'e kadar ise 19,50 milyondan fazla kopya satarak Nintendo Switch'in en çok satan oyunlarından biri oldu.

Marvel's Spider-Man 2

Marvel's Spider-Man 2, Insomniac Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan 2023 yapımı bir aksiyon-macera oyunudur. Marvel Comics karakteri Spider-Man'e dayanmaktadır ve diğer medyadaki çeşitli uyarlamalardan da türetilen uzun süredir devam eden çizgi roman mitolojisinden esinlenen bir anlatıya sahiptir. Marvel's Spider-Man serisinin üçüncü oyunu olan yapım, Marvel's Spider-Man'in (2018) devamı ve Marvel's Spider-Man: Miles Morales'in (2020) devamı niteliğindedir. Bu bölümde Peter Parker ve Miles Morales, New York'u süper güçlü bireyler için bir avlanma alanına dönüştüren Avcı Kraven liderliğindeki özel bir milis ve Parker'a bağlanarak onu olumsuz yönde etkileyen ve kişisel ilişkilerini yok etmekle tehdit eden dünya dışı Venom ortakyaşamı da dahil olmak üzere birçok yeni tehditle mücadele ederken, kişisel yaşamlarında bir sonraki adımları atmaya çalışıyorlar. Marvel's Spider-Man 2, 20 Ekim 2023 tarihinde PlayStation 5 için piyasaya sürüldü ve büyük beğeni topladı. Oyun 24 saat içinde 2,5 milyondan fazla ve 10 gün içinde beş milyondan fazla satarak PlayStation'ın en hızlı satan birinci parti oyunu ve en çok satan PlayStation 5 oyunlarından biri oldu.

Resident Evil 4

Resident Evil 4, Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir 2023 hayatta kalma korku oyunudur. Oyun 24 Mart 2023 tarihinde PlayStation 4, PlayStation 5, Windows ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülmüştür. İOS, iPadOS ve macOS sürümleri 20 Aralık 2023'te piyasaya sürülecek. Resident Evil 4, 2005 oyununun yeniden yapımıdır. Oyuncular, Amerika Birleşik Devletleri başkanının kızı Ashley Graham'ı gizemli Los Illuminados tarikatından kurtarması gereken ABD ajanı Leon S. Kennedy'yi kontrol eder. Yeniden yapım güncellenmiş bir olay örgüsüne, yeni görsellere, karakterlere, oyuncu kadrosuna ve değiştirilmiş oynanışa sahiptir. Resident Evil 4 eleştirmenlerin beğenisini kazandı ve ilk iki haftasında dört milyon adet satarak en hızlı satan Resident Evil oyunlarından biri oldu. Temmuz 2023 itibarıyla oyun beş milyondan fazla satmıştır.

Super Mario Bros. Wonder

Super Mario Bros Wonder, Nintendo tarafından Nintendo Switch için geliştirilen ve yayınlanan 2023 platform oyunudur. New Super Mario Bros U'dan (2012) bu yana ilk geleneksel side scrolling Super Mario oyunudur. Oyun ilk iki haftasında 4,3 milyon adet satarak en hızlı satan Super Mario oyunu oldu ve eleştirmenlerin beğenisini kazandı.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

2020'de çıkan Cyberpunk 2077 oyununun genişletme paketidir.

Starfield

Starfield, Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur. Bethesda'nın 2018'deki E3 sunumu sırasında duyurulmuştur. Oyun uzay temalı bir ortamda geçmektedir ve Bethesda tarafından 25 yıl içinde geliştirilen ilk yeni fikri mülkiyettir. Oyun 6 Eylül 2023 tarihinde Microsoft Windows ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü. Oyun eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler aldı, özellikle açık dünyası, ortamı ve müzikleri övüldü, ancak hikayesi ve keşfi eleştirmenleri böldü.

Lies of P

Lies of P, Neowiz Games ve Round8 Studio tarafından geliştirilen ve Neowiz Games tarafından yayınlanan Souls benzeri bir aksiyon rol yapma video oyunudur. Oyun 19 Eylül 2023 tarihinde PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, macOS, Xbox One ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülmüştür. Carlo Collodi'nin 1883 tarihli romanı The Adventures of Pinocchio'ya dayanmaktadır. Lies of P eleştirmenlerden genel olarak olumlu yorumlar aldı ve Ekim 2023'e kadar bir milyon adet sattı.

Dead Space

Dead Space, Motive Studio tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan bir 2023 hayatta kalma korku oyunudur. EA Redwood Shores tarafından geliştirilen aynı adlı 2008 oyununun yeniden yapımı olan oyun, 27 Ocak 2023 tarihinde PlayStation 5, Windows ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülmüştür. Dead Space serisinin 2013'teki Dead Space 3'ten bu yana ilk sürümüdür. Orijinal oyunda olduğu gibi, Marker adı verilen bir eserin keşfinin ardından Necromorphs adı verilen ölümcül canavarlar tarafından istila edilen bir maden uzay gemisinde geçiyor. Oyuncu, mühendis Isaac Clarke'ı uzay gemisinde gezinirken ve artan psikozuyla mücadele ederken Necromorph'larla savaşırken kontrol ediyor. Dead Space eleştirmenlerden genel olarak olumlu yorumlar aldı ve geliştirilmiş grafikleri, ses tasarımı ve orijinaline göre yapılan iyileştirmeler genel olarak övüldü.

Hi-Fi Rush

Hi-Fi Rush, Tango Gameworks tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından Windows ve Xbox Series X/S platformları için yayınlanan ritim tabanlı bir aksiyon oyunudur. Oyun 25 Ocak 2023 tarihinde duyurulmuş ve aynı gün dünya çapında piyasaya sürülmüştür. Oyun piyasaya sürüldükten sonra eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler aldı, bazıları görsel stilini, sanat yönünü, mizahını, karakterlerini ve dövüşünü övdü, ancak bazıları tekrarını, seviye tasarımını ve sınırlı müziğini belirtti.

Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI, Square Enix tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir 2023 aksiyon rol yapma oyunudur. Final Fantasy serisinin on altıncı ana bölümü olan oyun PlayStation 5 için piyasaya sürülmüştür ve Windows sürümü de geliştirilmektedir. Oyunda bölümlere ayrılmış açık ortamlar ve yakın dövüş ve büyü tabanlı saldırıları içeren aksiyon tabanlı bir savaş sistemi bulunmaktadır. Alan yolculuğu için Chocobos ve hem patron olarak savaşılan hem de savaşta güçlerini kanalize ederek kullanılan Eikons adlı çağrılmış canavarlar da dahil olmak üzere yinelenen seri özellikleri vardır. Oyun eleştirmenler tarafından hikayesi, grafikleri ve oynanışı ile övüldü. Eleştiriler rol yapma unsurlarının eksikliği, teknik sorunlar ve yan görev tasarımına odaklandı. Oyun piyasaya sürüldükten sonraki ilk haftasında üç milyondan fazla sattı.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy, Avalanche Software tarafından geliştirilen ve Warner Bros Games tarafından Portkey Games etiketi altında yayınlanan 2023 aksiyon rol yapma oyunudur. Wizarding World serisinin bir parçası olan oyun, Harry Potter romanlarında anlatılan olaylardan bir yüzyıl önce, 1800'lerin sonlarında geçmektedir. Oyuncu, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na kayıtlı olan ve bir dizi sihirli yetenek ve nesneyi kullanmayı öğrenen bir öğrenciyi kontrol eder. Öğrenci arkadaşlarının ve profesörlerin yardımıyla kahramanımız, büyücülük dünyasında gizlenen eski bir sırrı ortaya çıkarmak için bir yolculuğa çıkar.

Lansmanından sonraki iki hafta içinde oyun 12 milyondan fazla kopya sattı ve 850 milyon dolar küresel satış geliri elde etti. 5 Mayıs 2023 itibarıyla gelir 1 milyar doları aştı ve dünya çapında 15 milyon kopya satıldı. Hogwarts Legacy eleştirmenlerden genel olarak olumlu yorumlar aldı; savaş, dünya tasarımı, karakterler, içerik çeşitliliği ve kaynak materyale sadakati övülürken, teknik sorunları ve bir açık dünya oyunu olarak yenilik eksikliği eleştirildi.

Diablo IV

Diablo IV, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve yayınlanan 2023 yapımı, çevrimiçi bir aksiyon rol yapma oyunudur. Diablo serisinin dördüncü ana oyunudur. BlizzCon 2019'da duyurulan oyun, 5 Haziran 2023'te PlayStation 4 ve PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X ve S ve Microsoft Windows için piyasaya sürüldü. Oyuncular oynanabilir beş sınıftan (Barbarian, Druid, Necromancer, Rogue veya Sorcerer) birinden bir karakter yaratır ve savaş yoluyla görevleri tamamlamak için becerilerini kullanır. Diablo IV, oyunun anlatımını ve atmosferini öven eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler aldı. Oyun piyasaya sürüldükten sonraki ilk beş gün içinde 666 milyon dolar gelir elde etti.

Biliyorum eklenebilecek pek çok oyun daha vardı ama yılın bereketinden ve teknik sebeplerden ötürü listemiz bu şekilde. 😅 Herkese bol oyunlu zamanlar.
 
Bg3 sadece yilin oyunu degil bütün kategorileri silip süpürecek olan oyun olacağını düşünüyorum.
 
BG3 ile kıyaslanabilecek tek oyun Zelda. Aramızda da Nintendo'su olup Zelda oynayan bir elin parmağını geçmeyeceği için deneyen pek yoktur. O yüzden BG3 anketi rahat kazanır.

Bence BG3 yılın oyunudur. Eksik yanları olsa da genel olarak aşırı keyifli ve güzel bir oyundu.
 
BG3 ile kıyaslanabilecek tek oyun Zelda. Aramızda da Nintendo'su olup Zelda oynayan bir elin parmağını geçmeyeceği için deneyen pek yoktur. O yüzden BG3 anketi rahat kazanır.

Bence BG3 yılın oyunudur. Eksik yanları olsa da genel olarak aşırı keyifli ve güzel bir oyundu.
Emulatörden devam artık :/
 
Baldurların geçidi alır götürür de... D4 üzdü bizi. Umarım microsoft ve ana hikayeye el atan cris dedem diablo ekibini geri getirirde şu saçmalayan firmayı düzeltirler. Ek olarak lanet gelsin böyle düzene...
 
Başından sonuna kadar hem oynanış hem hikayesiyle kendisinden sunduklarından razı olmamı sağlayan ilk soulslike oyun olan Lies of P'den yana oyum ✌
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık