Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2017 Yılının En İyi Oyunu

2017 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    Kullanılan: 11 22.0%
  • Super Mario Odyssey

    Kullanılan: 3 6.0%
  • Divinity: Original Sin II

    Kullanılan: 5 10.0%
  • Horizon Zero Dawn

    Kullanılan: 5 10.0%
  • PlayerUnknown's Battlegrounds

    Kullanılan: 6 12.0%
  • Nier: Automata

    Kullanılan: 2 4.0%
  • Hellblade: Senua's Sacrifice

    Kullanılan: 1 2.0%
  • Cuphead

    Kullanılan: 2 4.0%
  • What Remains of Edith Finch

    Kullanılan: 1 2.0%
  • Resident Evil 7: Biohazard

    Kullanılan: 5 10.0%
  • XCOM 2: War of the Chosen

    Kullanılan: 1 2.0%
  • Assassin's Creed Origins

    Kullanılan: 2 4.0%
  • Injustice 2

    Kullanılan: 1 2.0%
  • Fortnite

    Kullanılan: 1 2.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 4 8.0%

  • Kullanılan toplam oy
    50
Yeni bir gün yeni bir anket :)

Öncelikle:
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

The Legend of Zelda: Breath of the Wild


The Legend of Zelda: Breath of the Wild, 2017 yılında Nintendo tarafından geliştirilen aksiyon-macera oyunudur. Oyun, The Legend of Zelda serisinin 19. oyunu olup 3 Mart 2017 tarihinde Wii U ve Nintendo Switch için piyasaya sürüldü. Breath of the Wild, serinin kronolojisinin son oyunu olup oyuncu Hyrule krallığını tahrip etmeden önce Calamity Ganon'u yenmek için yüz yıl süren bir uykudan uyanan Link'i yönetmektedir.

Oyun, orijinal The Legend of Zelda oyununa benzer şekilde oyunculara çok az açıklama verilir ve açık dünyayı özgürce keşfedebilme özelliğine sahiptir. Kapsanan görevler arasında amaçlara yardımcı olmak için çok amaçlı eşyalar toplamak veya ödüller için bulmacaları çözmek ve yan görevleri yerine getirmektir. Breath of the Wild, yapılandırılmamış ve deneyi ödüllendirmek için tasarlanmıştır ve hikâye doğrusal olmayan bir şekilde tamamlanabilir. Oyunun geliştirilmesi beş yıl sürdü. Seriyi yeniden yaratmak isteyen Nintendo, ayrıntılı bir fizik motoru, yüksek çözünürlüklü görseller ve seslendirme gibi unsurları tanıttı. Xenoblade Chronicles açık dünya serisindeki çalışmaları ile tanınan Monolith Soft, manzara ve topoğrafya tasarımında yardımcı oldu. Oyunun 2015 yılında Wii U'ya özel olarak piyasaya sürülmesi planlandı, ancak fizik motoruyla ilgili sorunlar nedeniyle iki kez ertelendi. Breath of the Wild, Switch ve Wii U için Nintendo tarafından yayınlanan son oyundur. İki indirilebilir içerik paketi daha sonra 2017 yılında piyasaya sürülmüştür.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild, nefis açık uçlu oyun ve detaylara dikkat için alkış aldı ve tüm zamanların en büyük video oyunlarından biri olarak seçildi. Eleştirmenler, lansmandaki teknik performansına yönelik küçük eleştirilere rağmen, açık dünya tasarımında bir dönüm noktası oldu ve Yılın Oyunu ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. 2019'a gelindiğinde, The Wild of Breath dünya çapında 15.11 milyon kopya sattı ve en çok satan Zelda oyunu oldu. 2019'da oyunun doğrudan bir devamı açıklandı.


Super Mario Odyssey


Super Mario Odyssey, 2017 yılında Nintendo tarafından geliştirilen platform video oyunudur. Oyun, Super Mario serisinin 20. oyunu olup 27 Ekim 2017 tarihinde Nintendo Switch için piyasaya sürüldü.

Super Mario Odyssey, Prenses Peach'i kendisiyle zorla evlenmek isteyen Bowser'den kurtarmak için çeşitli dünyalara yolculuk eden Mario ile Mario'nun diğer karakterleri ve nesneleri kontrol etmesine izin veren Cappy'yi takip etmektedir. Önceki oyunların aksine, Super Mario 64 ve Super Mario Sunshine oyunlarında yer alan, keşif tabanlı açık dünya oyunlara geri dönüldü.

Oyun, Nintendo'nun Entertainment Planning & Development bölümü tarafından Super Mario 3D World oyununun 2013 yılında piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra geliştirilmesine başlandı. Geliştirme sırasında çeşitli fikirler önerildi ve hepsini bir araya getirmek için ekip, sandbox bir oynanış tarzı kullanmaya karar verdi. Oyun, New Super Mario Bros. ve Super Mario 3D World gibi sıradan oyuncuları hedef alan önceki oyunların aksine serinin ana hayranlarına hitap etmek için tasarlandı. Oyun aynı zamanda seri için bir ilk olan "Jump Up, Super Star!" adlı vokal bir tema müziğine sahiptir.

Super Mario Odyssey, yaratıcılığına ve özgünlüğüne övgüyle, serideki en iyi oyunlardan biri olan eleştirmenlerden büyük beğeni topladı ve ayrıca yılın oyunu dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Oyun aynı zamanda Haziran 2019'a kadar 14.94 milyonun üzerinde satış rakamı ile büyük bir ticari başarı elde etti ve bu da onu en çok satan Switch oyunlarından biri yaptı.


Divinity: Original Sin II


Divinity: Original Sin II (ya da resmi adıyla Divinity: Original Sin 2) , 2014 Divinity Original Sin'in devamı olan ve Larian Studios tarafından geliştirilip yayınlanmış olan bir rol yapma oyunu. Microsoft Windows için 14 Eylül 2017'de piyasaya sürüldü. Oyun önceki oyuna benzer şekilde tek veya eşli olarak parti tabanlı oynanabilir.


Horizon Zero Dawn


Horizon Zero Dawn Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan Aksiyon-rol yapma oyunudur. Playstation 4 için 2017, Microsoft Windows için ise 2020 yılında piyasaya sürülmüştür.

Horizon Zero Dawn; açık dünyası, hikayesi, görselleri, dövüş sistemi ve Aloy'un seslendirme sanatçısı olan Ashly Burch'ın performansıyla çok sayıda olumlu eleştiriler almıştır. Ancak diyalog, yakın dövüş ve karakter modelleri yüzünden de bazı olumsuz eleştirileri üzerine çekmiştir. Horizon Zero Dawn çok sayıda ödül kazandı ve Şubat 2019'a kadar 10 milyonun üzerinde satılması sonucunda en çok satılan PlayStation 4 oyunlarından birisi haline geldi.


PlayerUnknown's Battlegrounds


PlayerUnknown's Battlegrounds ya da bilinen adıyla PUBG, Bluehole tarafından yayımlanan ve geliştirilmekte olan çok oyunculu bir video oyunudur. Oyunda 100'e yakın (en fazla 100) oyuncu rotası belirlenmiş bir uçağın içinde oyuna başlarlar. İstedikleri zaman uçaktan atlarlar ve paraşütleriyle adanın herhangi bir konumuna inerler. Oyuncuların temel amacı çeşitli yerlerden buldukları çeşitli silahlarla diğer oyuncuları öldürüp ölmeden en sona kalan oyuncu olmaktır. Oyun esnasında adanın haritasındaki güvenli alan gittikçe küçülmeye başlar. Harita küçüldükçe oyuncular daha küçük bir alana yoğunlaşırlar ve birbirlerini görüp saf dışı bırakmaları ihtimâli kolaylaşır. Oyunda en son hayatta kalan oyuncu/takım oyunu kazanır.

Oyun ilk olarak 23 Mart 2017 tarihinde Steam erken erişim ile Microsoft Windows için çıkış yapmıştır. Çıkışından yaklaşık 3 ay sonra 4 milyondan fazla kopya sattı. Oyunun ilk ana sürümü Windows platformunda 20 Aralık 2017'de erken erişimden çıkarak yayınlandı. Xbox One versiyonu 12 Aralık 2017'de piyasaya sürüldü. Mobil battle-royale oyunlarının artmasıyla birlikte PUBG Mobile 9 Şubat 2018'de Çin'de ilk çıkışını yaptıktan sonra 19 Mart 2018'de Android ve İOS platformları için ücretsiz olarak yayınlandı.


Nier: Automata


PlatinumGames ve Square Enix işbirliğinde çıkan aksiyon, RPG.


Hellblade: Senua's Sacrifice


Ninja Theory'nin geliştirdiği dark fantasy, aksiyon, macera oyunu.


Cuphead


Studio MDHR'ın geliştirdiği run and gun tarzı oyun.


What Remains of Edith Finch


Giant Sparrow ve Annapurna Interactive işbirliğinde geliştirilmiş macera oyunu.


Resident Evil 7: Biohazard


Resident Evil 7: Biohazard Capcom tarafından geliştirilip yayımlanan, hayatta kalma-korku türünde bir video oyunu. Dünya çapında Microsoft Windows, Playstation 4 ve Xbox One platformları için Ocak 2017 tarihinde çıkışını yapmıştır. Playstation 4 sürümü, sadece PS4 sistemlerine özel olan Playstation VR sanal gerçeklik gözlüğünü desteklemektedir. Resident Evil serisinin on birinci oyunu olmakla beraber, aynı zamanda serinin birinci şahıs perspektifiyle oynanan ilk oyunu olma özelliğini taşımaktadır. Resident Evil 7 Haziran ayında Sony'nin E3 2016 konferansında duyurulmuştur. Aynı gün ayrıca oyunun oynanabilir teaserı Beginning Hour Playstation Store'da ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmuştur.

Oyunun hikâyesi, Baker ailesinin yaşamakta olduğu terk edilmiş bir evde, Ethan Winters'ın eşi Mia'yı aramasını konu edinmektedir. Ethan, Baker ailesine ve Kalıplaşmış denilen yaratıklara karşı savaşmak için çeşitli silahlar kullanmak zorundadır. Oyuncu yaralanma durumlarında çeşitli iyileştirici kitler yardımıyla canını doldurabilir. Aynı zamanda diğer Resident Evil oyunlarında olduğu gibi, oyunun hikâyesinde devam edebilmek için çeşitli bulmacalar da mevcuttur. Oyun aksiyon odaklı değildir; serinin ilk oyunlarında olduğu gibi daha çok hayatta kalma teması ağır basmaktadır. Bu yüzden de geliştirici firma, oyunun birinci şahıs kamerasıyla oynanmasında karar kılmıştır. Oyun RE Engine isimli oyun motoruyla geliştirilmiştir.

Resident Evil 7 genel olarak olumlu eleştiriler almıştır. Oyunun oynanış mekanikleri, grafikleri, dizaynı ve özellikle atmosfer ve sahip olduğu hikâye fazlasıyla övülmüştür. Fakat aynı zamanda, bazı platformlardaki düşük çözünürlük ve bazı oyuncularda yaşattığı fiziksel bunalım nedeniyle eleştirilmiştir. Oyunun en zayıf yanları ise boss savaşları ve oyunun son kısımlarının genel olarak daha başarısız olması olarak gösterilmektedir.


XCOM 2: War of the Chosen


XCOM 2'nin geliştirme paketi.


Wolfenstein II: The New Colossus


MachineGames ve Bethesda Softworks işbirliğinde çıkarılmış FPS oyunu.


Assassin's Creed Origins


Assassin's Creed: Origins, Assassin's Creed serisinin 10. oyunudur.

Assassin's Creed: Origins, Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera video oyunudur. Assassin's Creed serisinin onuncu büyük taksiti ve 2015 Assassin's Creed: Syndicate'in halefi. 27 Ekim 2017'de Microsoft Windows , PlayStation 4 ve Xbox One için dünya çapında piyasaya sürüldü. Oyun, Ptolemaic döneminin (M.Ö. 49-47) sonuna yakın Antik Mısır'da geçiyor ve gerçek dünyanın gizli kurgusal tarihini anlatıyor.


Injustice 2


Injustice 2, NetherRealm Studios tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından yayınlanan DC Universe tabanlı 2017 dövüş oyunudur. 2013 yapımı Injustice: Gods Among Us'ın devamı niteliğindedir. Oyun ilk olarak Mayıs 2017'de PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürüldü. Daha sonra Kasım 2017'de ise Microsoft Windows sürümü piyasaya sürüldü. Oyunun Injustice 2: Legendary Edition adında genişletilmiş sürümü Mart 2018'de PlayStation 4, Xbox One ve Microsoft Windows için piyasaya sürüldü.


Fortnite


Fortnite, Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen, Epic Games tarafından 25 Temmuz 2017'de yayınlanan nişancı oyunudur. Oyun, 4 kişiye kadar eşli oynanışa sahip bir görev yapma oyunudur. Oyun, aynı oyun motoruna sahip Save the World, Fortnite Battle Royale (hayatta kalma) ve Kreatif adında üç oyun modunu içerir. Eylül 2017'de yayınlanan hayatta kalma modu sonrası oyunun popülerliği artmıştır.

Fortnite Battle Royale modu dünyada popülerlik kazanmasından bu yana 125 milyon civarında bir oyuncu sayısına sahiptir. SuperData'nın verilerine göre Fortnite 2018'in en çok kazanan oyunu olmuştur. Oyunun 2018 yılında 2,4 milyar dolarlık bir gelir elde ettiği bilinmektedir.[2] Bunun yanı sıra oyun, oynaması ücretsiz tüm konsol oyunlarının gelirlerini 2017 yılında %458 oranında artırmıştı.


 
Pubg yeni bir akım oldu.
Resident Evil yine ayrı aday. AC klasik yine ama meh.

Yine müzikten ötürü Divinity....
 
Bu yılın oyunlarının oynamamışım resmen ya .d Ama Re7'yi baya severim. Korku gerilim olarak en iyi oyunlardan biridir.
Edit: Divinity'i görmemişim ya. Rpg bakımından oynadığım en iyi rpg oyunuydu. Savaş sistemi, müzikleri, hikayesi ve evreni mükemmeldi. Değiştim oyu.
 
Seriyi bambaşka bir yere taşıyarak ayağa kaldıran, efsane serinin yedinci oyunu oy almayı hakediyor. Beğenmeyeni Jack Baker kovalasın. :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık