Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 911: Samuray Diyarı'nda Büyük Macera

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    198
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bölüme tekrar göz atarken hoşuma gittiğini farkettim.Luffy siz kimsiniz derken şeytani bir şekilde sırıtmış güzel olmuş tam korsan gibi.Gülerken böyle çizmiyor ne olmuş burada bilmiyorum ayarını bozmuş galiba.Yarı yarıya böyle yapsa korsan krallığa inanacağız ama yok ertesi sahne çocuk masalındaki çocuk gibi çiziyor. :/
Olması gereken bu 1.5 milyarlık, Katakuri gibi bir gücü yenmiş birinin böyle çer çöp ile top gibi oynaması gerekirdi . Luffy’nin bu bölümünde ki hareketleri cuk oturmuş .
 
Manga iyice Battalgazi Malkoçoğluna döndü. Luffy " Ulan bana yine yeminimi bozurdunuz" diyip dalacak sonra hain bir pusuyla kaleye kapatılacak dayak yiyecek. Battal gazi Luffy 'nin dostlarından birkaçı gelip onu kurtaracak(Belki denizcilerden biri bile olabilir). Sonra bu anam için bu babam için bu ace için bu ufak kız için diyip Zoronun pıçağı alıp kaidoya saplayacak :D
 
Bu Basil, bu haberi Kaido’ya bildirmediyse kesin bir şeyler planlıyor. Wano’nun iktidarını devirebilirler ilerleyen bölümlerde Luffy ile birlikte sırf Kaido’yu sekteye uğratmak için. Karasu muhabbetinden sonra hepten gerçekçi geldi.
-Luffy reyiz gel beraber Kid'i kurtaralım haşat etti Kaido onu
+Sen n'apıyordun o sırada?
-Err.. biraz tırstım da Kaido'nun saflarına geçmiş gibi oldum
+Yürü git lan burdan gevşek herif ben kendim hallederim
 
Olması gereken bu 1.5 milyarlık, Katakuri gibi bir gücü yenmiş birinin böyle çer çöp ile top gibi oynaması gerekirdi . Luffy’nin bu bölümünde ki hareketleri cuk oturmuş .
500 milyonlukta olsa o çöplerle top gibi oynardı mesele o değil.Surat ifadesini korsan gibi çizmiş diyorum diğer korsanlar gibi.Yağma yeri görmüş teach gibi çizmiş biraz değişik anlatması zor.Bunu kazara çizmiş sanki böyle örnekler seride varsa da sayılıdır luffy için.
 
Hawkins oraya Luffy'nin geldiğini biliyor olabilir. Meyve gücü çok farklı. Hawkins ile müttefik olması baya imkan dahilinde olmakla birlikte Hawkins'in amacının Kaido'yu indirmek olduğunu da düşünmüyorum. Kid'i kurtarıp kendi onurunu kurtarma gibi bir senaryo çıkabilir. Yani Wano kendi içinde bir kaç kısımdan oluşacak yüksek ihtimalle. Öncelik Kid'i kurtarmak olacaktır diye düşünüyorum. Arc bossu da Jack olabilir.
Jack bu saatten sonra Sanji ile rakip olur. O derece düşük seviye.
 
911: Samuray Diyarı'nda Büyük Macera

Bölümü daha gece okudum. Bir yorumlayalım bakalım neler çıkacak.

Luffy'nin hallerini beğendim. Sanji'nin karnına basarken bundan keyif alıp gülmesi aşırı tatlıydı. Vivre kartını kaybettikten sonra çıldırması ve aynı hızda olayı kabullenip sakinleşmesi de çok güzeldi. Gözlem haki sahneleri falan da akmış yani :alkis:

Kaido'nun adamları Luffy'nin çalışma gücüne katkı sağlayabileceğini söyledi. Burada bahsedilen şey silah fabrikası belli ki. Çünkü smile üretimini Mingo yapıyordu. Kaido meyve üretse zaten smile'a ve Mingo'ya ihtiyacı olmazdı. O yüzden şeytan meyvesi ile ilgili bir fabrika olamaz. Ayrıca Kaido'nun Wano topraklarında kurulu birden fazla fabrikası olduğu da netleşti gibi (eğer adalar arasında nehir/ler vasıtası ile sağlanan bir bağlantı yoksa tabi). Çünkü Kuri denilen yerdeki fabrikanın suları zehirlediğinden bahsedildi. Ayrıca Kış Adasında da bir silah fabrikası olduğunu biliyoruz. Wano'nun kaç adadan oluşup üzerinde kaç fabrika olduğu ise şu an tamamen muallak.. Şu an gözüken 3 ada var. Kuri, Kış adası ve Zoro'nun bulunduğu merkez ada. Yani mevsimsel olarak bakacak olursak; kış adası, sakuralardan kaynaklı bahar adası, Kuri ( bitki örtüsü ne bakarsak muhtemelen yaz adası) ve sonbahar adası. Bu şekilde düşünürsek Apoo da sonbahar adasında olmalı. Çünkü Kaido her adaya bir nova yerlestirmiş gibi duruyor.

  • Drake, kış adası
  • Hawkins, yaz adası
  • Apoo, sonbahar adası
  • X (Killer kuvvetle muhtemel), bahar adası
Devam...

Kozuki hanesi için dikkat çekici bir ayrıntı var:

"Şeytani Kozuki Hanesi!" ifadesi. Bu ayrıntı Wano teması için çok çok önemli. Seride, 4. Büyük Güç olarak nitelendirdiğim ve Zoro'nun şeytani ruhu ile ilgili olarak ele alınan konularla bağlantılı olabilir ki bu Zoro'yu Kozuki hanesinin bir üyesi ya da bu haneyle bağlantılı biri yapabilir! Ayrıca dikkat çeken bir ayrıntı daha.. Kozuki klanını koruyan Komainu adlı ilginç köpeğin şeytani kıvrımlara sahip olması ve bu aslan-köpek karışımı hayvanın Tapınakları koruması, daha önce yazdığımız konularda yer alan noktalarla inanılmaz bir bağlantı demek. Benim ve @Chaos Bringer adına sevindirici olan bu gelişmeyi kısaca izah etmek gerekirse.. Şeytan ve tapınak birbirine zıt şeylerdir. Zoro'nun karakter tasarımı ise dinsiz rahip temasıdır. Yani bu konudaki muhteşem tezatlık Zoro'yla bire bir olarak örtüşüyor! Ayrıntılar için bknz;

http://korsanfan.com/konu/zoronun-karakter-tasarımı-ve-bilinmeyen-yönleri.5779/page-9#post-981184

Ayrıca Komainu'nun şeytan meyvesi ya da ruhuyla bir bağlantısı var ise bu Kozuki hanesinin şeytani yönüne bir gönderme de olabilir.

Kozuki Hanesi ve Zoro'ya tekrar dönecek olursak. Küçük kız hakkındaki ayrıntıları yazdığımda Zoro-Kozuki bağlantısı ihtimali biraz daha artacak sanıyorum.

O-tama cesur, azimli, fedakar ve sadakat duygusu güçlü bir kız. Bu yönleriyle Zoro'ya benzettim. Çünkü Zoro'daki en belirgin karakteristik özellikler bunlardır. Zaten O-Tama ve Zoro'nun seri için başlangıç hikayelerine baktığımızda siz de benzerlikleri göreceksiniz.

  • O-tama esir düşer (Zoro'nun 1 aylık açlık esareti)
  • O-tama açlık çekmektedir (Zoro da ilk gözüktüğünde açlık çekmektedir)
  • Luffy O-tama'yı kurtarır (Luffy Zoro'yu kurtarır)
  • O-tama Luffy'nin kendisini kurtarmasından dolayı ona borçlu kalmak istemez (Zoro da Luffy'nin kendisini kurtarmasından kaynaklı olan borcunu tayfaya katılarak öder)
  • O-tama kendisinin Luffy'ye ait olduğunu söyler (Zoro da zaman geçtikçe Luffy'ye sadakatle bağlanır)
  • O-tama'nın ninja olma hayali ve amacı vardır ve bunun için azmeder (Zoro da hayali ve amacı için sürekli azimle çalışır)

Epey benzerlik var gibi geldi bana.

Bunun dışında O-Tama konusunda inanılmaz bir bağlantı daha var ama bunu uzun uzun yazmazsam anlaşılmaz. O yüzden belki sonra değinirim diyerek bu kısmı geçiyorum.

X-Drake'i beklerken karşımıza Hawkins çıktı. Şimdi Kid'in Apoo ve Hawkins tarafından satılması nedeniyle Kid-Luffy ittifakı bekleniyor ve bu ittifak yüzünden Luffy'lerin ya da Luffy'nin Apoo ve Hawkins'le düşman olabileceği düşünülüyor ama ben öyle olacağını zannetmiyorum. Drake'in şu an mecburen Kaido icin çalıştığını düşünüyor ve Hawkins'in de Luffy ile ciddi anlamda dalaşacağını zannetmiyorum. Novalar arasında kafası çalışmayan adam bir Luffy bir de Bege şu an için. Bu yüzden özellikle Drake Kaido'yu bir şekilde devirmenin planlarını yapıyor diyorum.

Şu birkaç bölümden yola çıkarak şunu söyleyebilirim. Hikayenin birçok sekilde işlenme ihtimali var. Senaryo belki de hiç olmadığı kadar dağınık ve bulanık durumda. Aklımdaki çeşitli senaryoları ve olası bağlantıları yazayım. Luffy ve O-tama arasında kurulan bağ artık kimse tarafından bozulamaz ve Luffy eğer O-tama'ya doktor bulma telaşına düşmez ise o fabrikayı bulur ve yok eder. Olaylar da burada patlar. Şimdi Luffy ne yapacak, bu olayların seyrini belirleyecek. Eğer doktor bulma derdine düşülürse Law'la buluşulması ihtimal dahilinde. Eğer doktor bulmayıp direkt fabrikaya giderse burada da X-Drake ile karşılaşabilir ama X-Drake daha önce görüldüğü gibi kış adasında da olabilir. Aslında ihtimaller arasında benim aklıma yatan şey Law'ın kış adasında X-Drake ile buluşması. Bu ikili Sabaody'de de karşı karşıya gelmişlerdi. Law'ın ilk Kaido'yu indiricez cumlesi bu karşılaşmanın bir sonucu olabilir mi ? Aklıma Law'ın Punk Hazard'da da kış bölgesinde ortaya çıkması geldi.

  • Sabaody'de Law-X-Drake buluşması
  • Kaido'nun kış adasında olması
  • Law'ın Punk Hazard'da kış bölgesinde ortaya çıkması

Bunların hepsi Wano'daki Law-Drake buluşması için bir gönderme ve altyapı olabilir gibime geliyor. Oda beni yalancı çıkarmazsa bu harika bir buluşma olur ;) Bu adamlardaki beyin bizim tayfanın %70'ini toplasan çıkmaz çünkü. Bundan sonra gelsin Kaido'yu indirme planları! :a:


Yazının başında novaları mevsimsel olarak adalara ayırmıştım. Buna göre Kaido'nun her adaya bir nova vermesi, dışarıdan gelen novalarla birlikte ikili sisteme dönebilir. Yani;

  • Drake-Law, kış adası
  • Luffy-Hawkins yaz adası
  • Apoo-X, sonbahar adası
  • Zoro-X(Killer?) bahar adası

Yani duruma göre 1 ya da 2 nova daha olaya müdahil olabilir. Kid, sonbahar adasında kilitli ise Apoo-Kid ikilisi oradan çıkabilir. Kid kendini satan adamla iş yapar mı derseniz.. Apoo Kid'i kurtarmaya gelirse Kid trip yapıp "yok ben gelmem" demez. Başka seçeneği yok çünkü. Araya mesafe koyar mı bilmem. O kendi aralarında :)

Urouge'u da bekliyorum aslında. Wano'nun temasına tamamen uygun bir tiplemesi var. Görecez. Tabi bunu 4 ada sistemi üzerinden yaziyorum. Üç ada da olabilir ki bunun da kendi içinde bir mantığı ve oluru var. O mantığı da bir yönüyle yazıcam birazdan.

Peki arc sonu aksiyonları nasıl olabilir ?Kaido ortaya çıkacak mı ? Yoksa Bigmam gibi bizimkilerle dalga geçip hayvanlığını sergileyip görevi bitecek mi ?

3 ada demiştim. Ve Kaido 4 ada sistemi üzerinden her adaya bir nova yerleştirdi demiştim. Burada Kaido'nun nasıl iş yaptığı önemli. Tedbirli bir adam mı yoksa gücüne güvenen bir adam mı ? Neye karşı tedbir ? Tabi ki de novalara karşı. Her adaya bir nova yerleştirip adayı bunlara mı bırakıyor yoksa novaları da uzaktan uzağa gozetleyip denetleyen bir gücü var mı ? Evet, yıkımcılardan bahsediyorum :a: 3 ada dememin sebebi de 3 yıkımcı. Jack büyük ihtimalle kurtarıldı. King ve Queen'i de hala göremedik. Kaido bu isimleri novaların denetimi ve ters bir durumda rapor vermesi için görevlendirmişse 3 ada sistemi de kendi içinde mantıklı olur. Novalara ise bu sisteme göre adalara dağıtılabilir.

Şimdilik shogun'un ve adamlarının şahsi gücü belli değil. O yüzden dövüşlerin nasıl olacağı, Kaido'nun olaylara müdahil olup olmayacağı da belli değil. Çünkü Shogun ve adamları ciddi anlamda güçlü ise ve bu işe bir de Kaido ve yıkımcıları dahil olursa bizimkilerin oradan sağ çıkması için Op evreninin tüm müttefiklerinin oraya toplanması lazım :oleyo: Velhasıl o kısımlar biraz daha ilerledikten sonra belli olur.


Silah fabrikalarına tekrar gelelim. Arkadaşlar.. Bir silah ortaya çıkmışsa patlar demiyorum. Ortada silah varsa devrimciler de ordadır diyorum ;) Op evreninin en büyük silah fabrikaları bence Wano'da. Ve bu silahlar devrimciler için kaçırılmayacak fırsat. Mutlaka olaylara müdahil olacaklar diyorum. Devam..

Kinemon ve O-tama'nın buluştuğu ortak nokta, korsanlardan nefret edilmesi. Bunun 23 yıl önce gerçekleşen korsan saldırısı ile ilgili olması çok mümkün. Kinemon'un bu konuda daha katı, O-tama'nın ise daha ılımlı olmasının sebebi %99.9 Ace. O-tama Ace'le karşılaştığı için Kinemon gibi katı değil bu konuda.

Tengu ilginç bir tip. Yeteneği ne merak konusu. Harbi adama benziyor ama. Oda Japon kültür ve temasını tamamen yansıtacak. Arc başından beri belli oldu bu. Umarım güzel işler. Serinin en uzun arcı geliyor. Daha yazılacak şeyler var ama yeter lan bu kadar :byee:
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık