Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Mihawk Tartışmalarına Son

Zoro diyelim Mihawk ile dövüşeceği zaman. Hakileri kapatalım öyle mi dövüşelim diyecek hepsi bir bütündür. Zoro'da bundan bahsediyor rakibini kesebilmen için ondan daha iyi hakiye sahip olman lazım. Mihawk'ın da en azından Shanks kadar hakisi olması lazım anlamına gelir bu.
Kaku meyve yiyor fiziksel ve dayanıklılık olarak gücü artıyor ama hala kılıç ustası olarak kendini tanıtıyor.
Haki,fiziksel güç,dayanıklılık gibi unsurlar kılıç ustalığını geliştiren ana etkenler bunları ayırmanın mantığı yok.

Hatta Kaku daha ileri gidip kılıcın yanına boynunu ve tekkai-shigan gibi teknikleride kullanıyor.
Farklı bir şey mi yazmışım orada ?

Sadece b.hakide şenks üstündur.Diğer iki etmen K.haki ve yetenekte Mihawk üstündür.Doruki için ise net bir şey söylenemez.
 
Shanks'ın yaptığı her hareket kılıca yönelikti şimdiye kadar ama görünenden değil kendi fikrinden bişeyler türetmeye çalışıyorsun, sonuçta fikirlerine bişey diyemeyeceğimden uzatmıyorum.
Hayır, Shanks kılıçla değil Haki ile her zaman ön plana çıktı. Ama siz her tarafta bir kılıç aradığınız için böyle görüyorsunuz.

Shanks bakalım nasıl ön plana çıkmış.

-Higuma'ya karşı kılıç falan çekmedi, deniz canavarını Haki ile kaçırdı.
-Beyazsakal, Marco ve Jozu Shanks'ın Haki seviyesini övdü. Shanks Moby Dick'e Haoshoku ile hasar bile verdi. Yine Haki ile ön plana çıktı.
-Sonra yetmedi, Beyazsakal ile çarpıştı. Haki'ler o kadar kuvvetliydi ki göğü ikiye yardılar. Kılıçustalığı değil gene Haki seviyesi ile ön planda.
-Marineford, tamam eskiden burada kılıçla öne çıktı deniyordu, ama artık buda boşa çıktı. Pedro bir kılıçustası olarak Oven'ın ısısını kılıcı ile karşılayamıyor, Oven'ın ısısı Pedro'nun kılıcına ve Haki'sine üstüne geliyor. Shanks ise direk olarak daha sıcak olan magmayı aynı şekilde durduruyor, hemde Akainu arkasında güç olarak baskı yaparken. Bu da tamamen Haki seviyesinin üstünlüğü ile alakalı, kılıç tekniği ile alakalı bir olay değil.

Mihawk'a bakalım ;

-Don Krieg'in galyon gemisini kesiyor. Kılıçustalığı ile alakalı.
-Kurşunları geri yansıtıyor, kılıçustalığı ile alakalı.
-Zoro'ya kılıç hakkında akıl veriyor ''Kılıç zarif değilse güçsüzdür'' diyerek.
-Marineford'da dünyanın en güçlü kılıç kesmesini atıyor, Elmas Jozu durduruyor.
-Luffy'yi 20-30 kişi arasından nokta atışı yaparak kılıç kesmesi ile vuruyor, gene kılıç yeteneği ön planda.
-Ivankov'un kılıçustası okamalarını kesiyor.
-Buggy'nin Muggy topunu kılıcı ile geri yansıtıyor, ondan önce Buggy'yi 50 parçaya bölüyor.
-Sonra bir başka kılıçustası Vista ile düello ediyor.
-Ardından Daz Bones'un çeliğini kesiyor. Zoro'nun Haki kullanmadığı dönemde yaptığı gibi.

Mihawk buralarda hep kılıç tekniği ile ön plana çıkarılmış. Shanks ise Haki ile ön plana çıkarılmış. İstediğiniz gibi anlayın.
 
Tamam ben cevaplayayım sonra sen cevapla. :)
1- Shanks'ın kılıç ustası olduğunu mangada gördüm, databook'ta da yazıyor. Haki kullanması onu kılıç ustalığından çıkarmıyor ya da meyve.
2- Öncelikle Mihawk'a Zoro gitmedi, Kuma gönderdi. Sonra ben ağırlık çalışmak için gittiğini iddia etmedim. Zoro'nun fiziksel güç, haki ve hız olarak geliştiğini ve buna bağlı olarak 2 yıl önceki tekniklerinin çok daha güçlü olduğunu söyledim.
3- Shanks'ı geçmesi demek dünyanın en güçlü adamı olacağı anlamına gelmiyor. Zaten bu çok başka bir mevzu. İşi bulandırma. Konumuz Zoro değil. Bana göre Luffy de Zoro da Roger'ı aşacak ama bunun konumuzla alakası yok.
Hiç kıvırmayın. Seride Mihawk'ı hedefleyen Zoro ve bunun üstüne Mihawk'ın sözüyle onu bile geçmekten daha zor Luffy'nin hedeflediği konum. Yani neye göre Zoro da Roger' ı aşıyor kardeşim? Bu kadar da olmaz yani.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık