Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Mihawk'ın Seviyesi Hakkında

karolla

Marineford Dof, Atmos'u oyuncak gibi oynattı, Jozu'yu durdurdu. Oars'ın bacağını kopardı, Crocodile'ın üstüne gitmedi çünkü onu kendi tarafına çekmeye çalışıyordu, bunu da zaten ''gel ortak olalım'' diyerekten belli etti, Crocodile'ı pestile çeviren Jozu'yu durdurabiliyor, Crocodile'a karşı daha nasıl üstün olduğunu göstersin, ona zarar vermeden kendi tarafına çekmeye çalıştı. Yoksa Dof'un gücüne bir tümen komutanı olan Atmos'u kolayca yenerken tanık olduk.
Yav erkan, atmos kim? Şimdiki zoro bile tek atar. Oarsı mihawk da dilimler. Moria bile gölgeyle deldi. Bi dediklerin jozu iş görür. O da dofun meyvesi sebebi ile durdu. Durdurması yeneceği anlamına gelmez. Law da jouzuyu room içinde oradan oraya ışınlayarak durdurabilir. Dofu da ışınlıyordu sonuç?
 
Önemli değil hocam.

Kral terimlerimiz arasındaki farktan dolayı beni yanlış anlamışşsın. Kraldan kastım en güçlü kişiler değil. Öyle olsa dediğin gibi diğer yonkouları da Dragon'u da yazardım. Şu şekilde:

Canavarlar Kralı Kaido
Denizlerin Kralı Edward Newgate
Korsanlar Kralı Gol D. Roger
Kara Kral Silvers Rayleigh
Kral Ryuma

Seride kral olarak geçen, kral olarak bilinen karakterler bunlar. Diğer yonkoular için kral kelimesi kullanılmadı şu ana kadar. Bunlar kral olarak geçen efsane adamlar. Daha sonradan diğer yonkoular eklenirse onları da eklerim elbette.
Dikkatini çekerim Ryuuma tek kral, diğer hepsini kapsıyor, diğerleri yan dal gibi bir şey.
 
Mihawk üzerinden tartışılan bir-iki konu hakkındaki görüşlerimi belirtmek istiyorum. Uzun bir yazı olacak ama okursanız faydalı olur.
Birincisi; Shanks gibi haki kullanıcıları, Fujitora gibi meyve kullanıcıları kılıç ustası sayılamaz mı?
Cevap çok basit: sayılabilir. Bu forumda yanlış bir algı var. Tüm kılıç kullanıcıları Ryuma gibi, Zoro gibi, Mihawk gibi olmak zorunda değil. Tüm kılıç kullanıcıları bir samuray gibi kılıcını neredeyse kutsal saymak zorunda da değil. Bu kişinin karakteriyle, hayat felsefesiyle alakalı. ''Shanks kılıç ustası sayılmaz çünkü haki kullanarak da dövüşebiliyor'' demek çok yanlış bir bakış açısı. Gördüğümüz her çatışmasında kılıç kullanan birinden bahsederken hele. B.haki, K.haki, H.haki hangisini kullanmak bir insanı kılıç ustası olarak görmeye engeldir? Bunlar kişinin gücü artıran etmenler sadece. Mihawk haki kullanmıyor mu? Şimdi bir düşünelim, Shanks'ın b.hakisi, k.hakisi ve h.hakisi yani tüm hakileri Mihawk'dan güçlüyse, kılıçlarla yapılan bir dövüşte Mihawk nasıl Shanks'a direnebilir? Bence bu şartlar altında direnemez ve kaybettiğinde de ''en iyi kılıç ustası'' ünvanını kaybeder.
''Fujitora kılıç ustası sayılmaz çünkü meyve yemiş'' diyenler de var. Gerçekten bu mantığı anlamıyorum. Adam çok net bir şekilde kılıcıyla dövüşüyor işte. Başta dediğim gibi illaki bunu hayat felsefesi yapmak zorunda değil. Fujitora vs Mihawk olsa, Fujitora meyve yeteneklerini de kullansa(tabiki kullanacak) ve Mihawk'ı yense şöyle mi denilecek, ''Mihawk hala en iyi kılıç ustası çünkü Fujitora meyve kullanıcısı.'' :confused: Bu mantıkla baktığımızda serideki kılıç ustaları bir elin parmaklarını geçmez heralde. Mesela Kaku kılıç ustası değil miydi? Balıkadam adasındaki en iyi kılıç ustası kılıcına zehirini eklemişti o halde o da kılıç ustası olarak sayılamaz. :) Brook? Kin'emon da mı kılıç ustası değil? :)
Bu gerçekten mantıksız bir yaklaşım. Bu mantıkla gidersek fiziksel güç kullananlar da kılıç ustası sayılmasın. Peki bu nasıl olacak? Saçma.
Bir de ''Mihawk kılıç kullanan en güçlü adam değil, kılıç yetenekleri en iyi olan adam'' diyen bir arkadaşımız var. :hhh: Demek ki ona göre Mihawk sirkte falan çalışıyor olmalı. Böyle kılıç üstünde amuda kalkmalar, salto atmalar falan. :) Bunu zaten direk geçiyorum.
İkincisi; Mihawk'ın Shanks'la kapışmamasının, ''Mihawk Shanks'la kapışmadı çünkü korktu'' ve ''Mihawk Shanks'la kapışmadı çünkü onu küçümsedi'' seçeneklerinden başka açıklaması olmadığını düşünen arkadaşlara bir cevabım olacak.
Bu konuyu açıklamak için hem One Piece üzerinden, hem One Piece dışından örnek vereceğim. Öncelikle şunu da belirtmek lazım, bu düşünceye sahip insanlar ya Mihawk'ın karakterini iyi analiz edememiş(hiç zahmet etmemiş de olabilirler) ya da bilinçli olarak böyle yazıyorlar. Benden önce Mihawk'ın kılıcı konusundaki düşüncelerini yazanlar olmuş zaten ama hala anlamamakta ısrar edenler var. Ben daha ayrıntılı anlatayım o halde. Mihawk Zoro'dan neden etkilendi? Cevap: karakterinden, onurundan dolayı. Mihawk Luffy'den neden etkilendi? Cevap: karakterinden dolayı. Demek ki Mihawk karaktere, onura, şerefe önem veren bir insan. Bu yüzden kendisi de o şekilde davranıyor. Hala anlamayanlar için örneklere geçelim:
Luffy Punk Hazard'da neden Smoker'ı eşek sudan gelinceye kadar dövmedi? Küçümsediği için mi, korktuğu için mi? Yoksa Smoker handikaplı olduğu ve onunla kapışmanın onursuzluk olacağını düşündüğü için mi?
Zoro thriller bark'da neden Ryuma'ya ''bu dövüş hiç olmamış sayıyorum'' dedi?
Luffy'nin ve Zoro'nun durumlarının tek farkı Luffy'nin kendini savunmak, Zoro'nun da Ryuma'nın içindeki gölgeyi çıkarmak zorunda olmasıydı. Peki Shanks'dan korkan Mihawk adaya gittiğinde Shanks Mihawk'a saldırsaydı ne olacaktı? Korkak Mihawk neden o adaya hem de tek başına gitti?
One piece dışından örnek verelim; iki futbol takımı düşünün, maç yapacaklar. Birisinin borçlar nedeniyle 10 futbolcusu kalmış. Diğerinin bir handikapı yok. 10 kişi kalan takım sırf onurundan dolayı maça çıkmayı kabul edecek karakterde, federasyon gelip diğer takıma diyor ki '' 10 kişiler ama maça çıkmaya hazırlar. Siz ne düşünüyorsunuz?'' Bu durumda diğer takım da onurundan dolayı maça çıkmayı reddetse, bu durum 10 kişi kalan takımı aşağılamak için midir, 10 kişi kalan takımdan korktukları için midir? 10 kişi kalan bir takımı yenmenin garantisi mi vardır? Bu kadar örnek yeterli sanırım.
Mihawk'ın karakteriyle alakalı yazdığım uzun bir mesaj daha vardı onun da linkini koyayım şuraya: http://www.korsanfan.com/konu/mihawkın-seviyesi.725/page-115#post-500923
Okuyanlara teşekkürler, iyi forumlar. :good:
 
Fujitora, meteor indirerek ve yatay yer çekimi saldırıları yaparak Mihawk'ı yenerse ''Dünyanın en iyi kılıçutası'' mı olacak ? Yani bunu ayırt etmek bu kadar zor olmamalı, tabii Mihawk aşığı değilseniz.

Bakın, Zoro elindeki kılıçlara rağmen karşısında silah kullanmayan yumrukları ile dövüşecek olan Pica'ya diyor ki ; ''Senin Haki seviyen benim Haki seviyemden üstünse beni yenersin.'' Daha ne kadar açık olsun ? Şayet Shanks, Mihawk'tan daha üstün bir Haki seviyesine sahipse, Mihawk daha yetenekli olmasına rağmen Shanks'a yenilir. Şimdi bu Shanks'ı dünyanın en iyi kılıçustası mı yapacak ?

Kılıçustası nedir ne değildir bunu algılayabilmek lazım. Fujitora çıktı çıkalı bir tane doğru düzgün kılıçtekniği mi gösterdi ? ''Kılıçustalığı'' mı gösterdi ? Yoksa, gözlem Haki'si ile şov yapıp, yerçekimi meyvesi mi ile mi ön plana çıktı ?

Shanks'ı üç sefer aksiyon içerisinde gördük, üçünde de Haki ile ön plana çıktı. East Blue'da Haoshoku Haki kullandı, Beyazsakalın gemisinde Haoshoku Haki kullandı, Akainu'nun magmasını Busoshoku Haki ile durdurdu. Bunlar tesadüf mü ? Kılıçustası olarak gördüğünüz Shanks, neden 3 sefer kendini gösterme fırsatı bulduğu halde kılıçustalığı yerine Haki ile ön plana çıkıyor ?

Mihawk'a bakıyoruz, ilk çıktığı vakit gemi kesiyor, daha sonra kendine silah ile ateş ediliyor ve ufacık mermileri kılıcı ile başka yere yönlendirebilecek kadar kılıç konusunda yetenekli olduğunu gösteriyor. Daha sonra East Blue Zoro karşısında çakısını kullanarak karşısındaki 3 kılıca karşı rahat bir galibiyet elde ediyor, yani Mihawk tamamen kılıç yetenekleri ile karşımıza çıkartılıyor. Marineford'da keza yine öyle, buz dağı kesmesi, Buggy'nin bombasını kılıcı ile geri yansıtması, Daz Bones'u kesmesi, bunlar hep kılıç yeteneği üzerine.

Şimdi bunların hepsinin tesadüf olduğunu, ve halen Shanks ve Fujitora'nın kılıçustalığı ile ön plana çıktıklarını ve Mihawk'ın da ünvana sahip olduğu için düz mantık ile hareket ederek onları yenebileceğini düşünen arkadaşlarımız olacak.

Halbuki, Shanks, Haki seviyesi ile Mihawk'a üstün gelirse, bu ''en iyi kılıçustası'' olmak olmaz Mihawk'ı Haki konusunda aşmak olur. Ya da Fujitora meteor indirip Mihawk'ı yenerse bu Mihawk'ı kılıç konusunda aşmak olmaz, sadece onu yenmeyi başarmak olur. Anlaşılmayacak bir şey yok, Mihawk'ın ünvanı kılıç üzerine, güç üzerine değil.

Yasopp, Benn Beckman'dan silah konusunda keskin nişancı olarak daha yeteneklidir ama aynı silahı kullanan Benn Beckman, Haki ve fiziksel kuvvet olarak Yasopp'tan daha üstün olduğu için genel olarak Yasopp'tan daha güçlüdür. Bu örnek sanırım buraya tam uyuyor.
 
Son düzenleme:
Adam açıkladığım şeyleri tekrar yazarak tartıştığını zannediyor. B.hakisi düşük adam, karşısındakini kesemeyen adam nasıl en iyi kılıç ustası olacak? Shiryu elmas meyvesi yedikten sonra Mihawk'la kapışacak ve Mihawk'ı öldürecek böylece ünvan ona geçecek deniyor mesela. O zaman elmas meyvesi yerse Shiryu kılıç ustalığından çıkacak mı? Öne sunduğum argümanlara cevap veremeden yine konuyu sağa sola çekerek ezber konuşma. Aynı şeyleri tekrar edip duruyorsunuz. Shanks Beyazsakal'la kapışırken, Akainu'yu durdururken kılıç kullanıyor, adam haki ön planda diyor. Mihawk da kılıcı kırılmasın diye haki kullanmıyor mu? Yani savunma için. Shanks'ın yaptığının bundan farkı var mı? Yok. Ancak ezber konuşun analiz 0.
 
Elmas meyvesi yerse kılıç ustalığından çıkacak tabi. :/ Fuji de çıktı. Öbürü sadece kılıçla dövüşürken senin meyve yiyerek dövüşmen haksızlıktır. (Mesele kılıç ustalığı ise) Shiryu Mihawk'ı meyveli bir şekilde yenerse unvan ona geçmez.
Bence laf anlatmak manasız, Beyazsakal ile kılıç ile dövüştü, Akainu ile kılıç ile dövüştü diyor adam halen.

Yani bu kadar düz mantık, at gözlüğü ile mangaya bakış olur mu hakkaten hayret, Arlong bir kılıçustası mıdır ? Kiribachi kullandı, Pica kısa süreli devasa bir kılıç kullandı kılıçustası mıdır ? Nerede bu adamların ''ustalığını'' gösteren kılıç teknikleri ? Yok. Luffy bile eline iki tane kılıç alıp Arlong'a saldırdı, o zaman Luffy'de mi ''kılıçUSTASI'' oluyor ?

Shanks, Beyazsakal ile çarpışırken göğü yarıyor, kılıç ile göğü mü yarabiliyoruz, yoksa Akainu'nun magmasını kılıç tekniği ile mi yoksa üstün Haki'si ile mi durduruyor, bunlar hep düz mantık ile mangaya bakmak isteyince oluyor. Shanks'ın bir tane bile ustalığını gösteren kılıç tekniği bulunmuyor. Aynı şekilde Fujitora'nın da , ama ikisinide savaşırken gördük, keza Mihawk'ı da , burada farkı ayırt edememek ancak olaya taraflı bakmak ile oluyor.
 
@Erkan12
Aranızdaki tartışmayı tam olarak okumadım, o yüzden müdahil olmayacağım ama bahsettiğim konu pek yoruma açık değil. Dövüşlerinde meyve kullanıyorsan tam olarak kılıç ustası sayılmazsın. Atıyorum Fuji Mihawk'tan daha güçlü olsa bile unvan sahibi Mihawk'tır.
 
@Erkan12
Aranızdaki tartışmayı tam olarak okumadım, o yüzden müdahil olmayacağım ama bahsettiğim konu pek yoruma açık değil. Dövüşlerinde meyve kullanıyorsan tam olarak kılıç ustası sayılmazsın. Atıyorum Fuji Mihawk'tan daha güçlü olsa bile unvan sahibi Mihawk'tır.
Orayı bile inkar edecek kadar ileri gidiyorlar işte. Benim bahsettiğim de bu. Zaten ben tartışmaya da girmem o arkadaş ile, üstü kapalı bana bir cevap yazmış, ben ise genel bir mesaj yazdım, cevap veremeden sallayıp durmuş. Bu kafada birisi ile tartışmak zaman kaybı olur.

Pica, çıplak elleri ile Zoro'yu indirseydi şayet, bu neyin göstergesi olurdu. Pica'nın kılıçustalarından daha güçlü olduğunu mu yoksa Zoro'dan daha güçlü Haki'si olduğunu mu. Aynı şey Shanks'ın üstün Haki'si karşısında kalan diğer kılıçustaları için geçerli.

Shanks elindeki kılıca o devasa Haki'sini aktarıp, Beyazsakal'ın bisentosunu ve Akainu'nun magmasını karşılıyor. Burada bir kılıçustalığı aramak hakkaten enteresan.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık