Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] One Piece Rpg

  • Konbuyu başlatan Roronoa Zoro
  • Başlangıç tarihi

4 Deniz mi Grand Line mi?


  • Kullanılan toplam oy
    70
  • Anket kapatılmış .
Ödül avcıları topluluğu falan olsa güzel olurdu. Aynı amaç için birleşmiş bir 5-10 kişi falan.
 
Hatırlatma;
Karakterlerinizin görünüşlerini rpg forumumuzda avatar olarak kullanmanız gerekmektedir, eğer detaylıca çizecek yeteneğe sahip değilseniz, anime karakteri kullanmanızı tavsiye ederim.

Chibi maker tarzı programlardan biriyle basitçe bir avatar olustursak olur mu?

Bir de hikayelerde argo/küfür kullanımı serbest mi? Kullanmayı düşünmüyorum ama belki korsan olup kullanmak isteyen vardır.
 
İstek gönderdim. Geldi mi?
Burayı oku, faydası olur.
Ana kurgumuz kabataslak olarak böyle bir şey. Daha da detaylar eklenecek. Şimdilik bunlar üzerinden kurgular yapabilirsiniz kafanızda.
50 yıl önce..
Korsan Kralı Gol D. Roger'ın idamında söylediği sözler, Dünyayı büyük bir paniğe sürüklemiş, korsanlar çağını başlatmıştı. Herkes One Piece'i aramak için denizlere açılırken, Dünya Hükümeti güçlerini arttırmak için, her adada çocukları eğitmek için dövüş merkezleri kurmuştu. Daha çocuk yasta onları eğitip, beyinlerini kendi ideolojileri ile doldurmak için, binlerce kişi görevlendirilmişti. Ama giremedikleri Grand Line ve Yeni Dünya'da ki bir çok ada için durum felaketti. Korsanlar Grand Line'da ki adaları kontrol ediyor, vergi topluyordu.

30 yıl önce..
Gücünü Kutsal Kralları ve Önemli krallıkları korumak için ayırmak zorunda kalan denizciler, Grand Line ve Yeni Dünyada ki kontrollerini yitirirken, bir adam Kutsal Ejder konumuna yükselmek şartı ile, Dünya Hükûmetine bir ordu verdi. Tapınak şövalyelerinin lideri Pyha Mies, emrinde ki 100.000 asker ile denizcilere katılıp Grand Line'ın kontrolünü almayı başardı.

Grand Line'ın korsanlardan arınmasından sonra, Pyha Mies'i aralarında görmek istemediklerini söyleyen Kutsal Ejderler, suikast girişiminde bulundular. Kaçmayı başaran Pyha Mies kalan 50.000 adamı ile intikam yemini etti. Bazı tapınak şövalyeleri Denizcilere katılmayı seçmişken, bir çoğu da ölmüştü.

Günümüzde denizlerde 5 büyük güç vardı. Dünya Hükûmeti, Tapınak Şövalyeleri, Yonkoular, Shicibukler ve Devrimciler. Bunlara ek olarak Dünya Hükûmetine yardımcı olan Ödül Avcıları loncası Çelik El ve başlarında Hagane Kai bulunuyordu. Büyük bir savaşta Yonkou tayfasını alabilecekleri iddia edilir. Korsanların korkulu rüyası olduğu için Kai'ye bazı ayrıcalıklar tanınmıştır. Ünlü bilim adamı Tora Ken ile sık sık görüştükleri bilinir ve şeytan meyvesi ticaretinin kontrolünü almaya çalıştığı bilinmektedir. Ama Yer altı patronu Gin-oi Gümüş El, şeytan meyvesi ticaretinin büyük kısmını elinde tutmaktadır. Konumu nedeni ile Hükûmet karşı çıkamamaktadır.
Çerlo kurgunun son hali böyle mi?
Arkadaşlar, gelen geçmiş örneklerinden gördüğüm kadarı ile, bazı arkadaşlar RP'nin mantını anlayamamış. Örnek olarak bazısı, geçmişinde adasını yok eden Buster Call çağırmak isterken, Bazısı Tapınakçıların liderini bir pusuya düşürmüş. Şimdi kısaca Rp içerisinde neler yapıp, neler yapamayacağınızı, anlatacağım.

1. Normalde ada oluşturma işini biz yapacaktık, siz ada seçip, o ada üzerinden geçmiş yazacaktınız. Ama gelen ada tasvirleri gerçekten çok iyi olduğu için, sizlere böyle bir ayrıcalık tanıdık. Kendi adalarınızı yazıp, ailenizi istediğiniz korsan tayfasına yok ettirebilirsiniz. Ama sizden ricamiz, eğer bir korsan tayfası ya da, ödül avcısı ya da marine, ya da tapınakçı ailenizi yok ediyorsa, tasvirini yapınız. Çünkü RP içerisinde karşınıza çıkaracağız. Size intikam şansı veriyoruz.

2. Serinin akışını bozacak karakterleri kullanamazsınız. Bir Yonkou, Amiral, Filo Amirali, Shicibukai,Devrimci Lideri ya da Tapınakçı lideri sizin için adanıza gelip, pusuya düşmez. Namı olmayan başka herhangi bir karakteri kullanabilirsiniz.

3. Haki kullanamazsınız, küçükken zor durumda Kral Haki kullanmış olmanız, Rp mantığı içerisinde mümkün değildir. Anlıyoruz. hepiniz haki açmak istiyorsunuz ama bunun için sabırlı olmanız gerekiyor.

Bunlar dışında, istediğiz gibi korsan tayfası ve ya benzeri kişilerce adanız saldırıya uğrayıp, aileniz katledilebilir.

Diğer bir konu ise, güç. Herkes çok güçlü olmak istiyor. Ama Rokushiki ve benzeri tekniklerle başlayamazsınız. Unutmamanız gereken diğer bir mevzu ise, ne kadar çok teknik bilirseniz, o teknikler o kadar güçsüz olacaktır.
Örnek vermek gerekirse, bazısı, hem aşçı, hem rotacı, hem gemici olmak istemiş. Olamazsınız değil, ama stat puanlarınızı bölüştürmeniz gerekmektedir. Bu durumda, Grand Line'ı bulacak kadar iyi bir rotacı olamazsınız. O yüzden bir uzmanlık seçip, Luffy gibi eksiklerinizi kabul etmeniz gerekiyor.

Sadece süper insan olmaya çalışmayı bırakın ve kendinize nakamalar bulun. Eminim aşçı, gemici ya da rotacı olmak isteyenlerde olacaktır.

Skype grubunda beni ve Gm'lerimi suçlayanlar. Konu açıldığından beri acele etmemenizi söyledim. Sabırlı olup bazı sistemleri bitirmemizi beklemenizi istedim. Ama buna rağmen, bizi suçlayıp siz ne dediyseniz onu yaptık diyenler. Hiç bir şey değişmeyecek. Bu şartlara ayak uydurmadığınız taktirde karakterleriniz kabul edilmeyecek.

Teşekkür ederim. Özellikle işini gücünü bırakıp bana destek olan Gm'lerimiz;
@BolD
@ch3rl0b11n
@Roo
@Visums
@Shanks le Roux 'a teşekkür ederim..
 
Burayı oku, faydası olur.

Çerlo kurgunun son hali böyle mi?
Güncel hali hala yukarıdaki gibidir. Kurguda bahsedilen karakterler de detaylandırıldıktan sonra @Roronoa Zoro tarafından foruma eklenecek, forum hazır olduğunda da herkese açılacak.

Finallerim başladığından bu aralar skype uğrayıp yardımcı olamıyorum kusura bakmayın. :/
 
Güncel hali hala yukarıdaki gibidir. Kurguda bahsedilen karakterler de detaylandırıldıktan sonra @Roronoa Zoro tarafından foruma eklenecek, forum hazır olduğunda da herkese açılacak.

Finallerim başladığından bu aralar skype uğrayıp yardımcı olamıyorum kusura bakmayın. :/
Ok o zaman ben hala karakterim ve meyve yazma konusunda acele etmiyorum. Site kurallarını ve ne kadar meyve dağatacağınızı bekleyeceğim. Kolay gelsin, skype çığırından çıktı zaten.:S
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık