Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1043: Birlikte Ölelim

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 299 79.3%
  • Orta

    Kullanılan: 39 10.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 39 10.3%

  • Kullanılan toplam oy
    377
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aklımı kurcalayan bir çok husus olsa da bu aralar işin içinden çıkamadığım yegane unsur; intihar ve ölüm.
Kaido'yu ilk gördüğümüz zaman kendini öldürmeye çalışan, intihar etmek için 10bin metreden kendini boşluğa bırakan, ölmediğinde ölemediğinden dert yanan, ölen Beyazsakal'a öfkelenen kaotik bir mizaca sahipti. Sonrasında kendinin Joy Boy olduğuna dair safsata ile yaşadığına şahit olduk. Joy Boy olduğunu düşünen ve ölmek isteyen bir karakter! Bu noktada işler bence muallak bir hal alıyor. Kaido için Doffy'nin yenilgisinin ölümü arzulamasında zerrece bir etkisinin olmadığını düşünüyorum. O zaman elimizde kalan şey Joy Boy olabilmek için ölüm ile yüzleşmek gerekliliği midir?
Daha önce Zoro'nun Hachi ile dövüşünde söylediği "biri ile sözleştim ve o zamana kadar ölümün kendisi bile canımı alamaz" minvalinde ki sözleri burada "ölsen bile ölme" noktasına bizi götürüyor. Zoro malum olduğu üzere ölümün kıyısında ve geçen bölümlerden birinde ölüm meleği ile karşılaştığını gördük. Cehennemin Kralı olmak adına böyle bir karşılaşma yaşadığını düşünüyordum. Fakat forumda sağ üstte ki one piece repliklerinde Hachi ile olan dövüşüne denk gelen sözlerini okuduğumda bunun daha farklı bir yere tekabül ettiğini düşünmeye başladım.
Aynı zamanda Luffy'nin Kaido'ya karşı ölümüne yenilmiş olmasının verdiği ızdırap daha evvel Aokiji, Lucci, Moria, Magellan, Kizaru, Akainu'ya karşı aldığı ağır yenilgilerle ölçülemeyecek düzeyde olduğunu düşünüyorum. Koca seride Luffy'nin bu kadar güçlü olduğu halde ezildiği başka bir arc daha yoktur. Peki ölmek için kıvranan Kaido'nun aksine yaşamak için çılgınlık seviyesinde bir arzusu olan Luffy'nin ölümün eşiğine bu denli yaklaşması veya ölmesi Joy Boy olabilmenin kilidi midir?
Zoro'nun ölümle hesaplaşması, Luffy'nin Jinbe'ye ölsen bile ölme emri ve bunun yanında son kertede ölen bir Luffy. Ölüm doğurgandır, doğurganlık ölüm getirir. Bence bu noktada Oda reenkarnasyon gibi bir noktadan değilse bile Joy Boy olabilmenin koşulunu ölüme bağlamış durumda. Bunun sebebini reenkarne gibi bir saçmalığı sevmediğim için buraya bağlamadığımda bulamıyorum.
Sonuç olarak Kaido, Joy Boy olamasa da tarih onu Joy Boy'u karşısına çıkarmak için çok çalışmış muazzam bir imparator olarak anacaktır.
Harika yazmışsın eline sağlık
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık