Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Haki Neden Bu Şekilde İşlendi?

Bunun bende farkındayım, evet.

Tamam ama şu noktada olan sorunlar nasıl düzeltilecek? Bugün o zamanlar işlenen karakterler haki kullanıyor olarak göründüklerinde bu ''saçma'' olmayacak mı?
Şöyle ki Dorry ve Broggy bugün gelse devlerin pek çoğundan daha güçlü gelir. BM'nin bile belli noktalarda ismini andığı ve kendi safına çekmek istediği bir topluluk bu mesela.
Fakat geçmişte gösterildikleri durum baya sıkıntılıydı. Moria desen yine öyle ''Kaido ile savaştı'' denildi. Belki denk değildi, yenildi ama baktığında Kaido'nun haki seviyesi ortada. Ezilerek mi yenilmiş bu Moria? Bana hiç öyleymiş gibi gelmiyor mesela, burada işte sorunlar sıkıntılar başlıyor...
Crocodile'nin tekrar gelmemesini hep bu altını çizdiğim nedene bağladım. Şimdi bu adamı ne türlü getirirse getirsin saçma olacak. Karakterleri 2y önce ve sonra diye ayırmak lazım bence. 2y önce işlenen karakterler büyük ihtimal bir daha karşımıza çıkmayacak, o yüzden orada yaptığı hatalar da haliyle sırıtmayacak.

Mangaka haki kavramını seri ilerledikçe daha detaylı düşünme fırsatı oldu bence. Başlarda kendisi de bilmiyordu bu haki ile ne yapacağını. Bunu 2y önceki olaylardan rahat görüyoruz zaten.

Serinin uzunluğunu dikkate alırsak bu tür detayların çok da önemi kalmadı artık. Bu seriyi bitiren şey 25 yıldır hala devam ediyor olması. Seriyi lastik gibi sündürürsen olacağı buydu :D

Teori filan kasıyoruz da bu adamın amacı sadece gizem kasmak. O yaptığımız teorilerin hepsi mangakanın kaleminden daha iyi çıkıyor. Oden faciası mesela. O kadar teori yazdım onla ilgili. Paradoks filan diye kanjuro'nun çizimi çıktı.
 
Birleşik yazılması gereken -ki'ler ve durum eki olan -de/da'lar gözüme o kadar çok battı ki yazıya kendimi veremedim.

Hakinin kullanımı konusunu, çizime nasıl yansıtacaklarını düşünmemişler vaktinde, aynı şekilde şeytan meyvesinin uyanışı meselesini de sonradan çıkarmışlar. Aksi takdirde Beyazbıyık hem meyve uyanışı hem de haki kullanarak Akainu ve denizcilerin içinden geçerdi. Basit mermi yaraları almazdı. Bunların sebebi Oda'nın paragöz olması ve seriyi don lastiği gibi uzatmasıdır.
 
Grand Line zamanında kullananlar vardır ama anlamamız imkansızdı.Yazar orada çakallığa kaçmış biraz.Çünkü sen normal vuruş yaptı sansan bile karakterler haki kullanabiliyor.Luffy px yumruklayıp indirirken Sentomaru haki kullandı dedi.Çizmemesine rağmen.Tıpkı Apo’nun geçen bölüm kullandığı gibi.2 yıl önce de vardır.Fakat bize o sıralar belirtmezdi sonradan Ray ile verecek çünkü.Şu Ace sahnesi de hakiyi sonradan düşünmesine delil duruyor ama onu da halleder.Ace rakibin haki kullanamayacağını bildiğinden öyle demiştir.Gerçi Smoker gayet bilgiliydi o konuda ama işte yapamayınca ateşle duman oluyorsun sadece.
Bu sav bana komik geliyor açıkçası. Bu mantıkla hakinin ne olduğunu ilk defa Marineford sonrasında değil güncelde şu son çıkan 1034. bölümde açıklasa ve karakterler de bu bölüm sonrası haki kullanmaya başlasa yine aynı şeyi söyleyebilir, 1000 bölüm boyunca zaten haki kullanıyordu diye iddia edebilirsin.

Hatta haki ilk defa seri finalinde Luffy KK olduktan sonra çıksa yine aynı şeyi iddia edip mantra felan vardı hep kullanıyordu felan denilebilir. Bunda bir sınır yok ki? Haki bariz sonradan eklendi. Bunun aksini iddia edeceğin takdirde Ace'nin Teach kendisine dokunduğunda neden şaşırdığını veya yine Teach Luffy'i gömüp kanattığında Crocodile'nin neden şaşırdığını da açıklaman gerekir. Yonkou tayfasında kumandan olan Ace hiç mi bilmiyor hakiyi de kendine dokunulunca şaşırıyor? Shichibukai Crocodile veya?
 
Crocodile kancasında haki kullanıyordur yoksa Mihawk altın falan dinlemez Daz gibi parçalardı.Luffy alabastada ayağıyla basıp nasıl ezdi diye sorarsanız da Wb gibi kalpten rahatsızdı falan diyebilir Oda haki kullanamıyormuş orada. :D
Bu sav bana komik geliyor açıkçası. Bu mantıkla hakinin ne olduğunu ilk defa Marineford sonrasında değil güncelde şu son çıkan 1034. bölümde açıklasa ve karakterler de bu bölüm sonrası haki kullanmaya başlasa yine aynı şeyi söyleyebilir, 1000 bölüm boyunca zaten haki kullanıyordu diye iddia edebilirdin.

Hatta haki ilk defa seri finalinde Luffy KK olduktan sonra çıksa yine aynı şeyi iddia edip mantra felan vardı hep kullanıyordu felan denilebilir. Bunda bir sınır yok ki? Haki bariz sonradan eklendi. Bunun aksini iddia edeceğin takdirde Ace'nin Teach kendisine dokunduğunda neden şaşırdığını veya yine Teach Luffy'i gömüp kanattığında Crocodile'nin neden şaşırdığını da açıklaman gerekir. Yonkou tayfasında kumandan olan Ace hiç mi bilmiyor hakiyi de şaşırıyor? Shichibukai Crocodile veya?
Komik değil fakat...Mangaka işin kolayına kaçmış.Böylelilikle haki hep vardı bazı karakterler kullanıyordu ama siz görmüyordunuz yeni dünyada farkına vardınız diyecek.Yeni dünyada herkes kullandığı için.Ace ve Luffy olaylarını açıklayayım.Karasakal onu tutunca haki kullandı diye değil meyvesi kapandı diye şaşırdı şok oldu Ace.Karasakal omzundan tutarken diğer eliyle hikeni suratına çarpamadı çünkü.Luffy’den kan akmasına da croco şaşırıyor.Sebebi de zemine adamı haki kullanıp çaksan bile kafasını zemine vurup lastiği kanatamazsın.Meyvenin niye iptal olduğunu anlayamıyor Croco luffynin o halini görünce.Karanlık meyvesinin özelliklerini bilmediğinden dolayı.
 
Tek bir sebebi var;

Oda'nın bir şekilde Logia'lara temas etmesi gerekiyordu. Bunun için başta anti ya da hiyerarşik üstünlük içeren yetenekleri kullandı. Su & Kum, Elektirik & Lastik, Magma & Ateş... Bi noktadan sonra baktı böyle olmuyor, ne yapalım ne edelim diye düşünürken haki denen bir şey zihninde belirdi, aklına gelir gelmez bir şeyler karaladı ama sistematiğini kafasında oturtamamıştı. Bir anda bütün özellikleriyle değil de zaman içerisinde geliştire geliştire hikayeye dahil ettiği bir yetenek haline geldi haki.

Bu noktada, başarısız bir şekilde seriiye aktarılan bir yetenektir haki.

Ayrıca, sadece devler ve o yazdığın isimler değil, zaman atlaması öncesinde gördüğümüz her karakter haki kullanıyor olarak karşımıza çıkacaktır. Örnekleri saymakla bitiremeyiz; Tashigi, Belamy, Dofy, Wb... Tashigi'nin bile haki ile geri döndüğü dünyada, zaman atlamasından sonra seriiye yeniden dahil olacak diğer karakterlerin bu yetenekten mahrum olması mümkün değil.
 
Seri ilk başta 5 yılda bitecekti. Seride haki en baştan beri vardı. Sonradan eklenen bir şey değildi. Biz seriyi bizimkilerin gözünden okuyoruz. Bizimkiler hakinin ne olduğunu bilmediği için biz de görünce anlamıyorduk. Olaya bu açıdan bakın.

-Kral haki: serinin daha başında Shanks tarafından kullanıldı, gene serinin daha başlarında wb ve shanks gökyüzünü kral haki ile yardı.

-Armament haki: gene serinin en başlarında mihawkın kılıcının kara kılıç olduğu söylendi. Daha sonra nasıl kara kılıç olacağı anlatıldı. Demek ki "koka" daha o zamandan tanımlanmış ve siyah renkte gösterileceği de belliydi. Zeff'in luffye tekme vurunca canını yakması da gene haki ile ilgiliydi. Koka kaplamadan bunu yapıyordu. 2 yıl sonra tashigi de koka yapmadan lawa saldırıyordu. Yani zırh haki kapladığını anlamak için illa koka yapman gerekmez. Gene Dragon, geldi smokayı durdurdu. Smoka karşı koymadı. Haki en baştan beri vardı. Sizin iddia ettiğiniz gibi logialara karşı olsun diye eklenmedi. Zira çeliği kesmek için de haki gerekiyormuş.

-Gözlem haki: Luffy'nin küçük bahçede mumcu reisi kopyaların arasından bulması gözlem hakiydi. Zoronun kayaların yerini bilmesi gözlem hakiydi. Gökyüzü adasındaki durum zaten komple gözlem hakiydi. Orada enelin, astanın durumları da gene gözlem hakiydi.

Sanırım anlaşılmayan tek nokta şu. Neden 2 yıl önce kimseden siyah armament görmedik?

Görmedik çünkü yoktu. Mesela Smoka'da haki yoktu. Çünkü yaşadığı bölgede kimsede haki yoktu. Böyle bir gücü uyandırmasına sebep olacak bir kişi ortada yoktu. Biliyorsunuz ki bu tarz güçler ölümcül dövüşlerde uyanıyor. Smoka ne zamanki yeni dünyaya geldi o zaman ancak kendisine rakip olabilecek haki kullanan insanlar gördü. Sonuç olarak haki uyandırdı. Çünkü zorlandı.

Moria için de geçerli aynı durum. Kaidodan sopayı yemiş olmasına rağmen hakiyi uyandıramamış. İlla uyandıracak diye bir şey yok. Bazısının kapasitesi yetmiyor veya daha geç uyandırıyor. Luffye bakmak yeterli. Sabondide o delirmesin rağmen uyandıramadı. Bazen uygun koşulun olması gerekirken bazen de eğitim verilmesi gerekir. Luffye de ray yardımcı oldu. Uyanmış ama uyandırdığından haberi olmadığı için nasıl kullanacağını bilmiyordu. Belki moria da uyandırdı ama kullanmayı bilmiyordu. Peki bu mümkün mü? Evet! Çünkü zoro çeliği kestikten sonra o gücü her zaman kullanabilmem lazım deyip egzersiz yapıyordu. Moria uyandırmış olsa bile ne olduğunu anlamamış. Aynı zoronun çatıda kral haki açıp ne olduğunu anlamaması gibi. Eğer haki hakkında bilgisi olmasa zoro sittin sene bir daha kral haki kullanmayacaktı belki de.

Crocodile. Gene bu da yeni dünyada olmadığı için ve logianın da vermiş olduğu avantajla haki uyandıracak bir ortamla karşılaşmadı. Bir ihtimal, luffy ile son saldırısında haki uyandırmış olabilir ama luffynin hakisi daha baskın geldiği için yenilmiştir.

2 dev reisin dövüşünün tamamına şahit değiliz. Görmediğimiz sahnelerde kullanmış olabilirler. İlla koka yapacaklar diye bir şey yok. Görmedik diye yok diyemeyiz. Sonuçta biz seriyi luffynin gözünden okuyoruz gibi düşünün. Luffy onlar haki kullansa anlar mıydı? Anlamazdı. Tıpkı killerin şok dalgası ile kaidoyu içerisen kesmesi gibi. Biz anlayalım diye büyük tırpan çizdi. Bazı şeyler efekttir.

Wyperda haki zaten yoktu. Deniz taşını boşuna kullanmadı. O sırada luffy de güçlüydü. Luffyde neden haki yoksa, wyperda da o yüzden yoktu.

Gelelim marineforda. Lan mariefordda kim neden koka kullansın? Akıl var mantık var :D

Jozu: herif elmas. Neden kendine koka kaplasın? Zaten olabilecek maksimum sertlikte adam :D Hakisini idareli kullanmak için koka yapmaması daha mantıklı. Karşısındakiler logia. Onlara dokunacak kadar kokasız haki eklese tashigi gibi tamamdır.

Amiraller: Bunların haki kullanması ayrı saçmalık. Birisi magma. Serideki en yüksek hasar gücüne sahip meyve. Adam vurdu mu tek atıyor neredeyse :D Neden gidip koka yapıp daha az hasar çıkarsın. Mesela marcoya neden koka yapıp vursun? Magma ile yüksek hasar verip daha hızlı marconun limitine ulaşmasını sağlayabilirdi. Gene kizaru lazer atıp delik deşik etmek varken neden gidip koka yapsın? Karşıda logia yok ki :D Bir tek marco var. Marco da lazerle daha kolay sınırına gelir. Aynı şey aokiji için de geçerli. Wb'ye koka ile mi vursun :D Dalga mı geçiyorsun der wb :D

Wb: Adam depremle şok dalgası yaratıp içeriden dışarıdan hasar veriyor. Bildiğimiz kadarıyla aynı anda hem koka hem meyve aktif olmuyor galiba. Yani wb eline koka kaplasa deprem oluşturamaz sanırım. Mesela luffy lastik ve dof ona tekme attığında hem koka hem lastik nasıl oluyor diye şaşırdı. Mesela akainu hem magma olayım hem de koka yapayım diyemez sanırım. E haki biten bir şey ve idareli kullanmak lazım.

Benzer durumlar diğerleri için de geçerli. Mihawk kara kılıç kullanıyor haki kullandığını anlamayabiliriz. Boa kullandı ama koka yapmadı. Zaten ciddi de dövüşmedi. Taşlaştırıp durdu. Kime koka yapacak? Kime kral haki ile saldıracak?

Yani demem o ki, marinefordda koka yapmalık durum pek yoktu. Olan tek durum garpın marcoya yumruğuydu. Onda da kullanmadı. Paşa gönlü öyle istedi. Yaşlılık sebebi ile de olabilir.
 
Kısaca Oda haki kavramını tam oturtamamıştı. Marineford'dan sonra düzgün işleyebildi.

Bir diğer gerçek de serinin Shounen olması. Bazı güçleri ana karakter kullanınca ele ayağa düşmeye başlar.
 
Bu sav bana komik geliyor açıkçası. Bu mantıkla hakinin ne olduğunu ilk defa Marineford sonrasında değil güncelde şu son çıkan 1034. bölümde açıklasa ve karakterler de bu bölüm sonrası haki kullanmaya başlasa yine aynı şeyi söyleyebilir, 1000 bölüm boyunca zaten haki kullanıyordu diye iddia edebilirsin.

Hatta haki ilk defa seri finalinde Luffy KK olduktan sonra çıksa yine aynı şeyi iddia edip mantra felan vardı hep kullanıyordu felan denilebilir. Bunda bir sınır yok ki? Haki bariz sonradan eklendi. Bunun aksini iddia edeceğin takdirde Ace'nin Teach kendisine dokunduğunda neden şaşırdığını veya yine Teach Luffy'i gömüp kanattığında Crocodile'nin neden şaşırdığını da açıklaman gerekir. Yonkou tayfasında kumandan olan Ace hiç mi bilmiyor hakiyi de kendine dokunulunca şaşırıyor? Shichibukai Crocodile veya?
Diğer noktalarda katılıyorum da Crocodile'ın Teach-Luffy olayında kan çıkmasına şaşırmasının sebebi haki değil. Orada Luffy'i tutup yere vuruyor ve kan çıkıyor. Luffy normalde fiziksel darbelerden zarar görmüyor haki hariç. Fakar orada Teach meyve iptali yaptığı için yere vurulduğunda kan çıkıyor, Crocodile'ın şaşırdığı şey o.

Crocodile kancasında haki kullanıyordur yoksa Mihawk altın falan dinlemez Daz gibi parçalardı.Luffy alabastada ayağıyla basıp nasıl ezdi diye sorarsanız da Wb gibi kalpten rahatsızdı falan diyebilir Oda haki kullanamıyormuş orada. :D
La onu bile kıvırdı Mangaka görmedin mi? Adam sadece fiziksel olarak değil de zihinsel olarak da yara almış gibi gösterdi MF de. WB'yi gördükten ve daha sonrasında p öldükten sonra da ''Yaralarımı iyileştirdim'' deyip tekrardan ortaya çıkardı adamı.
Moria, Crocodile gibi Shichilerin, hatta Dorry, Broggy, Calgara veya o saydığın diğer isimlerin hakinin ne olduğunu bilmeme ihtimalleri yok. Hepsi kullanacaklar tekrar çıkarlarsa.

Saçma olacak evet ama öncesinde görmediğimiz bir şey de değil. Smoker'de önceden kullanmıyorken sonrasında kullanıyordu.

Moria'ya gelirsek ezilmiş olma ihtimali yok.


Wano'ya iki giriş yolu olduğunu biliyoruz, birisi samurayların elinde tuttuğu Mogura limanı, diğeri ise bizim tayfanın ve BM tayfasının da girdiği Kuri'ye bağlanan şelale.



Kaido ile Ringo'da karşılaştığını da biliyoruz. Kuri'den Ringo'ya kadar gitmesi demek Wanoyu bir uçtan diğer uca kadar biçmiş olması demek.

Dediğin gibi bu karakterlerin haki bilmeme ihtimali yok. Fakat işte o zamanın şartlarında böyle saçmalıklar oluyor ve sonra düzeltilince çok farklı bir tepki oluyor. Bugün gösterilse yine çok farklı olacak bu karakterlerin durumu o zamanlara göre.

Hele ki dediğin gibi Moria bildiğin kapışmış Kaido ile. Yenilmiş, adamlarını kaybetmiş sonra travma yaşamış o ayrı. Kendini salmış zayıflamış sonrasında, fakat bir karakter kendini ne kadar salarsa salsın ''Bu adam haki kullanmayı unuttu'' gibi saçma bir şey olmaz bu seride. Rayleigh bile kaç senedir hiç dövüşlere girmiyor, eline kılıç bile alamdığını söylüyor ama sonra Haki ile gösterdikleri ortada. Yani bu olaylar ''saçmalık'' oluyor seri içerisinde.

Crocodile'nin tekrar gelmemesini hep bu altını çizdiğim nedene bağladım. Şimdi bu adamı ne türlü getirirse getirsin saçma olacak. Karakterleri 2y önce ve sonra diye ayırmak lazım bence. 2y önce işlenen karakterler büyük ihtimal bir daha karşımıza çıkmayacak, o yüzden orada yaptığı hatalar da haliyle sırıtmayacak.

Mangaka haki kavramını seri ilerledikçe daha detaylı düşünme fırsatı oldu bence. Başlarda kendisi de bilmiyordu bu haki ile ne yapacağını. Bunu 2y önceki olaylardan rahat görüyoruz zaten.

Serinin uzunluğunu dikkate alırsak bu tür detayların çok da önemi kalmadı artık. Bu seriyi bitiren şey 25 yıldır hala devam ediyor olması. Seriyi lastik gibi sündürürsen olacağı buydu :D

Teori filan kasıyoruz da bu adamın amacı sadece gizem kasmak. O yaptığımız teorilerin hepsi mangakanın kaleminden daha iyi çıkıyor. Oden faciası mesela. O kadar teori yazdım onla ilgili. Paradoks filan diye kanjuro'nun çizimi çıktı.
Ne kadar böyle düşünürsen düşün Mangaka bu noktaları kıvırıyor. Yani Crocodile Yeni Dünyada göründüğünde belli seviyenin üstüne haki kullanıyorken görünecek bu net.
Bunun içinde kıvırmaya başladı zaten ID ve MF de. Nerede dersen pek çok nokta gösterebilirim ama en neti Daz ve Croc arasında geçen muhabbet. Crocodile WB sonrası zihinsel olarak bir yara almış gibi gösterilmesi. Öyle ki Luffy Ace'i kaybettikten sonra tekrar MF'ye dönüp tayfaya ''3D2Y'' mesejı verdiği sonrası Crocodile'ın yeniden Yeni Dünya'ya girişi gösteriliyor. Daz ne diyor Ace ölümü sonrası ''Hasır şapka ağır bir yara aldı. Bu tip yaralar kolayca iyileşir mi?'' tarzında iğneleme yapıyor Crocodile'a WB olayı sonrası. O da gülerek ''Yaralarımı iyileştirdim. Bunu kanıtlamak için 'Eğlenceli bulduğum Yeni Dünya'ya dönüyorum' geliyor musun?'' diyerek bu zemini hazırlıyor. Bugün gelindiği noktada da kendinden bahsettiği gibi çok güçlü dönerse mangaka ''Ben zaten adamın geçmişte zihinsel olarak yara aldığını söylemiştim, o yüzden o şekilde göründü'' demeye getirecek.

Fakat yine de bu haki olaylarında ki saçmalık o şekkilde kalmış olacak. Fakat çizen kişi o ne desek boş...
 
Diğer noktalarda katılıyorum da Crocodile'ın Teach-Luffy olayında kan çıkmasına şaşırmasının sebebi haki değil. Orada Luffy'i tutup yere vuruyor ve kan çıkıyor. Luffy normalde fiziksel darbelerden zarar görmüyor haki hariç. Fakar orada Teach meyve iptali yaptığı için yere vurulduğunda kan çıkıyor, Crocodile'ın şaşırdığı şey o.


La onu bile kıvırdı Mangaka görmedin mi? Adam sadece fiziksel olarak değil de zihinsel olarak da yara almış gibi gösterdi MF de. WB'yi gördükten ve daha sonrasında p öldükten sonra da ''Yaralarımı iyileştirdim'' deyip tekrardan ortaya çıkardı adamı.

Dediğin gibi bu karakterlerin haki bilmeme ihtimali yok. Fakat işte o zamanın şartlarında böyle saçmalıklar oluyor ve sonra düzeltilince çok farklı bir tepki oluyor. Bugün gösterilse yine çok farklı olacak bu karakterlerin durumu o zamanlara göre.

Hele ki dediğin gibi Moria bildiğin kapışmış Kaido ile. Yenilmiş, adamlarını kaybetmiş sonra travma yaşamış o ayrı. Kendini salmış zayıflamış sonrasında, fakat bir karakter kendini ne kadar salarsa salsın ''Bu adam haki kullanmayı unuttu'' gibi saçma bir şey olmaz bu seride. Rayleigh bile kaç senedir hiç dövüşlere girmiyor, eline kılıç bile alamdığını söylüyor ama sonra Haki ile gösterdikleri ortada. Yani bu olaylar ''saçmalık'' oluyor seri içerisinde.


Ne kadar böyle düşünürsen düşün Mangaka bu noktaları kıvırıyor. Yani Crocodile Yeni Dünyada göründüğünde belli seviyenin üstüne haki kullanıyorken görünecek bu net.
Bunun içinde kıvırmaya başladı zaten ID ve MF de. Nerede dersen pek çok nokta gösterebilirim ama en neti Daz ve Croc arasında geçen muhabbet. Crocodile WB sonrası zihinsel olarak bir yara almış gibi gösterilmesi. Öyle ki Luffy Ace'i kaybettikten sonra tekrar MF'ye dönüp tayfaya ''3D2Y'' mesejı verdiği sonrası Crocodile'ın yeniden Yeni Dünya'ya girişi gösteriliyor. Daz ne diyor Ace ölümü sonrası ''Hasır şapka ağır bir yara aldı. Bu tip yaralar kolayca iyileşir mi?'' tarzında iğneleme yapıyor Crocodile'a WB olayı sonrası. O da gülerek ''Yaralarımı iyileştirdim. Bunu kanıtlamak için 'Eğlenceli bulduğum Yeni Dünya'ya dönüyorum' geliyor musun?'' diyerek bu zemini hazırlıyor. Bugün gelindiği noktada da kendinden bahsettiği gibi çok güçlü dönerse mangaka ''Ben zaten adamın geçmişte zihinsel olarak yara aldığını söylemiştim, o yüzden o şekilde göründü'' demeye getirecek.

Fakat yine de bu haki olaylarında ki saçmalık o şekkilde kalmış olacak. Fakat çizen kişi o ne desek boş...
Sonradan öğrenmiştir.İmpel Down’da hızlandırılmış haki kursu almıştır luffy gibi. :D Obaaa çok güçlendim diyip beyazsakalın kellesini alacağım diye koşmuştur sonra savaşa.Tabii aldığı tek şey Luffy’nin ayarı oldu.xD
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık