Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Türkiye'nin Nükleer'e İhtiyacı Var Mı?

Türkiye Nükleer Enerji/Silah Üretmeli mi?

  • Türkiye nükleer enerji üretmeli

    Kullanılan: 36 40.9%
  • Türkiye nükleer enerji üretmemeli

    Kullanılan: 7 8.0%
  • Türkiye nükleer silah üretmeli

    Kullanılan: 22 25.0%
  • Türkiye nükleer silah üretmemeli

    Kullanılan: 8 9.1%
  • Türkiye ikisini de üretmemeli

    Kullanılan: 12 13.6%
  • Türkiye ikisini de üretmeli

    Kullanılan: 49 55.7%

  • Kullanılan toplam oy
    88
nükleer enerji santrali yaygınlaştırılmalı ama bunun yanında en başta nükleer hammeddeyi kendimiz zenginleştirebilecek tesisler kurmalıyız. nükleer santrallerin yaygınlaştırılması bu ülkenin kendi göbek bağını kendi kesebilmesi demektir en başta doğalgazdan kaynaklanan cari açığın kapanması sonrasında soğuk füzyon teknolojisinin temelleri için bu gereklidir insanoğlu soğuk füzyon teknolojisini tam manasıyla kullanabildiğinde bir sıçrama olacaktır türkiye bu gelişmeleride kaçırırsa makasın ucu hepten açılacaktır. yakın zamanda elektrikli araçlarda sokaklarda sıklıkla görülmeye başlandığında devasa bir enerji açığı ortaya çıkacaktır. bunuda yenilenebilir enerji kaynaklarına tüm yükü vererek çıkaramazsınız. bu son derece gereklidir.
Soğuk füzyon teknolojisi bu ülke için biraz uzakta bence.Gerçek anlamda ağır bir yatırım olmadığı sürece bu yüzyılın son çeyreği olmadan zor gibi Türkiyede
 
Teşekkürler bilgikendirdiğin için, Uygurlardada aynı şey oldu galiba ve Çin girdiği yeri bokluyor o da belli oldu.

Bu arada biraz araştırınca Nükleerin enerji olarak Güneş Baraj rüzgar etc...ya göre daha iyi olduğunu farkettim. Şimdiki teknolojilerlede radyasyondan korunma felan daha iyi yapılabiliyor.

Belkide Hiroşhima ve Nagazakideki yıkım ve atık tehlikesi Nükleere soğuk bakmama neden oldu bilemiyorum. Neyse şahsen en iyi enerji kaynağı hayata en iyi asimile olan ve farkedilmeyendir diye düşünüyorum genede.

Kırdığım arkadaşlardanda özür dilerim biraz ağır konuştum, umarım bu onları çok incitmemiştir.:good:
Knk en iyi değil en tasarruflusu gerekli bize.
 
Knk en iyi değil en tasarruflusu gerekli bize.
Aga tasarruf iyide bunu hep fakir halka giriyo nedense, bu tasarruflu şeyler ötekilerin 5-10 katı fiyatlı. Zenginler alıyo ampulün musluğun çamaşır makinesi vs..nin en tasarruflusunu ve fakir halka üç günde bozulan çöpler kalıyo bu napacaz.

Tasarruflu ampulden önce 15 lira olan elektrik şimdi 100 lira oldu ve bide bu 20 liralık tasarruflu ampul kullandığımız halde. Ne olacak zengiler lamborgini ye binerken biz fakirlermi boğazımızdan kesip kurtaracaz dünyayı.
 
Türkiyenin nükleere kesinlikle ihtiyacı var ama asıl soru türkiye buna gerçekten hazır mı? Yani nükleere ihtiyacımız var ama risk değerlendirmesini yapıp her türlü tedbiri alacak bir yapı ve ortam var mı şuan ülkede ? Hiç sanmıyorum, ülke de her şey rastgele işliyormuş gibi geliyor bana. Nükleer enerjiden önce bu ülkenin çok daha önemli problemleri var bence, o yüzden biraz daha bekleyebilir.
Bulunduğumuz durum hiçbir şey için beklemeye müsait değil. Elin adamı 30 tane nükleer yapmış uzayı parselliyor. Daha neyi bekleyecek Türkiye?
 
Soğuk füzyon teknolojisi bu ülke için biraz uzakta bence.Gerçek anlamda ağır bir yatırım olmadığı sürece bu yüzyılın son çeyreği olmadan zor gibi Türkiyede
evet ancak biryerden başlanmalı aşina olduğun teknolojiyi sen bulmasan bile devşirmek zor olmayacaktır zaten tahminlere bakacak olursak tamda dediğin gibi son çeyrekte bu teknolojiye insanlık kavuşacak diğer yandan dediğim gibi en azından o kısma kadar ayakta kalmak istiyorsak bu gerekli bir teknoloji
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık