Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Usopp, Luffy'i artık arkadaşı olarak görmüyor hatta sadece Luffy'i de değil Chopper'ı felan da görmüyor, tayfadaki hiç kimseyi görmüyor, doğru. Luffy ile anlaşmazlığı yüzünden Chopper'a niye öyle davranıyor o da bir soru işareti ama neyse olay bu değil.

Evet Usopp, Luffy'i arkadaşı olarak görmüyor bu yüzden de bu kadar acımasızca gözükecek bir saldırıyı tereddüt etmeden yapıyor ama olay, Usopp'un, Luffy'i kan tükürme, öksürme hareketi ile kandıracağını düşünebilmesinde. Niye bu hareketi yapıyor? Çünkü Luffy'nin kendisine karşı olan merhametini, arkadaşça hislerinin hala farkında. Luffy'nin böyle bir durumda tereddüt edip duracağını bilmesine rağmen bu kadar ileri gitmesi, Usopp'u gözümde şerefsiz yapar. Sonra da hüngür hüngür ağlayarak, yalvararak, özür dileyerek göz yaşları içinde kalması da ona müstehaktı. İyi ki orada Zoro tayfada idi. Luffy olsa çabuk affeder. Adamın yumuşak karnı arkadaşları. Zoro'yu bu konuda alkışlamak gerek. Onun sayesinde Usopp şerefsizi yaptığı hatanın ne kadar büyük olduğunu ve ciddiyetini anlamıştır.

Zoro sevgim kabardı bak.:D
Hasan ben zaten Usopp şerefli/şerefsiz yada iyi/köyü demedim ki.
Ben sadece Usopp arkadaş yada tayfadan birisi olarak görmüyor, bunu açıkça dile getiriyor ve herhangi bir korsanla savaşıyormuş gibi savaştı yazdım. Yani her korsanın yapacağı gibi o an karşısındaki yenmek için ne gerekiyorsa onu yaptı dedim.
 
Hasan ben zaten Usopp şerefli/şerefsiz yada iyi/köyü demedim ki.
Ben sadece Usopp arkadaş yada tayfadan birisi olarak görmüyor, bunu açıkça dile getiriyor ve herhangi bir korsanla savaşıyormuş gibi savaştı yazdım. Yani her korsanın yapacağı gibi o an karşısındaki yenmek için ne gerekiyorsa onu yaptı dedim.
Evet ama Luffy'nin de bunun için elinden geleni yapmıyacağını biliyordu bu yüzden bunu suistimal edecek şekilde savaşması gayet adice idi açıkçası.
 
Usoop'un bu kadar duygusal tepki vereceğini bilemezdi. Kimse onun kadar tepki vermedi. Usoop'un bu kadar duygusal olmasında yavuklusunun hediyesi olmasının payı var.
Water 7'a geldiklerinde Oda tayfayı kasıtlı olarak dağıtıyor. Para her nedense Usopp'ta ve her nedense çok önemsediği Merry'nin durumu için Galley La'ya giden ekibin arasında değil... Tabi burada amaç Luffy'nin Merry hakkında vereceği kararın Usopp için bir şok olması. Bu esnada Usopp dayak yiyor, parayı çaldırıyor. Tayfa için mühim bir şeyi koruyamadı. Bunun verdiği özgüvensizlik var. Tayfanın yüzüne bakacak özdeğeri kalmamış. Sonra üstüne Merry şoku. Hem manevi değeri var, hem de gemiyi tamir eden oydu. Bu yüzden Merry'nin bu durumundan kendini de sorumlu tutuyor içten içe. Daha iyi olsaydı gemi bu halde olmazdı diye kendini suçluyor. Zaten tayfada bir tek gemi tamiri işine yarıyordu. Korkaktı, güçsüzdü ama hiç değilse gemi tamir ediyordu. Bu da gitti.

Bu psikolojideki birinden sağlıklı bir karar beklenemez bence. Luffy de üzgün gemi için, o an Usopp'la empati yapamadı. Kendisinin bu cevabı hazmetmek için yeterince vakti oldu kararı açıklamadan önce. Ancak Usopp'un yoktu. Tüm bu yaşadıklarının üstüne öğrendi. Öte yandan Luffy de kaptan, gemi hakkındaki son karar kendisinin tabi. İki tarafın da eksik kaldığı yerler var. Luffy otoriter bir kaptan değil. Hepsi arkadaşı. Sıradan bir hayat yaşasalar en iyi Usopp'la anlaşır. Bu yüzden Usopp itiraz etme cüretini/hakkını buluyor. Sözünün demiri kesmesini istiyorsan, böyle yumuşak başlı bir kaptan olmayacaksın. Böyleysen de empati yapmasını bilmelisin. Ancak Usopp'un nasıl bir psikolojide olduğunu da bilemez. Usopp'un da Luffy'nin kararına saygı göstermesi gerekirdi. Sürekli şaka yollu kendini kaptan diye tanıtıyordu zaten. İlk gemiye katılırken de böyle yaptı. Gerçeğin farkına varması ve Luffy'nin kaptanlığını tam anlamıyla tanıması gerekiyordu.

İkisi de olayın derinine inecek kadar sabırlı değildi. Her ne kadar Usopp'un psikolojisi iyi bir yerde değilse de, daha hatalı taraf odur bence.


Usopp gerçekten merry'ye Kaya dolayısıyla değer veriyordu. Bu yüzden gemiyi diğerlerinin sevmediği düşüncesine kapıldı. Tamamen olmasa da yüzde 95 haksızdı. Luffy ile dövüşmesini geçtim nasıl Luffy'nin Merry'yi önemsemediğini düşünebilir?

Aynı şeyi Sunny için göremiyoruz Usopp'da ve Usopp konumunda şu an Franky var. Umarım bu olay tekrar etmez.

Görmeyiz. Yukarıda saydığım şartlar çok nadir gerçekleşir. Usopp'un psikolojisi çok önemli rol oynadı orada. Franky hem becerikli hem de bilgili olması dolayısıyla realiteyi terkedecek biri değil. Bu gemiye her şeyimi verdim, buraya kadarmış der işin sonunda. Gözler çeşme olur ama veda etmesini bilir :D


Usopp olayın da Luffy’nin de ufak tefek hataları olmasına rağmen Luffy haklıydı. Zaten öyle olmasa Usopp ağlayarak özür dilemezdi. Ama Usopp olayının asıl kahramanı Roronoa Zoro’dur. Luffy ve diğerleri hiçbir şey olmamış gibi Usopp’u almaya giderken, Ki Usopp bizimkilerin yanına gelirken “Aaa benim dönmemi çok mu istiyorsunuz” gibi abuk sabuk şeyler düşünüyordu. Ama Zoro öyle bir ağırlık koydu ki; Hem Luffy’nin kaptanlık saygınlığını kurtardı hem de Usopp’un hatasını kabul edip özür dilemesini sağladı. Büyük adamsın Zoro...
Zoro tayfanın belkemiği resmen. Luffy'nin kaptanlığını ilk tanıyan olduğu gibi, Luffy'nin hakettiği saygıyı görmesini sağlıyor. Kendisi Luffy'yi kaptan olarak kabul ettiyse, onu bir standarda tabi tutmuş demektir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık