Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Koronavirüs Konusu

Helal olsun rüyalar ülkesi Amerika'ya :artiz:
Amerika'da devlet bütçesinin bu kadar fazla olmasının sebeplerinden biri saplık ve eğitim kurumlarının tamamının özel olması sanıyorum. Yani bizdeki gibi devletin vatandaşa sağladığı bir imkan yok. Ama orada da sağlık sigortaları çok ciddi kontrol ediliyor. Çalışan insanların sağlık sigortaları mutlaka yapılıyor falan.
Yani sigortalı bir işteysen bütün hastaneler senin. Ki hastaneler de devlet hastaneleri gibi değil, özel hastaneler gibi bizim buradaki. (Zaten bu yüzden okullu hastaneli uyarlama dizilerde hep özel olanlar kullanılıyor.)
Ama sigortan yoksa bütün hastaneler sana özel hastane gibi, aşırı pahalı.
 
Öyle deme ama 2.2 trilyon luk destek paketi yaptılar canım ;) bizim sığırlar ağzının suyunu akıtarak anlatıyor heryerde
Öyle ama FED sınırsız dolar basıyor.Yapar tabii o kadar destek paketi.Ekonomik düşüşü ertelemeye çalışıyorlar bir noktadan sonra 1929 krizi gibi birşey yaşanırsa bile şaşırtıcı olmaz bekleyenler var açıkçası.Çünkü sınırsız basmaya devam edersen paranın değeri azalır.Gerçi bazı dönemler dolar da yakıyorlar ama nereye kadar devam edecek bu bilemiyorum.Çöküş olmasa bile bir noktadan sonra dolar ile ilgili bazı problemler olabilir.
 
Who bile güvenilir görülmüyor insanlar tarafından. Başkan Tedros Adnahom Ghebreyesus'un twitter sayfasından altta şu resmi görebilirsiniz hep:

Ya da şunu:
Ya daaaa bunu:

Who başkanı başından beri Çin'i ve aldığı önlemleri övüyor. Hem pandemi hem de acil durum ilan etmede geç kalındığı söyleniyor.

Tedros'un başkan olmasını politik doğruculuğa bağlayanlar var.

Bir iddiaya göre Tedros Etiyopya sağlık bakanı iken kolera salgınını örtbas ediyor.

Bir diğer verilen bilgi (Ne kadar doğru bilinmez) Çin Abd'den sonra WHO'ya en çok destek sağlayan ülke.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık