Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Karşınıza Almak İstemeyeceğiniz İkili

Sizce hangisi ?


  • Kullanılan toplam oy
    115
Meyvesi yüzünden Akainu çok güçlü diyorlar mı ? Karakterde ne varsa toplam olarak onlara bakılıyor.Böyle savunma mı olur.Shanks,Mihawk artık hangi karakterse kullandığı kılıç haki ne özelliği varsa onla en iyidir onla imparator olmuştur.Wb için de aynısı geçerli.

Meyvesi yüzünden madem karasakal alınca en güçlü adamsın artık diye önünde secde etmesi gerekirdi Sengoku'nun.Ama ne yaptı karşısına geçip tüm tayfasıyla beraber zıplattı.

Beyazsakal en güçlü adamdı.Savaşa adım attığı çiziksiz ve hastalığı nüksetmeyen haliyle.Yani yaşlı bile olsa.
Dünyayı yikabilecek güç diye gösteriliyor o meyve. Teach Yonkou'lardan biri ile denk dövüşsün ya da yensin o da en güçlü diye anılacaktır. WB-Roger ile denk biliniyordu o yüzden o meyve ile birlikte de en güçlü olarak anılmıştır. Sonuçta bu adamın gücünü ölçmediler. Namına ve yeteneklerine bir yakıştırma olarak boyle anıldı.
 
Luffy ve Zoro'yu bir raund yensen bile hatta abartıp iki raund, üç raund yensen bile 4. raundda gelir ananı bellerler. Ben korkuyom bu ikisinden.
Olayın özeti bu. Hepsine karşı bir kere kazansan yeter WBdir BMdir, lakin MC ve yaverini 1000 kere yensen 1001de gelir alır seni. Sırf bu evren değil tüm shonenlerde mc ve yaverini karşıma almam.
 
Dünyayı yikabilecek güç diye gösteriliyor o meyve. Teach Yonkou'lardan biri ile denk dövüşsün ya da yensin o da en güçlü diye anılacaktır. WB-Roger ile denk biliniyordu o yüzden o meyve ile birlikte de en güçlü olarak anılmıştır. Sonuçta bu adamın gücünü ölçmediler. Namına ve yeteneklerine bir yakıştırma olarak boyle anıldı.
Sengoku baya baya ölçmüş gözüküyor adamlar tanışık ne kadar zaman oldu diyorlar.Roger ile denk biliniyordu diyorsun ki zaten gördük öyleymiş.En güçlü adam diyecekler haliyle.Bunun meyvesi şusu busu mu var.Kaido meyvesiyle en güçlü oldu diğerleri daha güçlü diyelim o zaman.Olur mu olmaz.Luffy de meyvesiyle seri sonunda en güçlü oldu Garp daha güçlü dersen olur mu biraz düşün.
 
Smoker Luffy'den kat kat güçlüydü ama bir türlü yakalayamıyordu. Yakaladığında da kaderin cilvesiyle kurtuluyordu. Roger vs Shiki gibi.

Bu seride anladığım bir şey varsa o da ünvanlara takılmamak gerektiği. MF'de WB'ye dünyanın en güçlüsü deniyordu ancak bence kesinlikle en güçlü değildi. Kaybedilmemiş bir ünvandı sadece. Ünvanların neyi kimleri içerdiği de muallak. Oda isteği tarafa çekmek için açık kapı bırakıyor.

Gördüğümüz kadarıyla Roger önüne çıkan engellere karşı oldukça acımasız. Bu sebeple Roger'da Garp'da uzun süreli ölümüne dövüşmemişler diyebiliriz. İkisinde ciddi bir kalıcı yara gözükmüyor. Bu sebeple adam akıllı Roger vs Garp oldu ama Garp yakalayamadı gibi bir durum söz konusu değil.

Garp Korsan değil Denizci. Denizcilerde onun kadar ön plana çıkarılan şu ana kadar yok. Bu sebeple Korsanlarda Roger neyse denizcilerde de Garp diyebiliriz.

Ayrıca ortada Xebec gibi bir adam da var. Roger'in rakibi olarak anılıyor bu bile direk eşit güçte havası veriyor. Üstüne bir de Garp yardımıyla öldürülmüş vs. Tabi oradaki dövüş kaça kaç oldu bilmiyoruz ama serinin güç bakımından zirvede olma ihtimali de Roger'dan güçlü olma ihtimali de mevcut.

Yine aynı şekilde son bölümlerle iyice ön plana çıkarılan Ryuma var. Her ne kadar "duygusallıktan" yorum yapılsa da. Birinin çıkıp Ryuma tüm dünyaya geçit vermemiş serinin zirvesi o ve Roger'dir dese ben seriye aykırı bulmam.

Yani her ne kadar net olmasa da Roger, WB, Garp, Xebec, Ryuma gibi seçenekler bir şekilde mangayla örtüşüyor diye düşünüyorum. Serinin zirvesi olma ihtimali olan kişiler içinde duygusallıkla bir tık öne çıkarılmasını da doğal buluyorum.

Luffy-Zoro / Shanks-Mihawk olayını ise çok objektif bulmuyorum. Tepkinin de buna olduğunu sanmıştım : )
Roger da ballıymış ama Luffy kadar olduğunu zannetmiyorum. O yüzden Luffy'nin yakalanmaması tamamen balla ilgiliyken Roger'ın yakalanması güçle ilgili daha çok.

Ünvanlarda hiçbir sıkıntı yok. Dediğin gibi Wb, Mf'de en güçlü adam değildi. Ama burada senin gibi Wb'nin ünvanının geçmişten kalan bir ünvan olduğunu idrak edip diğer yandan zamanında bu ünvanın boş olmadığının farkında olmak lazım. Yoksa direkt olarak Mf WB'ye en güçlü dendi ama ünvanın içi boşmuş şeklinde yorumlanırsa olay yanlış olur. Zira Oda, Wb konusunda kendiyle çelişmedi. Aksine o ünvanın içinin eskisi kadar dolu olmadığını defalarca farklı karakterler üzerinden duyurdu. Ama bu demek değildir ki verilen ünvanların içi boş. WB'ye o kadar handikap verildi ki okuyucunun kafasında en güçlü adam ünvanı daha net şekillensin. Zaten böyle serilerde zirve gücün serinin ortasında gösterilmesini beklemek fazla iyimser bir beklenti olacağı için Wb handikaplı çıktı karşımıza.

Diğer bir ünvan.. Mihawk. Şimdi ünvanlar boş demek Zoro Mihawk'ı boşuna hedef olarak seçmiş ya da Zoro Mihawk'ı yendiğinde boşuna yenmiş gibi bir şey demek. Öyle bir şey mümkün mü ? Pek sanmıyorum.

Kaido'nun ünvanının insanları kapsamadığını, kapsarsa Kaido'nun Wb'den güçlü olma durumunun ortaya çıkacağını ve bunun da mümkün olmayacağını zaten defalarca söyledim.

Roger-Garp o kadar da ciddi dövüşmediyse nasıl ölümün kıyısına getirmiş ? Yoksa ölümün kıyısına çay içmek için mi gitmişler :confused::(
Hani Garp yıllarca Roger'ın peşinden koşmuş ama ciddi dövüşmemişler hee ? Tamam :) Zaten Garp'ınki Roger takıntısı ayrı bir fantazi. Sen Roger'ı patates etsen Ray yedirir mi sana o patatesi ? Alıp gidebilir misin ? Hımm gidersin gider :fool:Dostlar alışverişte görsün, artistik patinaj olsun :byee:

Evet, Xebec'in Roger'dan güçlü olma ihtimali var. Tabi ki bu ihtimal o sıralarda Roger'ın kaç yaşında Xebec'in kaç yaşında olduğuna göre değişkenlik gösterebilir. Ama her halükarda öyle bir ihtimal mevcut. Çünkü diyorsun ki Roger ve Garp beraber dalmış aga. Xebec'in güçlü olma ihtimalini bu olay doğuruyor. Wb'nin Garp'tan güçlü olma ihtimalini değil durumunu da Roger'ın ölümünden sonra Wb'nin en güçlü adam olması karşılıyor. Peki Garp'ın Roger ya da Beyazsakal'ın güçlü ya da onlara denk olduğunu gösteren şey ne ? Sıfır. Hiçbir şey yok :artiz:

Roger'ın denizcilerdeki karşılığı Garp olsaydı yine en güçlü adamın Garp olması gerekirdi. Hee Garp adam değildir diyorsan bilemem :gamyon:

Ryuma'yla gelelim. Bu adamın en güçlü olabileceğine dair söylentiler ve ihtimaller bile Garp'ın Wb-Roger ikilisine denk ya da onlardan güçlü olma ihtimalinden daha sağlam. Çünkü adam sadece bir dönemi kapsayan bir ünvana değil çağları kapsayan bir ünvana sahip. Kılıç Tanrısı demek kimse bu adamın eline su dökemez, bu adam kılıcın tillahi demek. Nitekim Oden'e bakıyorsun minimum amiral. Mihawk'a bakıyorsun banko yonkou.
  • Ryuma bu ikisinden de kallavi bir üne, ünvana ve konuma sahip.
  • Tek başına dünyaya meydan okumuş, Wano'yu korkulan bir güç haline getirmiş,
  • Kendisiyle dahil sadece 2 kişide görüp duyduğumuz bir silahlanma hakisi kullanıcısı.
  • Kullandığı kılıca seviye atlatmış.
  • En muhteşem savaşçı ruhu. Savaşçı ruhu dediği şey Op'taki irade işte. İrade de güç demek zaten.
  • Lakabı "Kral". Onun bunun kralı değil. Düz kral ;)
Vs.

Profili gayet sağlam yani. Bu herifin en güçlü olma ihtimali hayatı başarısızlıkla dolu olan Garp'tan 100 kat fazladır zaten.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık