Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 971: Haşlanma Cezası

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    186
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oda, Oden'i işlerken nasıl bir yol izlemesi gerektiğini, nasıl kaybettiğini ve Roger öldükten sonraki 5 yılı nasıl doldurması gerektiğini planlarken şu mantıkla gitti bence. Herkese bir zayıflık bir hata veren Oda bu adam kaybedecek idam edilecek ;ama sevilmesi lazım düşüncesiyle Oden'e Luffy ile yarışacak bir saflık,alıklık vermesiyle işleri çok farklı bir yola soktu. Hatırlayın bunu da yüce göstermek için Kaido'nun ağzından Roger'ın da yumuşak olduğunu söyleyerek Oden'i insanlar gözünde Kral olan adama benzeterek o saflığını sempatiye çevirmeye çalıştı. İşte tam burada eskiden beri Oden'i hiç sevmeyenlerin eline bir koz verdi. İster istemez hedef tahtasına Oden ve Oda oturdu. Ve bence harika bir hikaye anlatıcı olan Oda, burda hikaye örgüsünü perişan ederek ;ama asıl maksadı olan Kaidoyu rezil biri olarak tanıtma işini başardı. O kadar başarılı oldu ki Orochi > Kaido denilmeye başlandı. Oden konusuna gelirsek hikayesini düzgün bir işlememesini kastediyorum; Oda bence sıkılmış. Artık eski ince ince düşünüp çizme işi bize seriyi sevdirme dönemleri geride kaldı hissi uyandırıyor. Bu da gerçekten 5 yılda bitecek düşüncesini kuvvetlendiriyor. Burda Odayı savunduğum düşünülmesin. 23 yıllık bir seriden bahsediyoruz. Bazen sınava hazır olmadığımızda bir de sınav stresi varsa olsun da bitsin düşüncesini hissediyorum Odada. Ama herşeye rağmen Oden bu serinin One Piece'in gizli kahramanlarından biriymiş. Ve yine herşeye ve herkese rağmen Oden delikanlı kimsenin arkasından iş çevirmeyen, koltuk sevdalısı olmayan bir insanmış. Ve yine herşeye rağmen Oden'i seviyoruz. Sevmeyenlerin de kendi tercihi saygı duyuyoruz.
 
Iki kral karşılaşıcak olayini Roger kendi oğluna yordu.Oden de kendi oğluna yormuş olmasın.Aslında herşeyi Momo için yapmış olsun.Oden belki de Tokiyle anlaşıp yapti herşeyi.Karısi da zaten hemen hazir Odenin ölmesine hoop geleceğe.Bir de neden Momo neden küçük kardeş değil.
 
Iki kral karşılaşıcak olayini Roger kendi oğluna yordu.Oden de kendi oğluna yormuş olmasın.Aslında herşeyi Momo için yapmış olsun.Oden belki de Tokiyle anlaşıp yapti herşeyi.Karısi da zaten hemen hazir Odenin ölmesine hoop geleceğe.Bir de neden Momo neden küçük kardeş değil.
Bu seride erkekler önceliklidir. Kadınlar kurtarılması gereken prenseslerdir. Kadınlar hassas varlıklardır. Big Mom hariç. Big Mom'un kadınlığı kalmış mıdır o da tartışılır :D
 
Mingo neden ezik olsun ki, hiç pes etmemiş önüne kim çıkarsa gücü ölçüsünde gözünün yaşına bakmamış indirmiş (babasını, kardeşini bile). Ezik dediğin Bellamy gibilerdir. Mingo krallığa el koymuş bana göre Oda'nın bizimle tanıştırdığı en klas kötü karakter.
Kaidoya bile ezik desen anlarım da mingonun alakası yok

@Tombe
 
1.Kendi istek ve arzularını, Ülkesiden ve Wano Halkından üstün gören birisidir Oden.
2. Iki kez ülkesine ve halkına sırtını dönen kişidir Oden
3.Geç kalinmisligin verdiği zorunlulukla dans ederek ülkesine ve halkına rezil olmuş kişidir Oden.
4. Beş yıl boyunca sadece ve sadece dans ederek ve düşmanlarına inanarak Aptal Lord olan kişidir Oden.
5. Suçluluk ve kızgınlık ile Ülkesi ve Halkı için 5 yıl sonra savaşıp yenilerek kepaze olan kişidir Oden
6. Sırf geleceği görebilmek için yenildiği düşmanına ölmemek için yalvaran eziktir Oden.
7. Güçlüdür, iyidir, yardımseverdir, onurludur Oden.
8. Seriye yol kitabesi okuyup Roger'in son adaya gitmesine yardımcı olmaktan başka hiçbir katkısı olmayan kişidir Oden.
9. Büyük ihtimal son nefesini pişmanlık ve ümitsizlik içinde verip idam edilen kişidir Oden.

Bu seride Oden Karakteri tam olarak budur.
Ulkesine sırtını dönmek bu değil, ülkesi kendi ayrıldığında güllük gülistanlık. Ulkesini ve halkını umursamasa çıplak dansetmezdi.

Imkanı olmadığı için ne beyazsakal ne de Rayleigh ile temasa geçemedi. burada suç onların insan bı sorar ne yapiyon hiç haber cikmiyo diye.

Bı de bu ezik lafini ne kadar kolay kullanıyorsunuz ya. Oden ezikse Roger de eziktir bu mantıkla. O da arkadaşları için gitti teslim oldu kendini öldürttü. Ezik bu değil.
 
Hocam Roger yumuşak ama kimle karşılaşsa veriyor ayarı. Herif duyguları ile hareket ettiği kadar yeri geldi mi zalimde oluyor.

Kaido iyi denk gelmemiş o dönem Rogere.
 
Ulkesine sırtını dönmek bu değil, ülkesi kendi ayrıldığında güllük gülistanlık. Ulkesini ve halkını umursamasa çıplak dansetmezdi.
Her ne kadar Japon Feodal sistemi normalden farklı olsa da Oden o zamanlar herkesin gözünde Veliaht Prensti. Iyi ülke günlük gülistanlık ben maceraya çıkıyorum ne zaman döneceğim belli olmaz diyemezsin. Bunun suikastı var, zehirlenmesi var, ani ölümü var babasına her an birşey olabilirdi. Hadi ilk seferde yine görece daha az suçsuz ikinci gelişinde ve ülkesinde birşeylerin ters gitmesine rağmen tekrar halkına sırtını dönmesi. Bu adamın karakteri bu söyle böyle denmesi bahane olamaz. Toprağın ve halkın herşeyin üstünede olması lazım. Sen iki kere böyle yap sonra gel aynı insanlar için savaş. Wano Halkına da iki yüzlü diyenler var. Oden bunları terk etti gitti. Sonrada geldi onlar için savaşıyor. Millet demez mi niye zamanında burada kalmadın da bizi korumadın. Şimdi mi ülke sevdan kabardı diye.
 
Yalnız o konuda somut bir argüman göremedik. Hatta Kaido'nun dediğine göre Roger ve WB'de Oden gibiymiş.
Kaidonun bahsettiği şey bence diğer kişilerin hayatlarını önemsemedikleri.

Oden bu kadar şeye sırf sivil halk zarar görmesin diye katlanmış. Halbuki Oroçi gibi karakteri olsa orda katliam yapardı.

Rogerin ise tayfası dışında birini umursadığını pek görmedik ama dediğin gibi ayrıntılı işlenince belli olur.

Şu durumda Oden yerine Roger olsa benim kanaatim Kaido'yu da Odeni de perte sarayda çıkarır ülkeyi kurtarırdı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık