Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Roger Korsanları ve Beyazbıyık Korsanları'nın Denk Dövüşmeleri Mantıklı mıydı?

İki korsan tayfasının denk dövüşmesi size mantıklı geldi mi?


  • Kullanılan toplam oy
    153
Miço Kaido ve 28 yaşındaki Big Mom için bile şu anki güçlerinden çok uzakta dendi. Bu ikisi kim bilir ne kadar uzaktadır.
Bm ve Kaido’yu ben kimseyle bir tutmam:/
Ha marco falan prime vakitlerinde değillerdir ama o konuda katılırım ama baya güçlülerdir yinede. Sonuçta bizimkiler de ergen halleriyle neler yapıyorlar.
 
Bm ve Kaido’yu ben kimseyle bir tutmam:/
Ha marco falan prime vakitlerinde değillerdir ama o konuda katılırım ama baya güçlülerdir yinede. Sonuçta bizimkiler de ergen halleriyle neler yapıyorlar.
Onlarla bir tutmuyorsun da karşısında da Ray ve güçlü düşündüğümüz Gaban olacak. Bu ikisi dışında birileriyle dövüşmüşlerse zaten pek sıkıntı yok.
 
Bu sayıya kadar Beyazsakal'ın mucize yarattığını düşünüyordum.Yanındaki çocuk tayfasıyla nasıl gücünün zirvesindeki Roger tayfasıyla mücadele ettikleri merak konusuydu.Ama asıl mucizeyi Roger başarmış.Çoluk çocuğu yenemeyen tayfayla tüm dünyayı nasıl dolaşmış hayret.
Hahaha :respect:
 
Beni bilen bilir amiral ve sağ kol bence aynı arada fark yok. Cevabım bu gerisini sen anla ki benim asıl değindiğim nokta farklıydı ya neyse..
Tamam dediğin gibi sağ kol=amiral diyelim.Marco 40 yaşında o seviyeye gelmiş Coby 17 yaşında.Demek istediğimi anladın sen de yokuşa sürüyorsun.Roger tayfasının karşılaştığı Marco çömez bir önceki sayıda adaya inmeye çekinen biri.Ama aynı kişi Mfde amirallere kafa tutuyor.Bu iki Marco arasındaki belirgin fark güçten doğan özgüvenden kaynaklanıyor.
 
Tamam dediğin gibi sağ kol=amiral diyelim.Marco 40 yaşında o seviyeye gelmiş Coby 17 yaşında.Demek istediğimi anladın sen de yokuşa sürüyorsun.Roger tayfasının karşılaştığı Marco çömez bir önceki sayıda adaya inmeye çekinen biri.Ama aynı kişi Mfde amirallere kafa tutuyor.Bu iki Marco arasındaki belirgin fark güçten doğan özgüvenden kaynaklanıyor.
Marconun 40 yaşında o seviyeye geldiğini hangi bilgiye dayanarak çıkardın?

Cobynin 17 yaşında amiral seviyesine geldiğini nereden çıkardın?

Önce bu soruları açıklarsan sonra gerisini okumaya devam edeyim.
 
Marconun 40 yaşında o seviyeye geldiğini hangi bilgiye dayanarak çıkardın?

Cobynin 17 yaşında amiral seviyesine geldiğini nereden çıkardın?

Önce bu soruları açıklarsan sonra gerisini okumaya devam edeyim.
Tamam Marco'nun potansiyeli daha yüksek.Mf haliyle son sayıdaki hali arasında fark yok.
 
Biz bunu söylediğimiz zaman bu öbür tarafı savunan grubun bir kısmı bize gülüp dalga geçiyordu, biz diyorduk ki WB korsanlarını niye küçümsüyorsunuz bu adamlar Roger korsanları ile dövüşmüş, bu arkadaşlar da diyordu ki ''ya olur mu öyle saçma şey Genç Ray bir Haki salsa hepsi gider'' diye abartıp bunu söyleyene gülüyorlardı.

Şimdi dövüşleri iyi analiz etmek ve durumu iyi idrak etmek lazım.

Yaşlı Ray Kizaru'ya denkti argümanını kullanıyorlar. Kesinlikle yanlış, Ray Kizaru'yu çizdi diyen de bir o kadar yanlış. Kizaru resmen Ray'i görmezden geldi, Ray'in önünde dururken başka yere doğru hareket etti ve Ray'de kendisini küçümseyen Kizaru'ya minik ufacık bir çizik attı, bunu öyle bir abarttılar ki, hayır sanki bunu normalde Kizaru başka yere bakmıyorken yapabilirmiş gibi falan düşündüler heralde, Jozu bile Aokiji'yi içten kanattı, Ray Kizaru başka yere bakarken yapacak o kadarını. Öbür bölüm zaten Yaşlı Ray terlemeye başlıyor, yani Kizaru ondan üstün.

Marco'ya gelirsek Kizaru hiçbir zaman Marco'ya Ray'e verdiği gibi bir vuruş şansı vermedi. Marco önce Kizaru'nun WB için yaptığı saldırıyı durdurdu, sonra tekrar Kizaru en güçlü saldırısına devam etti Marco geri durmadan Kizaru'nun saldırısının üzerine uçup Kizaru'ya tekme atıp yüzlerce metreye geriye uçurdu, yani Kizaru Marco'ya hiç üstün gözükemedi.

Üstün gözükmemesinin yanı sıra Kizaru sürekli bekleyip Marco'nun açığını kolladı, Marco bu açığı ancak WB'nin kalbi teklediğinde veriyor, bu da yetmiyor bir kor-amiralden daha yardım alıp o şekilde açık veren Marco'yu etkisiz hale getiriyor. Yani yardım almasa onu da yapamayacak.

Ondan sonra Jozu, Jozu nasıl Ray Kizaru'ya ufacık çizik attıysa, bana göre Aokiji'ye daha iyisini yapıyor içten ağzını kanatıyor. Jozu da Aokiji gibi bir Amirale yenilmiyor, ne zaman Aokiji Jozu'ya bir şey yapabiliyor? Ancak WB'nin kalbi tekleyip Marco açık verince arkasını dönünce Aokiji avantaj sağlayıp Jozu'yu yenebiliyor, bu olmasa Aokiji'de Jozu'yu yenemiyor.

Sonra Akainu WB korsanlarına tek dövüştü diyenler... WB ölmüş, Jozu yenilmiş, orada sadece doğru düzgün Marco ve Vista var, kaldı ki bunlar sadece 1 bölüm dövüşüyor, öbür bölüm denizciler birliklerini ikiye bölüp yarısı WB korsanlarına diğer yarısı BB korsanlarına saldırıyor, yani Akainu'nun yanında denizcilerin yarısı var, zaten Kizaru ile Aokiji'de BB korsanları ile ilgilenmiyor, onlarda WB korsanları ile ilgileniyor, haliyle burada denizcilerin sayısal üstünlüğü ortaya çıkıyor, kaldı ki ne Akainu Marco'ya ne de Marco Akainu'ya bir şey yapabilmiş değil. Üstelik vurduğunda Akainu fiziksel hasar almasa da Marco'dan etkilenip ''ah uh'' diye bir şeyler sayıklıyor (şok dalgası kaynaklı içten sanırım) yani Marco'ya doğru düzgün hiçbir Amiral üstünlük sağlayabilmiş değil. Bu adam gençliğinde de az buz bir şey olmaz.

Ray gençken elbette daha güçlü olacaktı, ama yine de abartmamak lazım, Kizaru'ya karşı daha iyi durur, öyle kolayca yener vesaire bunlar mümkün değil. Kizaru zaten o vuruş şansını daha güçlü bir Ray'e vermez, yerinde durur, dövüş başlar öbür bölüm Kizaru Ray'i terletemezdi. Amiral dengi Marco ve Jozu gibi, Yonko seviyesi falan mümkün olduğunu zannetmiyorum.

Genç Ray = şuan ki Shanks diyenler falan da vardı, bu da mümkün değil bana göre. Shanks pasif halde Haoshoku kullanırken yanlışlıkla gemiye hasar veren adam. Roger'da bile daha görmedik bunu (görürüz muhtemelen) yani Shanks'ın Haoshoku Haki'si değişik bir şey, Roger gibi Haki şok dalgası saldırısı tarzında saldırılar bekliyorum Shanks'tan. Üstelik bu adam net Yonko seviyesi, Kaido'yu durdurmuş, Big mom Shanks'ı yenmek istemiş ama yenememiş, emrinde Beckman gibi bir adamı bulundurabilen bir adam Shanks, bana göre Genç Ray'den üstündür yani bu argümanda geçerli değildi.

Şunu anlamak lazım, E.Oda tayfayı ve kaptanları bariz net çizgilerle ayırıyor, bizde Zoro ve Sanji seven arkadaşlar bu çizgiyi yok sayıp Luffy'ye daha yakın güçte görmek istiyorlar ama öyle değil. Şöyle bir şey var, canavar üçlü yani tayfanın geri kalanı ile farklı seviyedeler, ama kaptanda onlardan farklı seviyede. Bunun örnekleri sayısız;

Crocodile / Daz-Bon Clay ayrı seviyeler
Lucci / Kaku-Jabra ayrı seviyeler
Doflamingo / Vergo-Trebol ayrı seviye
Kaido / King-Queen ayrı seviye
Big mom / Katakuri-Smoothie aralarında yine bariz seviye farkı var
WB (hasta değilken) / Marco-Jozu aralarında yine seviye farkı var
Bu Roger içinde geçerli / Ray-Gaban aralarında bariz seviye farkı var demiştik bu bölüm gözüktü.
Shanks / Beckman, Beckman gibi bir adama seviye farkı koyabildiyse Shanks onunda seviyesi Genç Ray'den üstündür.

E.Oda bunu defalarca bize gösterdi, yani tayfa içerisinde yakın güçte rekabet oluyor, aynı seviye oluyorlar, ama kaptan ile olması neredeyse imkansız, Ray de buna dahil.
 
Millet marco diyor yav tayfa da ki miço shanks yonkou olmuş adam hala sağ kol tayfa da ki miço shanks tek kol ile akainuyu durduruyor koca wb korsanları akainuyu durduramıyor hala tutmuşlar ray ile marco kıyaslaması yapıyorlar bu adam'dan başka kimse kara kral ünvanını almamış adam zirve zamanı miçoları yenemiyorsa vay haline burada güç skalası olarak yanlışlık var kara kral dediğiniz adam 3 haki de master yapmış yaşlı içkici haliyle amiral tutan genç olsam hem bunu durdurur hem luffylere yardım ederim diyen adma garp ray'i duyunca sengoku iki efsane ile ilgilenemez diyiyor daha ne olsun :D

 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık