Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Crocodile vs. Donquixote Ailesi

Sizce Crocodile Temizler mi?


  • Kullanılan toplam oy
    207
Bu karakterler meyvesiz olsa, gökten meyve düşerdi bunlarda güçlenirdi. Genç olsalar ve daha önce yenilmemiş olsalardı, kibirlerini yenip hırsla çalışıp potansiyellerini ortaya çıkarırlardı ama öyle bir şey yok.


Seri 5 sene düşünülmüş, yani belki Croco dediğimiz adam yonkou öncesi amiral gibi bir şey olarak düşünüldü ama seri başka yere ilerledi. Ödüllerden bile anlıyoruz. Ayrıca Croco dediğimiz kişi bir yerin dahi prensi olsa kötü nesilden olsa hiç yenilmemiş olsaydı, lufy'nin potansiyel rakibi olsaydı sana hak verirdim. Croco'ya yaşlı güçlü adamlar der ki, her zaman senden daha yetenekli vardır falan, o da hırs yapar çalışır. Adamın yaşı belli gücü belli. Bu seri dövüş mangası değil ki, yenilen de hırs yapıp çalışmaya başlasın.

Diğer serilere bakalım mı? Naruto için Kakashi'ye karşı Zabuza vardı. Croco bu tarz bir adam diyelim. Naruto'nun üzerinde biriydi, ezerdi geçerdi ama Naruto sonra onu aşacaktı, ayrıca Zabuza çalışıp çok güçlenmez, Zabuza yerine haku olsa haklısın ilerde o da güçlenirdi. Neji'de güçlenirdi. Üst dönemden bir düşman kısıtlı gelişir.

Hunter bakalım. Güçlü avcıların yenilen düşmanların gelişimi az olur. Bleach bakalım. Kenpachi gibi özel karakterler hariç, ortalama bir teğmenin gücü ne kadar oldu? Croco gelip geçen düşmandı, niye ayrı tutuluyor ki? Ace de gitti Wb ile savaştı, sonra yenildi. Ace o zaman çok mu güçlüydü? Moriah için misal çok güçlü gelecek diye bir şey duymadım. Croco'da hata yapıldı kabul ediyorum ama Moriah'dan çok güçlü olduğunu sanmıyorum.

Sence Croco bir Jozu veya Craker eder mi?
Crocodile gelip geçici bir düşman değildi işte bunu anlamıyorsunuz ki. Gelip geçici bir düşman olsa gelip geçerdi ID de MF de bu adamı görmezdik. Tıpkı Zabuza dediğin adam gibi yok olur giderdi.

Ace WB ile savaştı fakat bunu kim duydu? Mangaka Crocodile için ''Gençliğinde Luffy gibi adı denizlerde hızlıca yükseliyordu'' diyor. Luffy gibi demesi bile yeterlidir bir şeyleri anlamak için. Fakat adam WB'ye yenildikten sonra tüm hırsını diğer korsanlardan çıkartmış. Grand Lıne da kesip biçmiş ve gazeteler onun bu yaptıklarını yazmış. ( Law'ın Crozon'u bıçakladığı sahnede ki gazete yazısı )

Luffy Ace'in ölümünden sonrasında Daz ve Croc tekrar görünüyor mangada ve Daz Luffy üzerinden Croco'ya imada bulunarak yaraların kolay iyileşmeyeceğini söylüyor. Kısacası Crocodile'ın geçmişte bu tip bir kayıp verdiğine bir nevi vurgu yapıyor.

Dediğim gibi Crocodile hakkında net bir yorum yapamam çünkü adam Dof gibi tam anlamıyla işlenmiş bir karakter değil. Dof işlendi ve gitti fakat Crocodile denilen adam daha tam anlamıyla işlenmedi. İsmini, geçmişini, ailesini bilen yok hemen hemen herkesi Crocodile diye seslendiği birinden bahsediyoruz. Kısacası 2 yıl sonrası ne seviyeye geleceğini bilemem dediğin akrakterlerin seviyesine gelmesi imkansız değil. Gelebilir geçmişte bu adamları bir şekilde atlatıp WB'ye meydan okumuş bir adam Croc.
 
30 milyonluk Luffy'e yenilen Crocodile hayatta Vergo'yu yenemez. Crocodile en sevdiğim karakterlerden biri ama gerçekler bu. 2 yıl sonraki halinin belki şansı vardır ama.
 
Oda'nın Croco'yu önce MF'ye sonra NW'ye tekrar getirerek itibar kazandırmaya çalıştığı ortada. Çünkü 2 Alabasta'daki Luffy'ye yenilmesi saçmalıktı. Oda güç skalasını tekrar düzenlemiştir o savaştan sonra.
 

Üye silindi 1004

Oda'nın Croco'yu önce MF'ye sonra NW'ye tekrar getirerek itibar kazandırmaya çalıştığı ortada. Çünkü 2 Alabasta'daki Luffy'ye yenilmesi saçmalıktı. Oda güç skalasını tekrar düzenlemiştir o savaştan sonra.
One Piece de güç skalası yok bence. Bunun en büyük kanıtı Marineford. Oda toparlayamadığı anda skala mıkala bırakmıyor. Senelerce Mihawk, logia görünce kaçıyor dendi. Çünkü Oda savaş boyunca kendi bile ne yaptığını bilmiyordu. Marco’nun başkalarını da iyileştirme gücü varmış adam savaş boyunca böyle bir şey kullanmadı. Ivankov’un hakisi güdüktü fakat Ivankov’un yanındaki bebe Sabo’nun hayvan gibi hakisi vardı. Sırf Marineford yüzünden logiaların haki kullanamadığını sandı millet. Sırf Oda güç dengelerini alt üst etti diye. Mihawk Logia görünce kaçıyor nedir ya? Bunun suçlu sırf güç dengesinin olmaması. Üstüne meydan savaşı konseptinin One Piece’e uymaması. Croco geçene gelene atar gider yaptı herkes Croco’ya tamam paşam diyebildi sadece. WB, Jozu, Mihawk’a atar gider yaparsın bu üçü özünde çok uysal gereksiz katliam arayışı içinde olmayan adamlar. Fakat aynı Croco gidip Dof’a atar yapıyor, sonra gidip Akainu’un elinden Luffy’i alıyor. Üstüne bir tane bile çizik almıyor. Serinin en psikopat karakteri Dof ve serinin tescilli insan öldüren karakteri Akainu. Kimse güç dengesinden bahsetmesin bana. Denge diye bir şey yok. Oda isterse Croco’yu yine böyle hikayeye sokar. Üstüne Kaido’ya atar gider yaptırtır. Sonra yine hepimiz Croco da ne havalı ya deriz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
One Piece de güç skalası yok bence. Bunun en büyük kanıtı Marineford. Oda toparlayamadığı anda skala mıkala bırakmıyor. Senelerce Mihawk, logia görünce kaçıyor dendi. Çünkü Oda savaş boyunca kendi bile ne yaptığını bilmiyordu. Marco’nun başkalarını da iyileştirme gücü varmış adam savaş boyunca böyle bir şey kullanmadı. Ivankov’un hakisi güdüktü fakat Ivankov’un yanındaki bebe Sabo’nun hayvan gibi hakisi vardı. Sırf Marineford yüzünden logiaların haki kullanamadığını sandı millet. Sırf Oda güç dengelerini alt üst etti diye. Mihawk Logia görünce kaçıyor nedir ya? Bunun suçlu sırf güç dengesinin olmaması. Üstüne meydan savaşı konseptinin One Piece’e uymaması. Croco geçene gelene atar gider yaptı herkese Croco’ya tamam paşam diyebildi sadece. WB, Jozu, Mihawk’a atar gider yaparsın bu üçü özünde çok uysal gereksiz katliam arayışı içinde olmayan adamlar. Fakat aynı Croco gidip Dof’a atar yapıyor, sonra gidip Akainu’un elinden Luffy’i alıyor. Üstüne bir tane bile çizik almıyor. Serinin en psikopat karakteri Dof ve serinin tescilli insan öldüren karakter Akainu. Kimse güç dengesinden bahsetmesin bana. Denge diye bir şey yok. Oda isterse Croco’yu yine böyle hikayeye sokar. Üstüne Kaido’ya atar gider yaptırtır. Sonra yine hepimiz Croco da ne havalı ya deriz.
MF için dediklerine katılıyorum, gösterilmeyen güçler çok. Yine de MF sonrası bir güç dengesi oturtmaya çalıştığını görüyoruz. Çünkü artık Yonkou komutanları, Amiraller, Yonkou Luffy'nin gerçekçi hedefleri arasında. Bu adamlara göre Luffy nerede yavaş yavaş göreceğiz ve bu tutarlı olacak eminim. Bundan önce güç dengesine çok ihtiyaç duymadı. Bir tek Croco sıkıntı. Diğer dövüşlerinde bir sıkıntı yok. GL'ye yeni gelen Luffy o adamı alamamalıydı. Bu seriye dair değiştirebileceğim tek bir şey olsa, haki konseptinin, ayrıntılarına kadar, çok önceden oturtulmuş olması olurdu. Çok önemli bir güç unsuru olduğundan güç dengeleri üzerinde biraz daha dururdu Oda. Okuyucuya hakiyi tanıtmalıydı demiyorum ama tutarsızlıklar azalırdı en azından. Bellamy koka yapıyor şu an yahu.

Başka bir düşman değil, sadece Croco'nun tekrar seriye girmesi, farkını göstermiyor mu sence? Neden onu hem MF'ye getirdi hem de NW'ye? Üstelik daha serinin ilk zamanlarından kalma bir karakterken...
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık