Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Öneri] Top Listeleri İçin Bir Sıralama Yöntemi

Puan mı yoksa oy sayısı mı?

• Puan daha önemli

Kullanılan: 5 27.8%
  • Oy Sayısı daha önemli

Kullanılan: 1 5.6%
  • İkisi de önemli

Kullanılan: 9 50.0%
  • İkisi de önemsiz

Kullanılan: 2 11.1%
  • İlgilenmiyorum

Kullanılan: 0 0.0%
  • Sanane bizim neyi seçeceğimizden

Kullanılan: 1 5.6%

• Kullanılan toplam oy
    18
Uzun lafın kısası şahsi önerim şu. Top listelerinde eğer mümkünse sıralamayı puanlara göre değil oy sayısına (number of votes) göre seçin. Sonuçlardan daha memnun kalacağınıza inanıyorum.

Myanimelist'te maalesef böyle bir seçenek yok.
Yanlış mı anladım bilmiyorum ama herhangi bir türe tıkladığında "sorted by" seçeneğinde "members, score, newest, title" kriterleri var, oradan üye sayısına göre sıralattığında en çok oy sayısına sahip olan serileri önde göstermiyor mu? Bu olay eskiden beri var mıydı ondan emin değilim gerçi.

Ben bu öneriye kesinlikle katılmıyorum tabii.:)

Fikir vermesi açısından puanlama sistemi gerekli ama aldığı puana göre beklentiye kapılmak kadar, düşük puanlılara ön yargılı yaklaşmak da yanlış tabii. Dürüst olmak gerekirse çıkar çıkmaz uçuk puanlara sahip olan ya da oy sayısı fazla olan serilere her zaman temkinli yaklaşırım, bunda fazlaca anime-manga tüketmiş olmanın payı büyük tahmin edeceğiniz gibi. Benzer evrenleri, konuları, karakterleri gördükçe bir yaştan sonra eleştirel, seçici olmaya başlıyorsunuz, zamanla zevkler de değişebiliyor ayrıca. Ben MAL'ı 2010'dan beri takip ediyorum, hesabımı 2013'te açtım, bazı serilere verdiğim puanları gördükçe şaşırıyorum açıkçası. Geçen sene tek tek hepsini hatırlayıp güncellemeye kalktım ama sadece anime serilerinde yapabildim, bitirdiğimi düşündükten sonra bile pek içime sinmedi. Bir de eskiden beri genel olarak çok düşük puan verme eğilimim vardı, 1.000 anime arasında 10 puan verdiğim sadece 2 seri vardı yani o derece. Şu an başına geçip revize etmeye kalksam en az çeyreğinin puanı gene değişir muhtemelen.😄 Çünkü 10 seneden fazla zaman önce izlediğin seriyi o vakitler çok kaliteli bulsan da ilerleyen yıllarda ondan daha iyilerini ya da daha kötülerini izledikçe ona göre verdiğin puanları bir mantığa oturtman gerekiyor.
10 verdiğin hangileri:rolleyes:Logh ile Fmab mi:DListelerini kapatmışsın:oleyo2:

Ben de güncelleme yapıyorum puanlamalarımda:artiz: Yaş ilerledikçe bakış açın değişiyor. Seriler çoğaldıkça karşılaştırma imkanı da artıyor.

Tabii, herkesin renkleri ve zevkleri farklı. One Piece okuduğuma bakmayın. :pSeinen, karanlık, distopik, ütopik, psikolojik, Shoujo-ai türlerini özellikle dah çok severim.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık