Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Teletubbies

Teletubbies, 1997 yılında BBC tarafından yayınlanmaya başlayan ve özellikle okul öncesi çocuklar için tasarlanmış bir televizyon programıdır. Anne Wood ve Andrew Davenport tarafından yaratılan dizi, renkli, neşeli ve eğitici içeriğiyle dünya çapında popüler olmuştur. Program, dört sevimli karakter olan Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa ve Po'nun maceralarını konu alıyor. Bu karakterler, Teletubbyland adlı fantastik bir dünyada yaşar ve bebekler gibi konuşur, hareket eder.

Teletubbies, çocukların hayal gücünü geliştirmeyi, temel kavramları (renkler, sayılar, şekiller) öğretmeyi ve sosyal becerileri teşvik etmeyi amaçlar.
Her bölüm, Teletubbies'in günlük maceralarını, danslarını, oyunlarını ve "Tummy Tales" (karın televizyonları) aracılığıyla gerçek dünyadan çocuk hikayelerini izlemelerini içerir. Noo-Noo adındaki süpürge benzeri robot ve Bebek Güneş (Sun Baby) gibi ikonik unsurlar, diziye eğlenceli bir atmosfer katar. Dizi, basit anlatımı, tekrarlayan yapısı ve görsel-işitsel öğeleriyle küçük çocukların dikkatini çekerken, onlara sevgi, arkadaşlık ve keşfetme gibi temaları aktarır. 2015'te modernize edilmiş bir versiyonu da yayınlanmıştır.

Orijinal Seri (1997-2001)

Sezon 1

Bölüm Sayısı: 118
Yayın Tarihleri: 31 Mart 1997 - 31 Aralık 1997

Detaylar: Teletubbies'in tanıtıldığı bu sezon, Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa ve Po'nun Teletubbyland'deki maceralarını içerir. Bölümler, basit aktiviteler (oyunlar, danslar) ve gerçek dünyadan çocuk videolarına odaklanır. Örnek bölümler: "Ned's Bicycle", "Our Pig Winnie", "Playing in the Rain".

Sezon 2

Bölüm Sayısı: 126
Yayın Tarihleri: 1 Ocak 1998 - 31 Aralık 1998

Detaylar: Daha fazla eğitici tema (sayılar, renkler, hayvanlar) işlenir. Bölümler, çocukların günlük yaşamını ve doğayı keşfetmeye devam eder. Örnek bölümler: "Naughty Sock Returns", "Flamenco Dancing", "Numbers - 3".

Sezon 3

Bölüm Sayısı: 56
Yayın Tarihleri: 1 Ocak 1999 - 17 Aralık 1999

Detaylar: Renkler, sayılar ve kültürel temalar (ör. "Chinese New Year") üzerine odaklanır. Bölümler, yaratıcı aktiviteleri tanıtır. Örnek bölümler: "Fruit Tasting", "Sing a Song of Sixpence".

Sezon 4

Bölüm Sayısı: 30
Yayın Tarihleri: 31 Temmuz 2000 - 22 Aralık 2000

Detaylar: Daha kısa bir sezon olup, günlük yaşam temaları ve eğlenceli hikayeler içerir. Örnek bölümler: "Stick Insect", "Welly Walk".

Sezon 5

Bölüm Sayısı: 35
Yayın Tarihleri: 1 Ocak 2001 - 16 Şubat 2001

Detaylar: Orijinal serinin son sezonu. Çocukların yaratıcı oyunları ve basit hikayeler öne çıkar. Örnek bölümler: "Naughty Sausage", "Paddling Pool".

Toplam Bölüm Sayısı: 365

Yenilenmiş Seri (2015-2018)

Sezon 1

Bölüm Sayısı: 15
Yayın Tarihleri: 9 Kasım 2015 - 27 Kasım 2015

Detaylar: Yenilenmiş seri, modernize edilmiş görseller ve yeni karakterler (Tiddlytubbies, Tubby Phone) içerir. Bölümler 15 dakika sürelidir. Örnek bölümler: "Making Friends", "Bubbles".

Sezon 2

Bölüm Sayısı: 45
Yayın Tarihleri: 18 Ocak 2016 - 4 Kasım 2016

Detaylar: Eğitici temalar devam eder; danslar, oyunlar ve renk/sayı öğrenimi vurgulanır. Örnek bölümler: "Close the Gate", "Picnic".

Sezon 3

Bölüm Sayısı: 40
Yayın Tarihleri: 14 Mart 2017 - 20 Ekim 2017

Detaylar: Tiddlytubbies daha fazla öne çıkar. Bölümler, sosyal beceriler ve takım çalışması temalarına odaklanır. Örnek bölümler: "Tiddlytubby Party", "Musical Statues".

Sezon 4

Bölüm Sayısı: 20
Yayın Tarihleri: 4 Haziran 2018 - 12 Ekim 2018

Detaylar: Son yenilenmiş sezon, daha kısa bölümlerle çocukların hayal gücünü teşvik eder. Örnek bölümler: "Songtime", "Bunny Rabbits".

Toplam Bölüm Sayısı: 120

Genel Bilgiler

Toplam Bölüm Sayısı: Orijinal seri (365) + Yenilenmiş seri (120) = 485 bölüm

Yayın Platformları: Orijinal seri BBC Two (CBBC) ve PBS Kids (ABD); yenilenmiş seri CBeebies (UK) ve Nick Jr. (ABD) kanallarında yayınlandı.

Hedef Kitle: 0-6 yaş arası çocuklar için tasarlanmıştır.

Önemli Özellikler: Eğitici içerik, tekrarlayan yapılar, renkli görseller, Tummy Tales (karın televizyonları) ve Noo-Noo, Bebek Güneş gibi ikonik unsurlar.

Acayip sinir bozucu bir programdı.

Millet şu bitse de Pokemon başlasa diye bekler dururdu.
Hitap ettiği yaş kitlesi okul öncesi olduğu için. Bu arada geçen açtığınız susam sokağı başlığını gördükten sonra aklıma benzer bir şov takılmıştı onu aradım. Ayı ve Mavi ev diye bir kukla şovu çıktı sonra baktım onunda yaratıcısı Jim Henson'ın şirketiymiş zaten. :D
Türkçe dublaj harikaymış Ayı'nın hoş sesi hala aklımda kalmış onlarca yıl sonra bile.

Hitap ettiği yaş kitlesi okul öncesi olduğu için. Bu arada geçen açtığınız susam sokağı başlığını gördükten sonra aklıma benzer bir şov takılmıştı onu aradım. Ayı ve Mavi ev diye bir kukla şovu çıktı sonra baktım onunda yaratıcısı Jim Henson'ın şirketiymiş zaten. :D
Türkçe dublaj harikaymış Ayı'nın hoş sesi hala aklımda kalmış onlarca yıl sonra bile.
Mavi Evdeki Ayı'yı ben de hatırlıyorum. Kanal D'de çıkıyordu sanırım. Ayıyı seslendiren Boğaçhan Sözmen de müthiş bir dublaj sanatçısı bu arada.

Pingu, Barney ve Arkadaşları gibi birçok yapım vardı.

Barney şöyle bir şeydi.

Pingu, Barney ve Arkadaşları gibi birçok yapım vardı.

Barney şöyle bir şeydi.

Barney'i de hiç sevmezdim ya.

Pingu sanırım avrupa animasyonuydu. Japonya'da çok popüler olduğu için Japon yayıncıları sequel yapmışlardı bir kaç yıl önce Myanimeliste eklendiği için herkes trollemek için 10 puan vermişti :D . Wikiden baktım yeniden yapımı da gelecekmiş avrupadan.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık