Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Tarihin Arka Odası

İlgimi çekti paylaşayım.

Bazı kaynaklara göre Çaldıran Savaşı'nda, Şah İsmail, Malkoçoğlu soyundan Turali Bey'e tek atmış.

Minyatürünü de çizmişler, deyişi falan var.

Alay alay geldiler, koşan koşan durdular, ikinci gelen bir top, atıldı ana saldılar.

Eskerler örüledi, çakmaklar kuruladı, o kafir melhuçoğlu, Şah üstüne duruladı.

Hey al kana al kana, kızıl kanlar çalkana, melhuçoğlu kılıç vurdu, Şahım aldı kalhana.

Şah anda bindi ata, yezidler döndü mata, Şah bir kılıç urdu ki, kelleden indi ata.

Melhuçoğlu attan düştü, Şah anda geriye kaçtı, beş yüz elli tüfekçi, Şah'ın ardına düştü.

Ün edüben gittiler, Şah'ın ardından yettiler, Sultan Ali Mirza'mı, bu kavgada tuttular.

Dört yanın uladılar, ciğerim dağladılar, Sultan Ali Mirza'mın, Ağ ellerin bağladılar.

Bindirdiler atına, Göt(ür)düler inkar katına, inkar bir sual sordu, bakınca suratına.

Sağ mısın esen misin?, ciğerciğim kesen misin?, Koca Haydar zül olası, Şah dedikleri sen misin?.

Elifim var kaddim var, bir iskender hadd'im var, ben Şah'ın kurbanıyım, Şah olmaya ne haddim var.

Seni attan indirmiyem, gül benzini soldurmuyam, gel Şah'a şek getür sen, vurup boynun öldürmüyem.

İşte geldim yanına, sığındım süphan'ıma ben Pir'e şek getürmem, lanet senin canına.

Şunu atından indirin, gül benizini soldurun, N'oldu benim cellatlarım, vurun boynun öldürün.

Cellatlar aralandı, ciğerler parelendi, Sultan Ali İmirza'm, bu kavgada parelendi.

Gönül huma kuşudur, işitenler naşidir, baş verip ser kurtarmak, o da mervan işidir.

Çöl olası çaldıran, altun kadeh kaldıran, Hatayi'm ağlar gezer, musahibin aldıran.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık