Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Kurozumi Tama

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 81 74.3%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 28 25.7%

  • Kullanılan toplam oy
    109

Kurozumi Tama, Wano Ülkesi'nin Kuri bölgesinde yaşayan bir kızdır. Tenguyama Hitetsu'nun gözetiminde kasa satıcılığı yapar ve kunoiçi eğitimi alır.

Tama, dört yıl önce Portgas D. Ace ile yakın arkadaş olmuş ve onun tayfasına katılmak istemiştir. Wano Ülkesi Arkı sırasında Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı'nın önemli bir müttefiklerinden biri olmuştur.

Görünümü

Tama yaşına uygun yumuşak özelliklere sahip bir kızdır. Muhtemelen yeterli beslenemediği için olması gerekenden daha zayıf ve kısadır. Siyah renkte (animedeki menekşe rengindedir) büyük gözleri vardır. Şimada tarzında topladığı koyu mor renkte saçlara sahiptir. Saçının toplandığı noktada sarı renkte bir tarak bulunur. Ayrıca topuzun her iki yanında asılı bir bura (ters kalplere benzeyen bir dizi yaprak) ile uçuk pembe bir hana kanzaşi vardır. Kıyafet olarak sade, sarı çiçek desenli, üzerinde birkaç farklı renkte ve desenli yamaları olan ve arkasında kuyruğa benzer uzantıları olan bir yukata giyer. Beline sarı ve üzerinde fiyonk olan bir tsuke obi başlar. Ayakkabı olarak da kahverengi tabanlı zōri sandalları kullanır.

Kişiliği

Tama son derece iyi niyetli bir çocuktur. Luffy ona zarar vermeyeceğine dair güvence verdikten sonra hemen Luffy'ye güvenmiş ve ona yardım ederek onunla arkadaş olmuştur. Kunoiçi eğitimi aldığından vücudunu eğitmek için kendini aç bırakmak ve zihnini açlığını bastırmak için zorlamak gibi tuhaf alışkanlıkları vardır. Yaşına göre oldukça cesurdur. Canavar Korsanları eşyalarını çalmaya çalıştıklarında onlara karşı çıkmış, hatta esaretten kurtulduktan sonra onlara saldırmıştır. Kozuki Hanesi'ne yürekten inanır. Bu nedenle Kozuki Hanesi'ne mensup olanların isimlerini düşmanlarını tehdit etmek için kullanır. Yine de son derece dikkatsizdir. Kozuki Hanesi'ne olan bağlılığını Canavar Korsanları'na ifşa etmiş, hastalanacağını bile bile kirlenmiş nehirden su içmiş ve Hitetsu'nun tüm uyarılarına rağmen güçlerini başka insanların önünde göstermiştir. Bu durum Holed'em'in dikkatini çekerek onu yakalamasına neden olmuştur.

Tama, Edo ve Tōhoku lehçesi ile konuşur. Cümlelerini de-yansu ile bitirme eğilimindedir. Yansu, Kansai Lehçesi'nde, özellikle Şiga Eyaleti'nde "olmak" anlamına gelen yardımcı bir fiildir. Ayrıca kırsalcılıkla ilişkilendirilen ve kişisel bir zamir ora'yı da kendisi için kullanır.

Yetenek ve Güçleri

Tama'nın pirinç pişirme konusunda biraz tecrübesi vardır. Bambudan kasa da dokuyabilir.

Taktiksel Yetenekleri
Tama'nın yaşına göre oldukça kurnazdır. Luffy'yi hapishaneden kurtarmak için hafızasını kaybetmiş olan Koca Ana'yı manipüle ederek ona Udon'u işgal ettirmiştir. Yaptığı bu hareket sayesinde Udon tamamen özgürleştirilmiş ve tüm mahkumlarKozuki'ye katılma kararı almıştır. Tama ayrıca, Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı'nın Canavar Korsanları'na karşı verdiği son savaşta Speed, Gazelleman ve Daifugo'ya dangolarını dağıtmaları için emir vermiş, böylece Canavar Korsanları'nın tarafındaki tüm Yetenekliler'i Şeytan Meyvesi'nin gücü ile emrine almıştır. Böylece Canavar Korsanları'nın ana güçlerinden birini Kaidou'ya karşı çevirmiş ve onların Usopp ve Nami'ye yardım etmelerini sağlamıştır.

Şeytan Meyvesi
Tama, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Akdarı Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde yanaklarından "dango" çıkarabilir. Oluşturduğu dangoların tadı güzel olsa da, besin değeri yoktur. Bu yüzden yiyen kişiyi doyurmazlar. Dangolardan yiyen herhangi bir hayvan tamamen evcilleşere Tama'nın emrine girer ve onu her türlü tehlikeden korumak için çabalar. Dangonun etkisi bir aylık süreçte etkilidir. Bir ayın sonunda meyvenin gücünden etkilenen hayvan tercihine göre eski haline dönebilir ya da Tama'nın emrinde yaşamaya devam edebilir.

Dangoların insanlar üzerinde bir etkisi olmasa da, Yapay Şeytan Meyvesi yemiş olanlar kısmen hayvan oldukları için meyvenin gücünden etkilenirler.

Silahı
Tama, Canavar Korsanları'nın bir üyesine karşı sopa kullanırken gösterilmiştir. Sopasıyla düşmanını yere serebilmiştir.

Ek Bilgiler

- Tama'nın Dokuz Kızıl Kın için yaptığı kasalar, 631. bölümün kapağındaki kişinin giydiği kasayla aynıdır.
- Tama, Portgas D. Ace köyünü ziyaret ettiğinde 4 yaşında olmasına rağmen, Ace'in tayfasına katılabilmek için 5 yaşında olduğunu söylemiştir.
- Tama'nın en sevdiği yiyecekler oşiruko ve elmadır.
- Tama, 7. One Piece Popüler Karakterler anketinde 54. sıradadır.
- Tama ve Luffy arasında birkaç benzerlik vardır. Her ikisi de çocukken köylerini ziyaret eden güçlü korsan tayfalarından etkilenmiş, ancak yaşları ve deneyimsizlikleri nedeniyle çok istedikleri halde o tayfalara katılamamışlardır.
  • Söz konusu korsan tayfalarının kaptanlarının Gol D. Roger ile güçlü bağları vardır.
Künye

Adı: Tama
Okunuşu: Tama
İngilizce Adı: Tama
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 911, Anime 893
Unvanları: Öğrenci Kunoiçi, Kasa dokumacısı
Yaşadığı Yer: Amigasa Köyü, Kuri, Wano Ülkesi
Durumu: Canlı
Yaşı: 8
Doğum Günü: 3 Mart
Boyu: 108 cm
Kan Grubu: F

Şeytan Meyvesi
Adı:
Akdarı Meyvesi (Jap. Kibi Kibi no Mi, Eng. Millet-Millet Fruit)
Anlamı: Akdarı
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: onepiece.fandom.com/wiki/Tama
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık