Yav türkçesi işte yanlış olmuş

Bilgisayar da olur madem biliyorsan.
@Count Alucard ayıpsın yav gençliğimiz geçti strateji oyunlarıyla

Sorun şu ki üniversiteye geçtiğimden itibaren ara sıra pes oynamak dışında oyun oynamadım dolayısıyla piyasaya çok yabancıyım şu an

yoksa total war serisinin hastasıydım age of'un yanı başında. Madem öyle bilgisayar oyunlarından başka bildiklerin varsa alayım.
Zaten mobilden çok umutlu değildim de belki bilmediğim bir şeyler vardır şansımı deneyeyim dedim :\ yok arkadaş mobil pc'nin yerini tutmuyor hiç.
Paradox'u bilmiyorsun yani. Şöyle söyleyeyim, Paradox'un neredeyse her dönem için harika denebilecek oyunları var.
Crusader Kings - Orta çağ diyeyim. Entrika, hanedanlık, din üzerine kurulu. İmparatorluklar, krallıklar, eyaletler, şehirler, kasabar vs. var. Sen birini seçiyorsun. (Kasaba seçilemiyor, seçilen mod falan varsa bilmiyorum.) Mesela bir şehrin lordusun. Amacın en güçlü olmak, her oyun gibi.

Sen birinin vassalı yani birinin emri altında da olabilirsin, başkasını emrin altına da alabilirsin. Yani bir nevi almak zorundasın zaten. Hakkından fazlasını taşırsan bazı olumsuz etkileri falan olur. Tanıtımları okursan daha iyi anlarsın.

Açıkçası her şeyini sevsem de savaş mekaniği biraz farklı. O yüzden oynamak gelmiyor içimden. Ama dersen birilerinin arkasında kuyusunu kazacağım, kuyumu kazanlarıysa kazığa oturtacağım; işte bu senin oyunun.
Europa Universalis. İstanbulun fethinden kısa bir süre önce başlıyor, 1800lere kadar sürüyor. Klasik strateji oyunu ama efsanedir. Detaylı anlatmayacağım oku işte.
Victoria, artık sanayi çağı. Diğer oyunlardan bambaşka bir oyun desem yalan olmaz.

Genel anlamıyla fabrika kurmak, teknoloji geliştirmek emek istiyor bence. Partiler falan var.
Hearts Of Iron. 2. Dünya savaşı. Bu da farklı bir oynayışa sahip. Artık ülke yönetimi yerine ordu yönetimi daha önde. Wuma'nın dediği gibi kontrol tamamen senin.
March of Eagles var bir de. Bu oyunu hiç oynamadım, oynamayı düşünmedim bile.

Gambell oynuyordu, onda izlemiştim. Ordu yönetimi çok karışık geldi bana.
Paradoks dışında,
Superpower 2 var. 2002'de başlıyordu sanırım. Oyuna ülkeni ve partini seçip başlıyorsun. Standart bir ülkeyi yönetiyorsun, ürünlerin vergisini kontrol ediyorsun. Silahlanma yarışına katılıyorsun. Bu sürerken ülkenin ekonomisini düzeltmeye çalışıp partini iktidarda tutuyorsun. Bence çok basit bir oyun. Çok fazla bugu var. Üzerine biraz daha düşülseydi keşke.
Ben bu aralar Civ 5 oynuyorum. Ama Steam üzerinden aldığım ilk oyun olduğu için objektif yorum yapamam.