Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    345
Sokak ortasında dolaşan sahipsiz köpekler nasıl normal bir durum olarak görülüyor ben anlamıyorum.Mesele hayvan düşmanlığı meselesi falan değil.İnsanların yaşadığı bir şehirde bu kadar sahipsiz hayvan olamaz.İnsanların güvenliğini tehlikeye atan bir olay.Ha bu konuda konuşmanın bir etkisi yok çünkü yetkililerin zerre umurunda değil diğer bir çok konu gibi.Ama bu durum normal olmuyor kimse umursamıyor diye.

Her kuşu silkeledik bir leylek mi kaldı İsmail?

Ülkede daha ciddi sorunlar var.

Demokrasi, adalet, eşitlik, eğitim, insan/işçi hakları ve en önemlisi de ekonomi.

Daha pkk ve apo ile ortaklığı saymadım. Kaçkınlar, göçmenler, tarikatlar...
Ben bunu yazdım da, bu sorunun bu kadar öne çıkmasına gıcık oldum. Ülke elden giderken...

Yoksa ben de sokak köpeklerinin direkt, sorgusuz sualsiz uyutulmasından yanayım. Başına gelmeyen bilmez, milletin gözbebeği, binbir çaba ile büyüttüğü çocukları boyuna köpek kurbanı olmamalı.

Ayrıca, gelişmiş ülkelerde sokak köpeği göremezsin. Kedi de olmaz ama kediler zararsız, aynı şey değil. Fare sorununu da hallediyorlar.

Belediyelerde köpek/hayvan sever yöneticiler toplatılmasına/uyutulmasına engel oluyor.

Gerçi barınaklarda da yer yok. Belediyelerde para yok. O kadar köpeği toplayacak arazi bile zor bulunur. Hükümetin mali destek vermesi lazım, o da yok, hükümette boş yapıyor. Her şeyi belediyelerin üzerine atıyor ama belediyelere bütçe kesintisi yapıyor.

Kısırlaştırma zor, o kadar köpeği kısırlaştırma maliyet ve yıllar alır.

Son düzenleme:
İzmir'de çıkın 1 saat bisiklet sürün, hayatta kalma simülatörü resmen. Bu sorunu çözmenin tek yolu uyutmak diğerleri olmayacak şeyler. Bu hayvan sayısıyla ne kısırlaştırma ne de sahiplendirme ve barınakta bakma işe yarar. Bu sorunu bu noktaya getiren de sözde hayvanseverler maalesef.

İzmir'de çıkın 1 saat bisiklet sürün, hayatta kalma simülatörü resmen. Bu sorunu çözmenin tek yolu uyutmak diğerleri olmayacak şeyler. Bu hayvan sayısıyla ne kısırlaştırma ne de sahiplendirme ve barınakta bakma işe yarar. Bu sorunu bu noktaya getiren de sözde hayvanseverler maalesef.
Bunlar hayvansever değil, hayvanları olabildiğince kötü duruma düşürüp acındırarak onların durumundan faydalanmaya çalışan bir avuç parazit. İyi para kazandıkları için böyle taşkınlık yapıyorlar. Hepsinin malvarlığına el konulup akılsız canlılar üzerinden para kazanmak gayesiyle halka zarar verme suçundan yargılamalılar. Bu kadar köpek düşkünü olsalardı sokakta bir tane köpek bulamazdınız, aksine sokaklardaki köpek sayısı gittikçe artıyor, bu sayede duygu sömürüsü yapıp paraya para demiyorlar. Sorunu var eden de, o sorun üzerinden kar eden de bunlar.

Bu konuya önceden yazmışım ama ne yazdığımı hatırlamıyorum, 306 sayfa olmuş, neyse. Köpekler kesinlikle itlaf edilmelidir. Bir köpek yada köpekler benim yavrumu öldürecek bir de üzerine hayvan sever bıdı bıdısı çekeceğim öyle mi? Köpeklerle birlikte savunanı da eşek cennetine kavuşturmazsam bilmiyorum artık. Kurunun yanında yaşta yanar kimse kusura bakmasın.

Adana Karataş'ta yaşıyorum. Dün yürüyüşe çıktım bir elimde sopa diğer elimde kaldırım taşı. Yürüyüşe mi çıkıyorum Marineford savaşına mı katılacağım belli değil. 1-1.5 km yolda en az 30-35 köpekle karşılaştım bazıları hırladı bazıları havladı, sürü halinde dolaşanlar, çifleşmeye çalışanlar. Valla şu ortamda Serengeti daha güvenlidir. Mama lobisini zengin edeceğiz diye küresel güçlerin oyuncağı olduk. Sokaklar güvensiz. Tek yol itlaf aksini iddia eden hiç kimse realist değildir. Ha birde iki tane köpek de yavrulamış toplam 12-13 yavru vardı. Bu iş böyle devam ederse muhtemelen 2-3 seneye sayılarını 2ye 3e katlayacaklar. Senede binlerce çocuk öldürüp üstüne ülke ekonomisini ve doğal hayatı bitirecekler.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık