Adı: Shanks
Okunuşu: Shankusu
İngilizce Adı: Shanks
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 1, Anime 4
Bağlantıları: Kızıl Saç Korsanları, Yonko, Roger Korsanları (Eski)
Unvanları: Korsan, Kaptan, Çırak (Eski)
Lakabı: Kızıl Saçlı Shanks (Jap. Akagami no Shankusu, İng. Red-Haired Shanks)
Yaşı: 39
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 9 Mart
http://www.korsanfan.com/konu/shanks.21/
Evet sevgili forum, Şimdi size Shanks hakkında bir gizemi açıklayacak bir teori yazacağım. Bu kısa konuyu ve teoriyi okurken arkadan dileyenler bu müziği dinleyebilir.
Evet arkadaşlar sizinde tahmin ettiğiniz gibi konumuz Shanks. Kimilerine göre normal kılıç ustasıdır bunda bir sorun yok. Ama bir gün bazı One Piece fanları bir gizemi çözdü ve ortaya bir iddia attı, Bu iddia şöyleydi; Shanks de "BAŞKA BİR ŞEY VAR" Evet bu çok büyük bit iddia idi ve bu iddia beni bu konuda düşünmeye itti. Duyduğuma göre Oda bu duyumu alınca çok korkmuş çünkü eğer bu gizem çözülür ise One Piece de ki diğer bütün gizemler önemsiz kalırmış. Bende hem bazı bağlantılarımı kullanarak hemde bir kaç tahmin ile size bazı olasılıklar göstereceğim.
Evet hazırsanız bu gizemli yolculuğa başlayalım. İyi yolculuklar sevgili forum.
1-Shanks aslında Oda mı? Evet Marvel evrenin de One Above All diye bir karakter vardır. Bu karakter Stan Lee ve Jack Kirby'i temsil etmek üzere yaratılmış olan One Above All bütün Marvel evreninin, tüm kozmik güçlerin ve varlıkların yaratıcısıdır. İşte tam bu noktada aklıma o soru geldi; ya Oda Shanks'i böyle bir şey olarak tasarladı ise. Shanks'in gizemleri mağlum, en son Dünya hükümeti ile konuşmaya gitti, Mf savaşını durdurabildi, Kaido'yu durdurabildi ve Luffy'i bulup yola çıkmasını sağladı. İşte bütün bunlar Shanks de başka bir şey var lafını aslında destekliyor. Shanks One Piece evrenin de Oda'yı temsil eden tüm evrenin yaratıcısı olabilir mi?

2- Shanks'in bir şeytan meyvesi mi var? Evet bu çok büyük bir şey değil ama bu olasılıkta da,1.olasılık da ki gibi elimde bir belge var. İşte o belge;

3-Shanks aslında One Piece mi? Bu olasılık çok büyük bir bomba. Öncelik ile One Piece'in logosuna bir bakalım

4- Shanks aslında bir insan değil de Haki mi? Bir gün evde oturuyordu ve dediğim gibi bu konuyu düşünüyordum. Bir anda telefonum çaldı, hemen açtım. Karşımda kişi nefes nefeseydi ve çok korkmuş gibiydi. Sesini tam alamıyordum, sadece tek duyduğum şey; Haki, Shanks ve Yara oldu sonra hat kesildi. İlk başta anlam veremedim ama sonra Shanks'İn resmine bakarken her şeyi anladım sanırım. Şimdi görecekleriniz sizi dehşete düşürecek;

Evet sevgili Forum umarım bu yazımı beğenmiş sinizdir. Kendimi riske atarak elimde ki bütün bilgileri size sundum. Beni bu konuyu Shanks de "BAŞKA BİR ŞEY VAR" diyerek düşünmeye iten tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bakalım gelecek bize neler gösterecek, kendinize iyi bakın ve sağlıcakla kalın.