Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Süper Kahraman Karakter Tanıtımı

1)Ghost Rider(John "Johnny" Blaze)



Güçleri: Süper güç, hız ve dayanıklılığa sahiptir. Suçlulara onların kurbanlarına yaşattıkları korkuyu ve dehşeti hissettirebilir.
Bir motorsiklet şovunun yıldızı olan babası gösteri sırasında ölünce John Blaze karnaval sahibi Crash Simpson tarafından evlat edildi. Genç John kısa zamanda motorsiklet dublörlüğünde ustalaştı. Yıllar sonra üvey babasının ender rastlanan bir kan hastalığından ölmek üzere olduğu anlaşıldı. John eski bir ritüeli gerçekleştirerek iblis Mephisto'yu çağırdı ve onunla üvey babasını iyileştirecek mucizevi bir tedaviye karşılık ruhunu takas etti.

Blaze'in bu fedakarlığı bir hiç uğruna oldu. İyileşen Crash Simpson kariyerinin en büyük motorsiklet gösterisini yapmaya kalkışınca öldü. Mephisto yaptığı anlaşma gereği Blaze'in ruhunu almaya geldi. Fakat Crash Simpson'ın kızı Roxanne onu Blaze'in kitaplarından öğrendiği bir büyü ile ölümlülerin boyutundan sürdü. İstediğini alamayan Mephisto başka bir iblis olan Zarathos'un varlığının Blaze'in vücuduna yerleşmesini sağladı. Bu iki ruhun bir bedende birleşmesinin sonucu her gün batımında John Blaze'in bedeninin yerine Ölüm Meleği olan Ghost Rider'ın gelmesi ile sonuçlandı.

Yıllar boyunca Blaze ve Zarathos'un kişilikleri Ghost Rider'ın kontrolünü ellerine almak için mücadele ettiler. Zaman zaman her ikisinin de bu İntikam Meleği'nin kontrolünü ele aldıkları oldu. Blaze'in varlığı diğer kişiliği olan iblisin ortalıkta terör estirmesine engel oldu ve zamanla Blaze baskın çıkmayı başarıp diğer kişiliğinden kurtuldu. Blaze içinde büyüdüğü motor şovunu satın aldı ve Roxxanne ile evlenip iki çocuk sahibi oldular.

Genç bir oğlan olan Dan Ketch ve kızkardeşi Barbara bir suç lordu olan Deathwatch'dan kaçmaya çalışırken Barbara ölümcül bir şekilde yaralandı. Dan kızkardeşini kollarında taşırken gizemli bir motorsiklet ile karşılaştı. Bu motorsiklete dokunmasıyla bu sefer Dan Ketch bir İntikam Meleği'ne dönüşmüştü. Ghost Rider'ın dönüşü John Blaze'in dikkatini çekti. Blaze onun Zarathos olduğunu düşünüyordu ve iblisi Dan'in vücudundan çıkartmaya çalıştı. Fakat Ghost Rider kendisinin Zarathos olmadığı konusunda Blaze'i ikna edince ikisi birlik oldular. Daha sonraları Blaze ve Ketch aslında kardeş olduklarını öğrendiler.

Karısı ve çocuklarını kaybedince Blaze bir kere daha kendisini Zarathos tarafından ele geçirmeye çalışılırken buldu. Böylece bir kere daha Ghost Rider ortaya çıkmış oldu. Bu İntikam Meleği karşısına çıkan kötü ve lanetlenmiş ruhlara tüm gazabını göstermek için geri dönmüş oldu.

2)Captain Marvel




Asıl ismi Billy Batson olan DC Comics karakteridir.

Kimdir?
Shazam dediğinde üzerine sihirli bir yıldırım düşer. Bu yıldırım büyücü Shazam tarafından Billy'e altı mitolojilik karakterin güçlerini vermesi için gönderilir.
İlk olarak 1939 yılında Clarence Charles Beck ve Bill Parker tarafından yaratılmıştır. Captain Marvel The World's Mightiest Mortal (Dünyadaki en güçlü ölümlü) ünvanının sahibidir. Marvel Comics'de böyle bir karakteri olduğu için telif haklarından dolayı dergi kapaklarında Captain Marvel yerine Shazam yazılmaktadır.

Güçleri:
Solomon'un bilgeliği: Captain marvel geleceği görebilir,Yeryüzündeki gelmiş geçmiş bütün dilleri bilir, insanları hipnotize edebilir.
Herkül'ün Kuvveti: Captain marvel inanılmaz boyutlarda süper insan gücüne sahiptir. Kolaylıkla çeliği bükebilir, duvarları delip geçebilir, çok ağır nesneleri kaldırabilir.
Atlas'ın dayanıklılığı: Captain marvel çok büyük fiziksel saldırılardan bile sağ olarak çıkabilir ayrıca yemeye, içmeye, uyumaya, nefes almaya da ihtiyaç duymaz.
Zeus'un gücü: Captain Marvel shazam dediğinde düşen yıldırım Captain Marvel'in bütün güçlerini artırır, bu yıldırım silah olarakta kullanabilir.
Aşil'in cesareti
Merkür'ün hızı: Captain Marvel super sonic hızda hareket edebilir ve uçabilir.

3)Batman



Batman, Detective Comics (DC)'in yarattığı, gerçek kimliği Bruce Wayne olan hayali bir süper kahramandır. Yarasa adam, Bob Kane'in kaleminden "Detective Comics"in 27 numaralı nüshasında(Mayıs 1939) doğdu.

Küçük yaşta öksüz kalan Batman'in (annesi ve babası bir cani tarafından öldürülmüştü) iki yüzü vardı.Gündüz ürkekliği yüzünden kompleksli genç bir iş adamı, geceleri ise yolunu kesen çetelerin azrailiydi.Süper yetenekleri sayesinde çok sevdiği Gotham kentini (New York'a benziyordu) "süper serseriler"den temizlemişti.

Son derece sevimli bir kahraman olan Batman'in serüvenleri ikiye ayrılmış bir toplumun basit bir görünümünü yansıtıyordu.Okur hiçbir zaman Batman tarafından alt edilen kötülüğün (sefalet, hastalık, toplumsal eşitsizlik) sosyal temelleri üzerinde soru sormaya, düşünmeye özendirilmiyordu.

Bir çizgiroman kahramanı olarak başlamış olsa da diğer birçok ünlü süper kahraman gibi televizyona ve beyazperdeye de taşınmıştır.

Batman kendi döneminde ortaya çıkan birçok karakterden daha çok sevildi çünkü onun süper güçleri yoktu. Teknik olanaklarla bunu yapıp Gotham kentine huzur getirmiştir. İlk yardımcısı Robin yani Harika çocuk ismiyle tanınan Dick Grayson'dı. Sonraları Jason Tood ve Timothy Drake isimli yardımcıları oldu...Timothy Drake'nin maskesi düştükten sonra yerine onun Robin olduğunu öğrenen kız arkadaşı geçti ve kısa süre sonra öldü.

4)DeadPool(Wade Wilson)



Güçleri: Wolverine adlı mutanttan alınmış hızlı iyileşme yeteneğine sahiptir. Yakın dövüşte iyi eğitim almıştır. Süper-gücü olmasa da oldukça kuvvetli ve çeviktir. Yüksek teknoloji içeren aletler ve her türlü silahı kullanabilir.

Biyografi: Wade Wilson olarak bilinen adamın geçmişi gizemlidir. Oldukça iyi eğitim almış bir paralı asker ve ihtiyaç duyduğunda başkalarının kılığına girebilen bir suikastçidir.

Tamamlayamadığı bir görevinin ardından kendini yaralı bir halde ABD'nin kuzeyindeki gözlerden uzak bir kulübede Wade ve Mercedes Wilson'ın bakımında buldu. Wade Wilson'ı öldürerek onun kimliğini edindi, fakat yanlışlıkla Mercedes Wilson'ı da öldürünce büyük bir pişmanlık duydu. O zamandan beri Wade Wilson kimliğiyle hayatına devam etti.

Wade Wilson birçok tehlikeli görev aldı ve Vanessa adlı bir fahise ile yakınlaşmaya başladı. Kansere yakalandığını öğrenince Vanessa'yı terketti ve Kanada hükümetinin önerdiği teklifi kurtuluş umudu olarak görerek kabul etti. Hükümetin "Weapon X" projesini yürüttüğü binada onun kanserden kurtulmasına yarayan hızlı iyileşme yeteneğine sahip olmasını sağladılar, fakat bu işlem yüzünde yara izleri oluşturup çirkinleşmesine neden oldu. H Departmanı adlı bölümde çalışan Dr. Killbrew adlı bilim adamının yanına gönderildi. Killbrew kendine ait bir laborauarda hücrelere kapattığı insanlar üzerinde korkunç deneyler yapmaktaydı. Günün birinde bu deneklerinden biri Wilson'ın arkadaşlarından biri oldu ve Wilson arkadaşını acısını dindirmek için öldürmek zorunda kaldı. Arkadaşının intikamını almaya çalışırken Killbrew'ın koruması Ajax tarafından kalbi söküldü. Hızlı iyileşme yeteneğisayesinde kalbi yenilenince hayatta kalmayı başardı. Kaçmaya çalışırken Ajax'ı öldürdü. Deadpool adını alarak tekrar paralı askerlik yapmaya başladı.



Kingpin'in baş suikastçisi olmak için Bullseye ile mücadele etti. Hatta Frightful Four adlı suç ekibine bile katıldı. Ama Deadpool yalnız olarak bir yerlere gelmeye çalıştı. Weasel adlı silah yapımcısı ve Ilaney Brukner adlı pilotla arkadaşlık kurdu. Hellhouse adlı birliğin bir numaralı paralı askeri oldu.

Bir süre sonra Hellhouse'dan ayrılan Deadpool'un çeşirli süper-suçlularla birlikte çalıştığı oldu. Bu işbirliklerinden biri de Asgard'ın Kötülük Tanrısı olarak bilinen Loki ile oldu. Paralı askerlik yapmaya devam etti. Artık Copycat olarak tanınan Vanessa ile ilişkisi sürdü.

5)Örümcek Adam



Spiderman (Örümcek Adam) Marvel Comics tarafından yaratılmış bir çizgi karakterdir. Türkçe'ye Örümcek Adam olarak çevrilmiştir. Günümüzde bu hayali kahraman Türkçede de ağırlıklı olarak Spider-Man olarak yani orijinal ismiyle bilinmektedir.



Peter Benjamin Parker'ın diğer ve gizli kimliği olan Spiderman, Marvel Comics 'e bağlı Stan Lee and Steve Ditko tarafından yaratılmış hayali bir kahramandır.

Spiderman, ilk kez Marvel Comics'in "Amazing Fantasy" isimli çizgi romanının 15. sayısında 1962 yılının Ağustos ayında ortaya çıkmıştır. O günden bu tarafa, dünyanın en popüler süper kahramanları arasındadır.

Spiderman, kendi duygusal ve kişisel problemlerini süper güçleriyle çözemeyen, süper güçlerinin çoğu zaman ilişkilerini ve "Daily Bugle"daki foto muhabirliği kariyerini olumsuz etkilediği bir karakterdir. Birçok sorunu olmasına karşın, suçla mücadeleye büyük önem atfeder.

Spiderman'in ilkesi "Büyük güç büyük sorumluluk getirir"dir. Bu ilke, tüm çizgi romanın temel konusunu özetler. Spider-Man'in karakterinin insani boyutları ve yaşadığı iç çatışmalar çizgi romanının popülerliğini artırmıştır.

Spiderman, günümüzde en tanınan çizgi kahramanlar arasındadır. Yıllar boyunca, Spiderman karakteri çizgi roman ve dizilerde, çizgi filmlerde ve son olarak iki başarılı Hollywood filminde kullanılmıştır.

Bir radyasyon gösteriminde, lise öğrencisi Peter Parker'ı radyasyondan zarar görmüş bir örümcek ısırır ve bu sayede Peter'da inanılmaz özellikler belirir. Çok sevdiği amcası bir hırsız tarafından öldürülünce, güçlerini kötülüklere karşı kullanmaya söz verir.
spiderman.gif
Aldığı ders: Büyük güçler büyük sorumlulukları beraberinde getirir.
Gerçek Adı: Peter Parker
Mesleği: Serbest fotoğrafçı, maceraperest
Kimliği: Gizli
Yasal Kayıtlar: Amerikan vatandaşı ve hiç bir sabıka kaydı yok.
Doğum Yeri: New York
Bağlı Olduğu Grup: Yok
Operasyon Bölgesi: New York şehri
İlk Görüldüğü Yer: Amazing Fantazi 15
Tarihçe: Nükleer güçten korunma konulu bir gösterim sırasında, lise öğrencisi Peter Parker'ı radyoaktif bir örümcek ısırır.
Sonuç: İnanılmaz bir esneklik ve bir örümceğin çevikliği. Bir kaç gün sonra Peter eve gittiğinde çok sevdiği amcasının bir hırsız tarafından öldürüldüğünü görür. Ve hırsızın bir kaç gün önce suç işlerken yakalanan ama bunu inkar eden kişi olduğunu anlar. Büyük güçlerin büyük sorumluluklar getirdiğini anlar ve gücünü kötülere karşı kullanmaya söz verir.
Boy: 178 cm.
Kilo: 75 kg.
Göz rengi: Lacivert
Saç rengi: Kahverengi
Bilinen Güçleri: 10 ton yüke karşı direnebilecek insanüstü bir esnekliği var. Bu esnekliğin yanı sıra insanüstü refleks ve denge unsurlarına sahip. Bir çok yüzeye yapışabiliyor ve tehlikeyi sezinleyebiliyor. Ayrıca bir örümcek gibi ağ örme yeteneğine de sahip.

6)Silver Surfer (Norrin Radd)



Güçleri: Üstün kozmik güçleri vardır. Süper-güçlü kişilerin neredeyse hepsinden daha üstün bir kuvvete, çevikliğe ve dayanıklılığa sahiptir. Ellerinden plazma ışınları çıkartabilir. Kendini ya da başkalarını iyileştirebilir. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir enerji türünü tespit edebilir. Basınç farklılıklarından etkilenmez. Uzayda bile uçabilir. Nefes almaz, yemek yemez ya da su içmez. 500 ışık yılı içindeki yaşam enerjilerini tespit edebilir. Telepatik güçlere sahiptir. Herhangi bir bölgeye giderek orada dört hafta öncesine kadar olan olayları görebilir, fakat bu yeteneği fazla gelişmiş değildir. Sörfü sayesinde evrende hızla yol alabileceği çok yüksek hızlarda uçabilir, boyutlar arası yolculuklar yapabilir.

Biyografi: Norrin Radd çok uzun zamandır varlıklarını sürdüren Zenn-Lavaian adlı bir ırkın üyesiydi. Bu ırk hastalık, savaş ve benzeri tüm sosyal olumsuzluklardan uzun nesiller önce arınmış olan tam bir ütopya toplumuydu. Radd ise toplumundan farklı olarak bir mücadele ve uğraş olmayınca hayat biçimleri ve kültürlerinin çok sıradanlaştığına inanıyordu.

Gezegenler yıkıcısı çok üstün bir kozmik güç olan Galactus kendini beslemek için bu ırkın yaşadığı Zenn-La adlı gezegene geldiğinde Norrin Radd bir arkadaşıyla birlikte bir uzay gemisine binip barış görüşmeleri için Galactus'un yanına gitti. Galactus Radd'a uzun zamandır kendisine uygun bir gezegen aradığını ve şimdi bir yenisini aramaya başlaması için geç olduğunu söyledi. Galactus aynı zamanda eğer kendisi için uygun gezegenleri arayabilecek bir izcisi olsa Zenn-La gibi gezegenlerdeki hayatı tehdit etmeyeceğini de açıkladı. Radd gezegeninin kurtuluşunu sağlamak için bu görevi üstlenmeyi teklif etti. Galactus bunu kabul etti ve kozmik güçlerini kullanarak Radd'ın kendisine hizmet edebilecek şekilde değişim geçirmesini sağladı. Galactus ona Silver Surfer adını verdi ve hemen beslenmesi için kendisine uygun bir gezegen bulması ile görevlendirdi. Silver Surfer sevgilisi Shalla Bal ile vedalaştıktan sonra görevine çıktı.

Silver Surfer uzun bir süre boyunca efendisine hizmet etti, bu görevini yaparken de evrenin pek çok yerini dolaştı. Fakat zaman geçtikçe Galactus'a uygun gezegenler bulmak giderek zorlaşmaya başladı. Galactus onun zihninden geldiği ırka ait geçmişini sildi.

Silver Surfer Dünya'ya yaklaştığı sırada Galactus uzun süredir beslenmemişti. Uzaylı bir varlık olan Gözcü Uatu onun yaklaştığını farkedince Fantastic Four'u uyardı. Galactus devasa cüssesiyle New York'un ortasına indiğinde Fantastic Four onunla savaşıp onu durdurmaya çalıştı, fakat bunu başaramadılar. Uatu hemen Human Torch'u Galactus'u bile korkutacak güce sahip çok güçlü bir silahı alması için başka bir galaksiye gönderdi. Bu sırada Silver Surfer bir gökdelenin çatısına indmişti. Burada Thing'in kızarkadaşı olan görme özürlü heykeltraş Alicia Masters'ın stüdyosu vardı. Surfer'ın soylu davranışlarını ve yalnızlığını hisseden Alicia onunla arkadaş olmaya çalıştı. Bundan etkilenen Silver Surfer dünyalılara yardım etti.

Human Torch gönderildiği galakside silahı alıp dünyaya getirerek bunu Mister Fantastic'e verdi. Bu güçlü silahın insanların eline geçtiğini ve Silver Surfer'ın ihanetini gören Galactus geri çekildi. Fakat Galactus gitmeden önce Dünya'nın etrafına bir enerji bariyeri oluşturdu, bu bariyer Silver Surfer'ın kozmik güçlerinin benzeriydi ve Silver Surfer'ın Dünya'nın atmosferinden çıkmasını engelleyecekti. Böylelikle Silver Surfer Dünya'ya hapsolmuş oldu.

Dünyalı insanlara yabancı olduğundan saf ve çabuk güvenen Silver Surfer çok tehlikeli birisi olan Doctor Doom'un tuzağına düştü. Doctor Doom sahip olduğu üstün teknolojisini kullanarak Surfer'ın kozmik güçlerini kendine çekti. Artık çok üstün bir güce sahip olan Doom dünya için büyük bir tehlike oluşturdu. Mister Fantastic onu aldatarak dünyanın etrafındaki Galactus'un bariyerine çarpmasını sağladı. Bariyer Surfer'ın kozmik güçlerine göre ayarlanmış olduğundan bu güçlere sahip Doom'un geçmesini engelledi. Doom'un bariyere çarpması Galactus'un bunu farketmesine neden oldu ve geri dönerek Doom'un kozmik güçlerini geri alıp tekrar Silver Surfer'a verdi.

Dünyada geçirdiği zaman süresince insanların birbirleri ile yaptığı savaşlara ve birbirlerini katletmelerine hayret eden Surfer onların biraraya gelmelerinin tek yolunun ortak bir düşmana karşı olacağına inandı. Kendisini insanlar için tehlikeli bir düşman olarak göstermeye başladı ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yıkıma başladı. Amerikan ordusu daha önce Mister Fantastic'in kozmik güce sahip Doctor Doom'u durdurmak için keşfettiği ama hiç kullanılmayan bir füzeyi geliştirerek Silver Surfer'a karşı kullandı. Füze Surfer'ın kozmik güçlerinin çoğunu yoketti. Surfer neden insanların düşmanıymış gibi davrandığını açıkladı. Silver Surfer daha sonraları kozmik güçlerinin tekrar eskisi seviyesine geldiğini farketti.

Silver Surfer dünyada sürgün yaşamaya devam etti ve birgün atmosferdeki bariyeri aşıp eski sevglisi Shalla Bal ile tekrar biraraya gelmeyi umut etti. Bazen Fantastic Four'a yardım ettiği oldu, hatta Hulk, Sub-Mariner ve Doctor Strange ile birlikte Defenders adlı bir grup bile kurdular. Defenders dağılana kadar Surfer bu ekipte kaldı. Dünyadaki en büyük düşmanı onu kölesi yapmaya çalışan Mephisto oldu.



İlerleyen yıllarda Mister Fantastic keşfettiği bir alet sayesinde Surfer'ın Galactus'un bariyerini aşmasını sağladı, fakat bu aletin sadece bir kere kullanılabileceği konusunda Surfer'ı uyardı. Silver Surfer bunu kabul etti ve dünyadan ayrılıp gezegeni Zenn-La'ya geri döndü. Fakat Galactus'un gezegenindeki yaşamı yokederek ihanetinden dolayı ondan intikam almış olduğunu öğrendi. Surfer dünyaya geri dönerek sürgününü kabullenmek zorunda kaldı, böylece hala hayatta olan Shalla Bal'ı ileride bulabileceği umudunu sürdürdü. Shalla Bal'ı bulduğunda ise Mephisto güçlerini kullanarak kadının dünyadaki bariyeri aşıp Zenn-La'ya geri dönmesini sağladı. Bariyeri aşıp onu takip edemeyen Surfer sevgilisine Zenn-La'daki toprağa tekrar yaşamın dönmesini sağlayacak kozmik enerjiyi verdi.

Mister Fantastic dünya etrafındaki bariyerin Silver Surfer'ın vücudunun değil, sadece onu taşıyan sörfünün geçmesini engellediğini keşfetti. Sörf ve Silver Surfer ayrı ayrı girerlerse bariyeri aşabiliyorlardı. Böylece Surfer bir kere daha evrende serbestçe yolculuk edebildi. Bu yolculukları sırasında Galactus'u öldürmeye çalışan Evrenin Yaşlıları adlı birliği keşfedip Mantis adlı kadın kahramanın yardımıyla Galactus'un düşmanlarını yenmesine yardım ettiler. Minnettar olan Galactus dünya etrafındaki bariyeri kaldırıp Silver Surfer'ın evrende istediği gibi dolanabilmesine izin verdi.

Surfer ilk olarak tekrar Shalla Bal ile biraraya gelebilmek umuduyla Zenn-La'ya gitti. Fakat Shalla Bal ırkının lideri olmuştu ve artık hayatını Surfer ile paylaşamazdı. Daha sonra Surfer ve Mantis arasında romantik bir ilişki başladı. İntikam isteyen Evrenin Yaşlıları bir tuzak kurup Surfer'ın aşık olduğu iki kadını da yem olarak kullandılar. Surfer ancak Shalla Bal'ı kurtarabildi, Mantis'in ise öldüğü sanıldı.

Surfer evrende dolaşmaya devam etti ve Kree ırkı ile Skrull ırkı arasında çıkan yeni bir savaşa karıştı. Savaşın sona erdirilmesi başarıldıktan sonra da evrendeki yolculuklarına devam etti.

7)Hulk(Bruce Banner)



GÜÇLERİ
Bruce Banner gamma ışınları ile uğradığı değişim sonucu Hulk adlı dev canavara dönüşür. Bu dönüşüm Banner'ın öfkelendiği ya da aşırı heyecana kapıldığı zamanlarda vücudunun fazla adrenalin salgılaması ile oluşur. Geçirdiği dönüşüm sebebiyle Banner'ın bilinci giderek yerine Hulk'un bilinci gelir.

Hulk dünyanın en kuvvetli canlısıdır. İnanılmaz bir kuvvete ve dayanılılığa sahip olduğu gibi eğer yaralanırsa vücudu kendini çok hızlı yeniler. Hulk öfkelendikçe vücudu da daha fazla adrenalin salgılayacağından ne kadar uzun dövüşürse kuvveti de aynı oranda artar. Çok güçlü bacak kasları sayesinde çok yüksek ve uzun mesafelere zıplayarak seyahat edebilir. Muhteşem kuvveti yüzünden iki elini hızla çırpması şiddetli bir sonik patlama oluşturacak kadar kuvvetlidir.

BİYOGRAFİ

Dr. Brian ve karısı Rebecca Banner'ın tek çocuğu olan Robert Bruce Banner'ın doğduğu yer Dayton, Ohio'dur. Bruce alkolik babası tarafından sürekli dövülerek çok kötü bir çocukluk geçirdi. Gene babasının alkolün etkisinde olduğu bir anda annesi Bruce'u yanına alarak kaçmaya çalışırken kocası tarafından öldürüldü. Babası alkolizm tedavisi için bir enstitüye yerleştirilince Bruce'a teyzesi baktı. Geçirdiği kabus gibi çocukluğun anılarını içine gömen Bruce duygularını bastıran, içe kapanık bir kişilik edindi.

Bruce Banner nükleer fizik konusunda gerçek bir dahiydi ve Birleşik Devletler Savunma Departmanı'nın New Mexico'daki bir çöl üssünde çalışmaya başladı. Burada üssün komutanı General Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross ve kızı Betty ile tanıştı. Bruce ve Betty Ross kısa sürede birbirlerine aşık oldular. Bruce yüksek oranda gamma radyasyonu yayan nükleer bir silah olan "gamma bombası" ya da "G-bombası" adıyla anılan silahı tasarladı.

Gamma bombasının ilk testi sırasında Bruce da bunu gözlemlemek için test sitesinin yakınlarındaki bir sığınaktaydı. Bir sivilin girilmesi yasak olan test alanında olduğunu farkedince iş arkadaşı Igor Starsky'e sivili güvenli alana götürmesini söyledi. Aslında kimlik değiştirmiş bir Sovyet ajanı olan Starsky Bruce'un sivili kurtarmak için test alanına girdiğini görmesine rağmen hiçbir şey yapmadı, çünkü Bruce'un ölümünün projeyi durduracağını umdu. Rick Jones adındaki genç sivile ulaşan Bruce onu hemen koruyucu alana fırlattı, fakat kendisi de güvenli alana giremeden gamma bombası patladı. Bruce Banner'ın vücudu çok yoğun miktarda radyasyona maruz kaldı.

En başlarda Bruce gün batımında yeşil derili dev Hulk'a dönüşüyor, gün doğumundaysa tekrar normal haline geri dönüşüm geçiriyordu. Kısa bir süre boyunca Bruce gizli laboratuarındaki aletler sayesinde dönüşümünü kontrol edebildi ve Hulk'a dönüştüğünde de kendi bilincinde kalmayı başarabildi. Fakat bu durum kısa sürdü ve Hulk'a dönüşüm geçirdiğinde Bruce'un bilincinden geriye çok az şey kalmaya ve çok çabuk öfkelenmeye başladı.

Hulk kendini zaman zaman süper-güçlü kahramanlar ya da suçlulara yardım ederken ya da savaşırken buldu. Bruce Banner kontrol edemediği Hulk dönüşümünün lanetiyle yıllar boyunca dünyayı dolaştı.

8)X-Men



X-Men Marvel Comics tarafından yayımlanan, bir hayali karakterler topluluğudur. İlk X-Men çizgi romanı 1963 yılının Eylül ayında yayımlanmıştır. Yaratıcıları Stan Lee ve Jack Kirby'dir.
X-Men film ve televizyonlarımıza kadar ulaşmıştır; X-Men: The Animated Series çizgi dizisi Dünya'nın bir çok ülkesinde gösterimdedir; ve 2000 yılında da Bryan Singer tarafından X-Men isimli filmi de çekilmiştir. X2 2003 yılında, X-Men: The Last Stand de 26 Mayıs 2006 tarihinde gösterime girmiştir.

Konusu
X-Men'ler; hayali mutantlar olarak; evrimdeki bir değişim sonunda, insanüstü güçlerle doğan ve genelde ergenlik döneminde belirli olan özelliklere sahip hayali kahramanlardır.
Bir çok normal insanlar (homo sapiens) genellikle mutantlara (homo sapiens superior) karşı korku ve güvensizlik beslerler. Bir çok bilimadamı bunu evrimdeki bir sonraki adım olduğunu düşünür, ve bu yüzden insanlık için bir tehlike olarak görürler.
Mutantlar ve insanlar arasındaki bu anlaşmazlıkta; bazı mutantlar güçlerini kötüye kullanırlar. (X-Men düşmanı Magneto ve Apocalypse gibi)
X-Men düşünceleri okuyabilen ve yönlendirebilen; Professor Charles Xavier (Professor X) tarafından kurulur. Xavier, oldukça zengin bir mutant olup, genç mutantları geliştirerek onları Magneto'nun dünyasından, Brotherhood of Mutants ve diğer mutant tehlikelerden uzak tutmaya çalışır.
X-Men çizgi romanı; yaratılmış en eski çizgi romanlardan biridir ve multikültürel merkezliğin 1970lerde çektiği sorunları temsil eder. Karakterler Almanya, İrlanda, Kanada, Rusya, Kenya ve Japonya gibi ülkelerden gelir ve değişik etnik gruplardan karakterler bulunur. Aralarında gelişen hikayeler, o günün ve hala günümüzün yaşadığı azınlıklara karşı "üstün ırk olma" mantığı içerisinde anlayışsızlık ve tolerans gösterilmesi üzerinedir.
Bu vesile ile hem mutantlar arasından hem de insanlar arasından daha üstün ırk olduklarını iddia eden, ve diğer ırka karşı ırkçılık yapan gruplar bulunmaktadır. Ancak konunun amacı; ırkçılığın kötü olması ve yokedilmesi üzerinedir.
"X" faktörü; mutantların insanlardan "ekstra" güçleri olduğu içindir. Yayımlayıcı Martin Goodman orijinalinde "Mutantlar" ismini reddetmiş ve yerine X-Men'i tercih etmiştir. Uncanny X-Men'in 309'uncu sayısında da; Professox Xavier'in isminden doğarak X ismini aldığını konuya eklemiştir.

Başlıca Karakterler

Şaşırtıcı X-Men
Cyclops
Emma Frost
Beast
Colossus
Shadowcat
Wolverine
Esrarengiz X-Men
Professor X
Darwin
Havok
Marvel Girl
Nightcrawler
Polaris
Warpath
X-Men
Rogue
Cable
Cannonball
Iceman
Karima Shapandar
Lady Mastermind
Mystique
Sabretooth
Yeni X-Men
Surge
Hellion
Dust
Mercury
Rockslide
X-23
Diğer
Archangel
Banshee
Bishop
Dazzler
Gambit
Jean Grey
Jubilee
Psylocke
Storm

9)Superman



İlk Superman 1933 yılında yaratılmış kel bir tiptir uzaydan üstün güçleri ile gelip dünyayı istila edecek bir kötü adam olarak düşünülmüştü ama Jery Siegel ve Joe Shuster bu konsepti satamadılar.1938'e kadar Superman'in tasarımları değişip duruyordu.Haziran 1938'de "Action Comics #1" dergisinde Superman ilk defa halka sunuluyor. Bu bildiğimiz Superman kostümünün tasarımı o zaman ki sirklerde gösteri yapan "güçlü adam"ların benzeridir, yani tayttır. Modern zamanlarda dalga geçildiği gibi bacaklarındaki taytın üzerinde bir don vardır, bunun o zamanlar sirklerde gösteri yapan 'güçlü adam'ların neyi saklamak için giydiğini tahmin edersiniz.Kostüm renkleri Amerikan bayrağına gönderme yapmak için mavi-kırmızıdır. Yıllar boyunca birçok kahramanın batman dahil, kostümü değiştirilirken, Superman değişmez, değiştirilemez 68 yıl boyunca, çünkü o kostüm görsel olarak bir ikondur.
1938'de göğsünde bir üçgen içinde adının baş harfi vardır. Bu üçgen Amerikan polis rozetine göndermedir. Tabii daha sonra bu yavaş yavaş şimdiki elmas şeklindeki S-amblemine dönüşür.
Güçlerine gelince, giderek arttırılır. İlk başta sadece çok güçlü, ve hızlıdır, uçamaz, çok yükseğe zıplar. ama uçaklar hayatımıza girince, sıradan insan bile Superman'den hızlı hareket edebilir, uçabilir hale gelir.O zaman Superman'e uçma gücü verilir yazarları tarafından.Yani Superman'in güçleri teknolojinin gelişmesi ile artar, çünkü o her zaman teknolojinin ve onu kullanan sıradan insanın önünde olmazsa süper insan olamaz.Superman Nietzsche'nin Ubermensch(üstün insan) kavramı temel alınarak yaratılmıştır.Bu kavram da önemli olan fiziksel güç değil erdem'dir.

Kimdir?
Kal-El babası Jor-El ve annesi Lara tarafından patlamak üzere olan kripton gezegeninden kurtulması için bir roket ile dünya'ya gönderilir.Jor-El'in Kal-El'i dünya'ya göndermesinin sebebi sarı güneşin ona çok üstün güçler vereceğini bilmesidir.Dünya'ya düşen Kal-El'i Martha ve Jonathan Kent isminde iki çiftçi bulur ve ona Clark ismini verirler onu kendi çocukları gibi yetiştirirler.Üniversite'yi okumak için Metropolis kentine gelir.Üniversite'yi bitirince Daily Planet gazetesinde işe başlar.Burada Lois Lane ile tanışır ve olaylar gelişir...

Güçleri
X-ray görüşü:Bu yeteneği cisimlerin içini görmesini sağlar.Kurşun’un arkasını göremez.
Teleskobik görüş:Bu yeteneği uzak mesafeleri yakınlaştırıp görmesini sağlar.(Uzak cisimlere zoom yaparak yakınlaştırır)..
Mikroskobik görüş:Bu yeteneği ise aşırı derece de küçük atomik seviyede ki cisimleri görebilmesini sağlar.(Yalnızca mikroskop ile görülebilecek boyutta ki cisimler)
Isı görüşü:Bu yeteneği çok güçlü ateş ışınları çıkarabilmesini sağlar hedefi gördüğü zaman bu gücünü aktif hale getirir.Bu ışınlar tipik olarak gözlerinden kırmızı ateş ışığı şeklinde çıkar…Bu ışının maksimum sıcaklığı nükleer bir patlamaya eşittir…
Diğer görüş yetenekleri:Superman ultra viyole,kızıl ötesi ışınları, elektromanyetik dalgaları ve karanlıkta görebilir.
Süper işitme:Bu yeteneği dünyadaki herhangi bir sesin yerini bulabilmesini veya herhangi bir sesi duyabilmesini sağlar.Bu seslerin frekansı 0.01-200.000 hz’dir arasıdır…
Süper Ses:Superman çok iyi bir vantrolog’tur bütün insan ve hayvanların mimiklerini ve seslerini aynen taklit edebilir.
Süper Nefes:Bu yeteneği ile kasırga gücünde rüzgar üfleyebilir ve bu rüzgar hedefini dondurabilir..Superman nefes aldığında büyük miktarlarda havayı içine çekebilir ve bu yeteneğiyle zehirli gaz bulutlarını dağıtabilir.
Süper hipnotizma:pre-Crisis Superman istediği zaman başkalarını hipnotize edebilir.Clark kent’in Superman kimliğini gizlemek için bu yeteneğini kullanır.Clark kent'in gözlükleri bu gücünü kullanmasına yardımcı olur sürekli çalışarak onun diğerleri gibi görünmesini sağlar,herkes onu iyi huylu,korkak adam olarak algılar ama fotoğraflarda superman gibi çıkar.
Dayanıklılık:Bu yeteneği Superman’in fiziksel zorluklara karşı sürekli dayanabilmesini sağlar.Teorik olarak Superman’in bu dayanıklılığı sınırsızdır,hücreleri solar enerji ile beslendikçe superman’in dayanıklılığı da artar.Bununla birlikte insanlar gibi yeme ve içme ihtiyacı duyar buna rağmen güneş sayesinde uzun süre bir şey yemeden hayatta kalabilir.Uzayda seyahat ederken nefesini tutma süresinin sınırı belli değildir…Bazı superman hikayelerinde onun ölümsüz olduğu anlatılır sürekli olarak hücreleri hızlı bir şeklilde yenilenir(Dc One Million),bazı hikayelerde ise insanlar gibi yaşlanır ama uzun süre yaşayabilir(Kingdom Come, At Earths End)…
Süper Güç:Superman’in gücünün büyüklüğü tam olarak belli değildir.Genel olarak 100 ton ağırlığı kolaylıkla kaldırabilecek olduğu kabul edilir ama tam olarak ne kadar ağırlığı kaldırabileceği bilinmez.Superman kolaylıkla Mısırda ki büyük piramit’i kaldırabilir bunun toplam ağırlığı 6 milyon tonun üzerindedir ve bir dağı yerinden kaldırıp atabilir.Superman gücünün küçük bir kısmı gezegeni yerinden oynatabilir bunun için gereken solar enerjiyi dünyanın sarı güneşinden alır.Superman çizgi roman karakterleri arasında fiziksel güç olarak en güçlü karakter kabul edilir.
Süper Hız:Bu yeteneği Flash gibi inanılmaz bir hızda hareket edebilmesini sağlar.Uçmak koşmaya göre daha az yorucu ve çok daha işlevseldir..Superman sahip olduğu süper insan refleksleri sayesinde inanılmaz hızlarda hiçbir şeye çarpmadan hareket edebilir.Çok karmaşık işleri ve nesneleri normal bir insandan yüzlerce kat daha hızlı toplayabilir.1950’ler de Silver Age Superman’in yeteneği ışık hızından hızlı uçabilmektir ve bu sayede zamanda yolculuk yapabilir.Kendi etrafında çok yüksek hızlarda dönerek hortum oluşturabilir ya da matkap gibi yeri delebilir.
Uçma:Superman ilk yaratıldığı dönemde uçamıyordu sadece tek seferde 8 mile kadar zıplayabiliyordu.Superman ışık hızına yakın bir hızda uçabilir.
Solar enerji emme:Teknik olarak Superman bütün güçlerinin ortaya çıkmasının ve büyüklüğünün kaynağı Dünya’nın Sarı güneşidir.Güçlerinin sebebi hücrelerinin aşırı derece de solar enerji emmesidir.Bununla birlikte Superman’e savaşlarda kuşkusuz çok büyük üstünlükler sağlar.Ayrıca başka yıldızlardan ve gezegenlerden de güç alabilir.Kızıl güneş Superman’in güçlerini kaybetmesine neden olur.(Krypotine’in Superman’a zarar verebilmesinin sebebi de sarı güneştir kızıl güneş altında Superman’a zarar veremez.Krypton gezegenin güneşi kızıl olduğu için onların süper güçleri yoktur ve kryptonite’in normal bir taştan farkı yoktur.)
Yaralanmamazlık:Bu yeteneği Superman’in hücrelerinin yoğunluğu nedeniyle ona kriptonit ve büyü hariç hiçbir şeyin zarar vermemesini sağlar.Superman zehir ve hastalıklardan etkilenmez.
Süper Zeka:Çizgiromanlarda kriptonlular doğuştan itibaren çok zeki canlılar olarak gösterilir.Sonuç olarak süper zeka kriptonlular için doğal bir yetenektir.Superman’in beyni bilgisayar gibidir herşeyi hatırlar dünyadaki bütün dilleri konuşabilir,metropolis telefon defterinde ki bütün numaraları ve daily planet’te ki bütün dosyalarının içeriklerini bilir.Çok iyi analiz yeteneği vardır.

10)Wolverine



Wolverine, Marvel Comics tarafından yaratılmış bir hayali karakterdir. James Howlett olarak doğmuş, ama tanınan ismi Logan'dır. Len Wein, John Romita Sr., Herb Trimpe tarafından tasarlanmış ve yaratılmıştır.
Marvel Dünyası'nda bir çok çizgi romanda bulunmuştur. Başlıca, X-Men, (New) Avengers, Incredible Hulk, Secret Defenders, Alpha Flight, Weapon X, HYDRA, S.H.I.E.L.D. gibi grup ve çizgi romanlarda mevcuttur.
Bir mutant olan Wolverine, hayvani his ve reflekslere ayrıca kendi kendini iyileştirme özelliğine sahiptir. Bu sayede alabileceği tüm yaralardan iyileşebilir. Bu iyileşme özelliği sayesinde; Weapon X tarafından bir super asker olması için neredeyse parçalanamaz olan metal alışımlı adamantium iskeletine yapıştırılmıştır. Bu da ona oldukça keskin pençeler sağlar. Ayrıca, yumruk yumruğa dövüşte bir ustadır.
Wolverine X-Men'e; "All New, All Different" başlangıcında; Giant-Size X-Men'in birinci çizgi romanında katılmıştır (Mayıs 1975). Wolverine; Vietnam Savaşı sonrasında; popüler Amerikan kültüründe otoriteye uymayan, kahraman karşıtı olarak gözükmüştür. Öldürücü ve cani gücü de 1980'lerin sonuna doğru tüm çizgi roman anti-kahramanları tarafından kullanılmıştır.
Sonuç olarak; X-Men markasının en fazla ilgi gören kahramanı olmuştur. Kendine özgü çizgi romanı 1988'de çıkmış ve bir çok çizgi film, video oyunlarında ve filmlerde de bulunmuştur. Hugh Jackman'in X-Men filmlerinde canlandırdığı Wolverine; ilk film ardından izleyenleri tarafından en beğenilen karakter olmuş ve diğer iki filmde de ana karakter olmuştur.
2008 Yılında yayımlanacak Wolverine isimli film de; X-Men filmlerinin devamı olarak hazırlanmaktadır. Prodüksiyonun çekimlerine 2007 sonbaharında başlanacaktır.

Yayımlanma Tarihi
Wolverine ilk olarak The Incredible Hulk'un 180'inci sayısında (Haziran 1974) bir sonraki bölümde varolacağı tanıtılmıştır. Yazarı Len Wein, ilüstrasyon'u Herb Trimpe tarafından yapılmış ve Jack Abel tarafından renklendirilmiştir. Hulk'un 181'inci sayısında da ilk kez çizgi roman dünyasına adımını atarken; John Romita, Sr. da sarı mavi kostümünü çizmiştir.

Doğa üstü güçlere sahip, Kanada hükümetinin bir ajanı olarak sunulmuştur. Bulunduğu bölümde, pençeleri her zaman dışarıdadır ve içeri girmez.
Wolverine'in bir sonraki buluşması; gördüğü ilgi üzerine 1975 yılındaki Giant-Size X-Men'in ilk sayısında olmuştur. Dave Cockrum tarafından çizilmiştir, Kaskı normalde büyük olmayan (kulaklar) Wolverine; kapağın çizeri Gil Kane yanlışlıkla kaskını büyük çizmiştir ancak Dave Cockrum bu tasarımı çok daha beğenmiştir. (Batman'e benzediğini düşünerek) Bunu ayrıca kendi hikayesi ve tasarıma na taşımıştır. Cockrum ayrıca Wolverine'i ilk defa maskesiz çizen kişidir, bu da karakterin ana hatlarını oluşturur.
Bunun takibinde o dönemde gösterilen ilgisi düşen X-Men'in yeniden canlanması Uncanny X-Men'in 94'üncü sayısında Wolverine'ın katılmasıyla olur. Gelen bir çok karakterler arasında, hikaye Wolverine'in Cyclops'un kız arkadaşı Jean Grey'e tutulmasıyla olur.
Devam eden serilerde; Claremont ve Cockrum Wolverine'ı seriden çıkartmak ister; ancak bu kararları onları çizgi romanı çizmekten uzaklaştırır. Cockrum yerine gelen tasarımcı John Bryne, karakteri öne çıkartır. Açıklaması da; kendisi de Kanadalı olduğunu ve başka bir Kanadalı karakterin çıkmasını görmek istememesidir.
Bryne daha ilerde Alpha Flight isimli Kanadalı süper kahramanlar grubu yaratır. Bu grubun amacı Wolverine'i ele geçirmek ve eğitmektir. Bryne ayrıca kahverengi ve ten renginde yeni bir kostüm daha çizer.
John Bryne ayrıldıktan sonra; Wolverine Uncanny X-Men'de bulunur ve Eylül-Aralık 1982 arasında dört adet limitli serisi üretilir. (Bu seriler de halen X-Men koleksiyoncuları için en pahalı limitli dizilerden biridir)
Takibinde Kitty Pryde ve Wolverine Claremont ve Al Milgrom tarafından altılı bir seri çizgi romanı sunulur. Takibinde Wolverine'i Marvel Comics başlıca tüm tasarımcıları çizer.

Wolverine'in kaynağı
Wolverine'in yaratıcılarından Len Wein; Logan'ı mutantlaşmış bir buz porsuğu (wolverine'ın ingilizce manası buz porsuğudur) olarak tasarlamıştır. Sebebi de yüksek evrim'de evrimleşen bir insan olmasıdır. Logan'ın mutantlaşmış bir buz porsuğu olduğuna; The Incredible Hulk #180-181 serisi çizeri Cockrum da onaylamıştır. Ancak o; Wolverine'i Örümcek Adam tarzında bir evrime geçtiğini düşündüğünü söyler. Ama bu; John Romita'nın maskesiz 40 yaşında ve kıllı Logan'ı çizmesiyle değişir. Len Wein orijinal olarak Wolverine'in eldivenlerini pençeli olarak tasarlamıştır; ancak daha sonra Stan Lee'nin orijinalliğini korumasını istemiş ve mutantlaşmış bir buz porsuğu düşüncesini reddetmiştir.
2001 yılında çizilen Origin isimli mini-seri'de; Wolverine'ın geçmişi 19'uncu yüzyıla dayandırılır. Alberta, Kanada'da başlayan hikayeye göre; Wolverine James Howlett, Elizabeth Howlett'in kapıcı Thomas Logan ile olan yasak aşkından doğar. Eşi John Howlett ile beraber James'i büyütürler. Her ne kadar; Wolverine'in iyileşme güçleri olmasına rağmen; James çocukluğunu her zaman yardım edilmesi gerekilen hasta bir çocuk olarak geçirir. Thomas Logan, John Howlett'i öldürdükten sonra James Thomas'ı patlayan bir siniri ile öldürür, ve pençeleri ilk kez dışarı çıkar. Kısa bir süre sonrasında özellikleri ve hisleri gelişir. Annesi de intihar ettikten sonra, ordu'ya katılan Logan burada Wolverine takma ismini alır ve hikayeler gelişir.
Bu katkı aslında; Wolverine'in metal alışımlı adamantium teroisine biraz ters düşer; ancak ilerleyen bölümlerde bunun pençeleri için değil de dayanıklığı üzerine olduğu anlatılır.

11)Thor



Güçleri: Thor'un kuvveti ve dayanıklılığı pek çok süper-insanı geride bırakacak kadar yüksektir. Savaş çekici Mjolnir neredeyse parçalanamazdır. Mjolnir sayesinde Thor kasırgaları kontrol edebilir, mistik enerji yaratabilir, boyut kapısı açabilir, insan görünümüne bürünebilir ve uçabilir. Mjolnir'i Thor'un haricinde sadece buna layık canlılar tutabilir.

Biyografi: Asgard'ın Yıldırım Tanrısı'dır. Ailesinin eski düşmanları Jotunheim ile aralarında neredeyse bir savaş çıkmasına sebep olunca Asgard'ın baş tanrısı olan Odin tarafından hafızası silinerek dünyaya sürüldü.

Dr. Donald Blake adı ile ölümlü olarak geçirdiği on yılın ardından Norveç'e gitti. Uzaylı bir ırkın saldırısına uğrayınca bir mağaraya sığındı. Burada gizemli bir savaş çekici buldu. Bu çekiç aslında Mjolnir idi. Mjolnir'i eline alınca bir kere daha Thor'a dönüştü. Uzaylı tehdidini ortadan kaldırdıktan sonra Avengers'ın bir üyesi oldu. Thor anavatanı Asgard'dan sonsuza dek koptu ve Dünya onun yeni vatanı oldu. Geçirdiği zaman boyunca Thor dünyaya ve ölümlülere karşı sevgi duymaya başladı.

Thor kişilik olarak çeşitli değişimler geçirdi. Bu dönüşümlerden biri arkadaşı Eric Masterson'un ölümcül bir yara alması ile oldu. Odin oğluna iyilik yaparak Masterson'un ölmesine izin vermedi ve ikisini tek bir bedende iki ayrı kişilik olarak birleştirdi.


Thor'un üvey abisi olan Kötülük Tanrısı Loki ona karşı kin besliyordu. Üvey kardeşi Thor'u yoketmek ve Odin'i tahtından etmek isteyen Loki Asgard'dan ayrıldı. Loki'nin amacı Thor'u ve onun değer verdiği herşeyi yoketmekti. Thor ve Loki arasındaki mücadelelerden birinde Loki Thor'un onu öldürdüğüne inanmasını sağladı, böylece Thor bir Asgard kuralını bozmuş oluyordu. Thor sürgün yemek üzereyken diğer kişiliği olan Masterson ondan ayrılarak hayatı bağışlandı. Eric Masterson bir süre Thor'un yeteneklerine sahip oldu.
Thor gücünü geri aldı, fakat Destroyer ile olan savaşta neredeyse ölüyordu. Jake Olson adlı adam ile birleşerek tekrar iki kişilik olarak yaşamaya başladı. Loki ile bir kere daha mücadele etti. Loki Thor'u öldürmek üzereyken Odin onu insan biçimine sokarak hapsetti.

12)Galactus



Güçleri: İnsanın hayal gücünün çok ötesinde bir kozmik güçtür.

Biyografi: Galan adı ile tüm yıldızlardaki en gelişmiş medeniyetin olduğu Taa gezegeninde doğdu. Fakat bu gelişmiş medeniyet aynı zamanda bu gezegende yaşayanların sonları oldu. Big Bang benzeri bir tür patlama ile bu gezegenin yeraldığı evren tüm yaşayanları ile birlikte yokoldu. Bir uzay kaşifi olan Galan patlamadan kurtuldu. Ölen evrenin merkezindeki bir çeşit kozmik yumurtaya doğru gemisini harekete geçirdi. Hedeflerine yaklaştıkça gemi mürettebatının tümü radyasyon zehirlenmesinden ölürken Galan hayatta kaldı. Galan bu kozmik yumurtanın içine girip onunla bir bütün olduğunda "Gezegenler Yıkıcısı" Galactus ortaya çıkmış oldu.

Sayılamayacak kadar uzun bir zaman sonrasında Galan'ın tekrar yaratılmış uzay gemisi ikinci bir Big Bang'in oluşması ile Galactus bu kozmik yumurtadan dışarı çıkmış oldu. Evrende hayat tekrar ortaya çıkıp şekillenmeye başlarken Galactus kısa süre önce ölü olan bir evrenin küllerinden dirilmiş oldu. Yaşamasının tek yolunun içinde yaşam olan gezegenlerin enerjilerini o gezegendeki tüm yaşam bitene kadar çekmek olduğunu anladı. Galactus bu amacı için Taa II adını verdiği dev bir uzay gemisi inşa etti.

Galactus'un en büyük hatalarından biri çok gelişmiş bir teknolojiye sahip insana benzer canlıların yaşadığı Zenn-La adlı gezegene gittiğinde oldu. Buranın halkından Norin Radd gezegenini bağışlaması karşılığında Galactus'a hizmet etmeyi teflif etti. Radd efendisi Galactus'un enerjisi ile beslenebileceği uygun gezegenler arayacaktı. Galactus bu anlaşmayı kabul etti ve Radd'ı öncü araştırmacısı olan uzay gezgini Silver Surfer'a dönüştürdü.

Galactus enerji açısından çok zengin bir gezegen olan Dünya'yı bulduğunda Silver Surfer ona başkaldırdı. Fantastic Four sayesinde Galactus geri çekilmek zorunda kaldı, fakat Silver Surfer'ı ihaneti yüzünden cezalandırarak Dünya'nın etrafında onun buradan ayrılmasını engelleyen bir enerji bariyeri oluşturdu.



Richards'a verdiği söze rağmen Galactus birkaç kere daha Dünya'nın enerjisi için geri döndü, fakat her seferinde Fantastic Four tarafından engellendi. Bu süre boyunca Galactus başka sayısız gezegen ile beslendi. Adı tüm evrende duyuldu ve herkesin korktuğu bir güç oldu. Dünya'yı yoketme girişimlerinden birinde öyle uzun süre beslenmeden kaldı ki ölümün eşiğine geldi. Reed Richards tarafından kurtarılınca ona minnettar kaldı ve Richards'a hem dostluğunu teklif etti hem de Dünya'ya bir daha asla saldırmayacağına söz verdi.

Fakat başka gezegenlerle beslenmeye devam etti ve evrende ona karşı duyulan korku daha da arttı. Galactus'un kontrolden çıktığını düşünen galaktik güçler onun dehşetini durdurmaya karar verdiler. Dünya'lı kahramanlar tarafından yönetilen bir savaşta Galactus sonunda yenik düştü. Ölmek üzereyken Silver Surfer'a ileride olacak değişimleri sağlamak için kendisinin yok edilmesine izin verdiğini söyledi. Ardından Silver Surfer'ı bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve çok daha büyük bir tehlikenin gelmekte olduğu konusunda uyardı. Bir zamanların Gezegenler Yıkıcısı yokoldu, fakat onun enerjileri bir yıldız şeklinde yaşamaya devam etti, yani Galactus'un gerçek şeklinde.

Kaynak:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık