Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Rave Master

İsim: Rave Master
Yayın Tarihi: 6 Temmuz 1999
Yayın Şekli: Haftalık
Durum: Bitmiş (27 Temmuz 2005)
Bölüm Sayısı: 295 (35 Cilt)
Mangaka: Mashima Hiro
Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Fantastik, Shounen,
Konusu: Haru Glory, kız kardeşiyle birlikte Garage Adası'nda huzurlu bir yaşam sürmektedir. Bir gün, Haru okyanustan garip, köpeğe benzeyen bir yaratık olan Plue'yu çıkarır ve kısa süre sonra Plue'nun sahibi, yaşlı bir adam olan Shiba ile tanışır. Bu adam, korkunç bir haberle gelir: Dünya tehlikededir, çünkü Demon Card adlı şeytani bir örgüt, kullanıcısına doğaüstü güçler kazandıran Dark Bring taşlarıyla dünyayı ele geçirmeye çalışmaktadır. Bu tehdide karşı koymak için Shiba, hayatının büyük bir kısmını Rave, bir Kutsal Taş ve doğaüstü yeteneklere sahip Ten Commandments adlı kılıçla savaşarak geçirmiştir. Demon Card üyeleri adaya geldiğinde, Shiba, Rave ve Ten Commandments'ın artık yalnızca Haru'ya tepki verdiğini keşfeder ve bu, genç çocuğu yeni Rave Master (Rave Ustası) yapar. Yeni kazandığı güçle Haru ikinci Rave Master olarak Plue ile, Demon Card'ı durdurmak için yola çıkarlar.

Bu seri bana orijinal Dragon Ball ve zaman atlama öncesi One Piece ile aynı hissi veren yegane eser, cidden çok güzel bir dünya kurulmuş.

Şu mesajı okuduktan sonra tam bakmaya niyetlenmiştim ki çizeri Fairy Tail'in çizeriymiş.
Bi dene bence bu seri Fairy Tail'den daha farklı, daha koyu bir seri hatta yanlış hatırlamıyorsam bu yüzden mangaka'ya Fairy Tail ilk yayınlandığında fanlar mektup yazıyormuş "Bunda da sevdiğimiz karakterleri öldürme diye." Yani Fairy Tail'de yazar bilerek bu koyu temayı kısmış. Zaten hızlı bir temposu var hemen içine alıyor spoiler vermiyeceğim ama 50-70 bölümleri arası, o ark çoğu animenin finaline taş çıkaracak kadar güzeldi One Piece arkları ile düşünürsen Marinford arkı gibi bir etki bırakıyor.

Bana göre belki de Mashima’nın şu ana kadar yazdığı en iyi eseri. Sonraki serilerde olduğu gibi sürekli birbirini tekrar etmeye başlayan karakterler olmaması ve konuyu açan arkadaşın da dediği gibi zaman atlaması öncesi One Piece’i andıran havası ile bende yeri ayrı Rave Master’ın.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık