Selamlar arkadaşlar. Öncelikle forumda yeni olduğumu belirtmek istiyorum. O yüzden üslup, içerik, başlık gibi konularda bir hatam olduysa affınıza sığınıyorum.Miras kalan istek... Çağın kaderi ve insanların hayalleri... Bunlar durdurulmayacak şeyler. İnsanlar özgürlüğün manasını takip etmeye devam ettiği sürece bu şeyler asla sona ermeyecek!
-Gol D. Roger-
Bu yazımda One Piece'in ne olabileceği hakkındaki fikirlerimi bir teori olarak sizlere sunmak istedim. Ancak kusursuz bir teori olmayacağını ve bazı yerlerin boş kalabileceğini en baştan söylemek istiyorum. O kısımları tamamen sizin hayal gücünüze bırakıyor ve keyifli okumalar diliyorum...

Bahsetmek istediğim ikinci önemli husus; One Piece evreninde ırkların coğrafi dağılımı. Evet biraz garip bir konudan devam ediyoruz
Sıradaki konumuz; One Piece evreninde ırkçılık. Bana göre One Piece'de, özellikle Kutsal Ejderler tarafından uygulanan, inanılmaz büyük bir ırkçılık var. Sabaody adasında olanlar, kölelik ve balık adamların yaşadıkları bunun en büyük örneği zaten. Ayrıca son Reveire toplantısına katılan ülkeler arasında insanlar dışındaki tek ırk balık adamlardı. Bunu sebebi ise Ryugu Krallığı(Balık adamlar) dışında, farklı ırka mensup bir topluluğun Dünya Hükümetine üye ülke ol(a)mamalarından kaynaklanıyor. Bu bağlamda düşünürsek Dünya Hükümeti'nin aslında insanlar tarafından domine edildiği çıkarımında da bulunabiliriz...

Tüm bunları söyledikten sonra teorime gelecek olursak; İlk olarak Grand Line'ın yapısını tekrar düşünmenizi istiyorum. Eğer bir korsansanız, girmeniz inanılmaz derecede zor çıkmanız ise imkansız gibi bir şey. Farklı bir açıdan bakarak, aslında hapishane olmaya çok uygun bir bölge olduğunu bile düşünebiliriz. Peki ama neden hapishane olsun..? Bildiğiniz gibi insan ırkının, kendini yaşayan bütün varlıklardan üstün görmek gibi kötü bir huyu var. Bu durum One Piece dünyasında da çokça işlenmiş aslında. Özellikle Kutsal Ejderlerin davranışları bunun en somut örneği. Bana öyle geliyor ki; kendilerini yaşayan tüm varlıklardan üstün gören bu insanlar, farklı ırka mensup kişilerle bir arada yaşamayı kendilerine yedirememiş ve bu yüzden kendi ırkından olmayan herkesi hapsedebilecekleri bir bölgeyi, yani Grand Line'ı yaratmışlar. Ardından da bu farklı ırkların hepsini Grand Line'a hapsetmişler. bla bla bla...
Bundan sonrasını sizin hayal gücünüze bırakıyor ve doğruca antik silahlar ve ONE PİECE ile ilgili olan kısma geçiyorum.
Yeteneklerine bakıldığında antik silahlar, Grand Line'ı yok etmeye çok uygun gözüküyorlar. Demek istediğim, shirahoshi Calm Belt'deki deniz krallarına hükmederek bölgeyi rahat bir şekilde temizleyebilir. Pluton ise Red Line'ı yok etmek için biçilmez kaftan. Bana göre antik silahlar resmen Grand Line'ın counter'ı
Okuduğunuz için teşekkürler. Umarım keyif almışsınızdır.
Son düzenleme: