Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Mercy for None (2025)

Diziyi Beğendiniz mi?

• Hayır, beğenmedim.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2

📺 Yayınlayan Kanal: Netflix
🗓 Yayın Tarihi: 6 Haziran 2025
🔢 Sezon/Bölüm: 1 Sezon, 7 Bölüm (37-49 dk)
⭐ IMBd Puanı: 7.6/10
🎭 Tür: Aksiyon, Noir, Suç, İntikam, Gerilim
🎬 Durum:
Tamamlandı - Mini seri
🙍‍♂️ Başroller: So Ji‑sub – Nam Gi‑jun (ana karakter), Huh Joon‑ho – Lee Joo‑woon (Juwoon lideri), Ahn Gil‑kang – Gu Bong‑san (Bongsan lideri), Lee Beom‑soo, Gong Myung, Choo Young‑woo, Jo Han‑cheul, Lee Jun‑hyuk diğer önemli kadro üyeleri

Global Başarı:
Dizi, sadece yayınlandıktan 3 gün sonra Netflix’in dünya çapında en çok izlenen 2. yabancı dizisi oldu. İlk haftasında yaklaşık 4.9 milyon izlenme elde ederek, Netflix’in global Top 10 Non-English TV Shows listesinde ikinci sıraya yükseldi.

Konusu:
Eski bir gangster olan Nam Gi-jun (So Ji-sub), kardeşinin ani ve gizemli ölümü üzerine yeraltı dünyasına geri dönmek zorunda kalır. İki büyük suç örgütü olan Ju Woon ve Bongsan arasındaki güç mücadelesinde Gi-jun, intikam peşinde koşarken geçmişiyle de yüzleşir. Dizi, şiddet dolu aksiyon sahneleriyle beraber derin karakter ilişkileri ve karanlık bir atmosfer sunuyor.

Dizi; sakin ama ölümcül eski tetikçi karakter, yeraltı suç dünyasının acımasızlığı ve karmaşık ilişkileri, yüksek tempolu ve titizlikle koreografisi yapılmış dövüş sahneleri, özellikle aksiyon ve ana karakterin stili ile John Wick filmlerini anımsatıyor.

Ancak hikayesini Kore yeraltı çeteleri ve aile bağları üzerine daha özgün bir şekilde kurguluyor. Ayrıca dizi, webtoonların yayınlandığı Naver’da yer alan 'Plaza Wars: Mercy for None' adlı popüler webtoondan uyarlanmıştır.

Şahsi Görüşüm:
Hemen hemen çoğu aksiyon türündeki Kore yapımını tüketmiş biri olarak, uzun süredir böyle bir tat bulamıyordum. Direkt aksiyonla başlayan yapımlar benim için daima bir adım öndedir.
So Ji-sub zaten başlı başına bir marka haline geldi; bu dizideki karanlık ve soğukkanlı performansı gerçekten etkileyici. Henüz tamamlamadım ama şimdiden söyleyebilirim ki: Bu dizi bana iyi geldi.

Geçen gün bitirdim bence 10 üzerinden 7'lik bir dizi olmuş.

İsminin hakkını vermiyor ama gayet makul bir eleman başroldeki o yüzden dünyayı yakacam tadında bir agresif intikam hikayesi değil. Bir de biraz ilginç bir mafya kültürü var korede onu da görmüş oluyoruz.

Buna benzer başka diziler de izlediysen yazsana belki kaçırdıklarım vardır.

Geçen gün bitirdim bence 10 üzerinden 7'lik bir dizi olmuş.

İsminin hakkını vermiyor ama gayet makul bir eleman başroldeki o yüzden dünyayı yakacam tadında bir agresif intikam hikayesi değil. Bir de biraz ilginç bir mafya kültürü var korede onu da görmüş oluyoruz.

Buna benzer başka diziler de izlediysen yazsana belki kaçırdıklarım vardır.
Puanlayanlar gerçekten doğru puanlamış demek ki. Dün gece bitirmeyi düşünüyordum ama sabahlamayı göze alamadım, şu an 5. bölümdeyim, bugün bitireceğim. Sert girişli dövüş izlemeyeli bayağı olmuştu. Ezip geçiyor Sub'um.

Mafya temalı dizilerden hemen aklıma The Worst of Evil, Gangnam B-side, Vincenzo, Bloodhounds ve A Shop for Killers geldi. İzlemediysen tavsiye ederim. A Shop for Killers’ın 2. sezon çekimleri Nisan 2025’te başladı ve 2026’da yayınlanması bekleniyor. Bloodhounds’un da 2. sezonu 2025 içinde yayınlanacağı söylendi. Bu diziler intikam hikayelerini de güzel işliyor

Çoğunu izlemişim A shop for killers'e bakayım.
Bloodhounds da oynayan kız intihar etmiş diye duydum zaten dizide de rolü azaltılmıştı yada yanlış biliyorum güzel diziydi başlangıçta ama sonunu getiremedim diğerlerini bitirdim galiba.
Evet, iş ve özel hayatındaki baskılardan sebep intihar etmişti. Kore'de ünlüler arasında sıkça yaşanan bir durum.

Senin için daha eskilere gittim. Two Weeks, Taxi Driver, Trap, Defendant, Voice. Mafya teması yok ama sırf aksiyon-intikam üzerineler. Özellikle Two Weeks'i çok hızlı bitirmiştim. Bayağı akıcı gelmişti izlerken. Bir de Defendant belki bilirsin, Türk uyarlaması yapıldı Mahkum diye. Bunlarda dursun kenarında bakarsın.

Trap deyince başka dizi çıkabiliyor. Bahsettiğim bu

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık