Global Başarı:
Dizi, sadece yayınlandıktan 3 gün sonra Netflix’in dünya çapında en çok izlenen 2. yabancı dizisi oldu. İlk haftasında yaklaşık 4.9 milyon izlenme elde ederek, Netflix’in global Top 10 Non-English TV Shows listesinde ikinci sıraya yükseldi.
Konusu:
Eski bir gangster olan Nam Gi-jun (So Ji-sub), kardeşinin ani ve gizemli ölümü üzerine yeraltı dünyasına geri dönmek zorunda kalır. İki büyük suç örgütü olan Ju Woon ve Bongsan arasındaki güç mücadelesinde Gi-jun, intikam peşinde koşarken geçmişiyle de yüzleşir. Dizi, şiddet dolu aksiyon sahneleriyle beraber derin karakter ilişkileri ve karanlık bir atmosfer sunuyor.
Dizi; sakin ama ölümcül eski tetikçi karakter, yeraltı suç dünyasının acımasızlığı ve karmaşık ilişkileri, yüksek tempolu ve titizlikle koreografisi yapılmış dövüş sahneleri, özellikle aksiyon ve ana karakterin stili ile John Wick filmlerini anımsatıyor.
Ancak hikayesini Kore yeraltı çeteleri ve aile bağları üzerine daha özgün bir şekilde kurguluyor. Ayrıca dizi, webtoonların yayınlandığı Naver’da yer alan 'Plaza Wars: Mercy for None' adlı popüler webtoondan uyarlanmıştır.
Şahsi Görüşüm:
Hemen hemen çoğu aksiyon türündeki Kore yapımını tüketmiş biri olarak, uzun süredir böyle bir tat bulamıyordum. Direkt aksiyonla başlayan yapımlar benim için daima bir adım öndedir.
So Ji-sub zaten başlı başına bir marka haline geldi; bu dizideki karanlık ve soğukkanlı performansı gerçekten etkileyici. Henüz tamamlamadım ama şimdiden söyleyebilirim ki: Bu dizi bana iyi geldi.