Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Kanon Olmayan One Piece Evreni

One Piece filmlerinde, anime özel bölümlerinde veya oyunlarda One Piece evreninde olmaması gereken fantastik durumlar olduğunu farkettim

1-) Captain Joke öldükten sonra iskelet olarak dirilen ve yarasaya dönüşebilen bir korsan kaptanı

2-) 3.Filmde Battler adında ki bir Zoolog, Hayvan Kralının boynuzlarını yiyerek Zoan meyvelere benzer bir şekilde canavara dönüşüyor.

3-) One Piece'in 5.filminde 7 Şans Tanrısı tarafından lanetlenmiş kullanıcısını ele geçiren hatta sakat bir kolu iyleştirebilen bir lanetli kılıç var

4-) 6.Filmde kendi aklı olan ve yaşamı manipüle edebilen bir bitki var.

5-) One Piece anime özel bölümlerden birinde felsefe taşını andıran simya ile oluşmuş, yakınındakilere ölümsüzlük bahseden bir altın var.

6-) One Piece film Red'de "Müziğin Şeytan Kralı" adında antik bir iblis var.

7-) One Piece'in Unlimited oyunlarda bin yıl önce şimdi var olmayan bir toplum tarafından oluşturulan kendi aklı olan bir ağaç var.

8 - ) Oyunu oynamadığım için emin değilim ama sanırım bu antik silah dünyanın her yerinden bilgi toplayıp kaydedebiliyor.

Siz bu durumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Şahsen ben böyle şeyler görmeyi seviyorum, One Piece evreninde kanon olmalarını ister miydim emin değilim ama serinin havasını değiştiriyorlar, dünyayı daha geniş ve tuhaf bir şekilde gösteriyorlar.

baron omatsuri kişilik ve lily ile birlikte harika bir savaş lordu olurdu bence .

aslında one piece evreni her türlü güç sistemine sahip olabilecek bir evrene sahip çünkü güçlerin çoğu büyü gibi olan duygu, hayaller ve arzu temelinde şekilleniyor , oda evreni daha şekil ve çeşitli güç sistemleri ilede sunabilirdi ama basite indirgedi haklı olarak ( gerçi onuda çok ciddiye aldığı söylenemez ) .

6. film hem çizimler hem de konu olarak baya karanlık. Hala hikayesel boşluklar olan bir film, mesela Roger'ın Baron ve tayfasıyla karşılaştığında naptığını bilmiyoruz. Bunun gibi çeşitli boşluklar var, ama bu boşluklar filmi daha kaliteli yapıyor. Luffy'nin çaresizliği ise çok kıymetli. Her büyük serinin böyle dark bir kanon veya filler bölüme ihtiyacı var.

6. film hem çizimler hem de konu olarak baya karanlık. Hala hikayesel boşluklar olan bir film, mesela Roger'ın Baron ve tayfasıyla karşılaştığında naptığını bilmiyoruz. Bunun gibi çeşitli boşluklar var, ama bu boşluklar filmi daha kaliteli yapıyor. Luffy'nin çaresizliği ise çok kıymetli. Her büyük serinin böyle dark bir kanon veya filler bölüme ihtiyacı var.
@Berkay arkadaşımızın şöyle güzel bir incelemesi var filmle ilgili.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık