Bu ve başkaca yorumlarda Burgess'e haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Burgess sürekli üstüne koyarak ilerleyen ve sürekli güçlenen bir karakter.
- Banaro (yanlış hatırlıyor olabilirim) adasında Ace'e karşı ahşap ev fırlatıyor.
- MF'de WB'den deprem + Sengoku'dan şok yediği halde kalıcı hasar almıyor.
- Dressrosa'ya gelindiğinde daha da güçlenmiş, omzuna b koka basıp şok dalgası fırlatabiliyor. Sabo'ya kaybediyor ama Sabo zaten o dönem Logia meyveyi de yeyince Amiral etmese de Amiral gücüne yakın güçte bir karakterdi.
- Winner adasında ise Burgess Güç Meyvesi yemiş ve gücünü katlamış olarak görünüyor. Bu adam zaten fiziksel olarak güçlüydü, tam da gücüne uygun bir meyve yemiş. Ace'e ahşap müstakil ev fırlatan adam artık dağ kaldırıp fırlatabiliyor.
Tahminimce, Burgess, Dressrosa'da muadilleri olan Jozu, Cracker ve Jack kadar güçlüydü. Savunma/dayanıklılık olarak onlar kadar sağlam değildi ama kuvvet yönünden eşdeğerdi. Ki, Jozu, Cracker ve Jack de Burgess'in yerinde olsa Sabo'dan dayak yiyeceklerdi.
Şuanda ise Burgess'in baya baya Amiral gücüne yaklaştığını düşünüyorum. Güç meyvesiyle aşırı ilerleme kaydetmiş durumda. Hatta Burgess'in BB'yle gönderilip Garp'ın boş Arıkovanına gönderilmesini de manidar buluyorum. E. Oda açıkça Burgess vs Garp çizmek istemedi. Bir yanda Güç Meyvesi yemiş Burgess var, ki henüz taze olduğu için Garp'a ezdiremez, diğer yanda da Garp'ın güç konusunda ezilmesini istemiyor, ki Aokiji'ye bile eline meyveden eldiven yaptırıp denk yumruklaştırıyor. İki karakteri de ezdirmemek için denk getirmedi bence.