Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Lost in Translation

50’li yaşlarda bir adam ve 20’li yaşların başında olan kaybolmus hisseden iki amerikalının yollarının japonya’da kesişmesi ve onların “ilişkisi” ni anlatan film.

filmi çok beğendim. sanırım zevkime en uygun filmleri sıralasam bu filmi de koyardım. filmin kendine has bir atmosferi var. bu filmin aynısı 2024’te çekilmeye çalışılsaydı kesinlikle bu tadı vermezdi. full + full vibe .10/10
Açılış sahnesi çok iyi, Scarlett'ın zirve noktasıdır, evet. :)

Bu filmi beğendiysen bahsetmeden geçemeyeceğim bu yönetmenin öyle bir filmi var ki ölmeden önce izlemek lazım herkese tavsiye ederim imdb linki koyuyorum. https://www.imdb.com/title/tt0037008/
filmi izledim ve beğendim ama ilk yarım saatte tahmin ettim katilin kim olduğunu çünkü filmi izlediğim sitedeki açıklamalar kısmında şu bilgi ''ancak dedektif bir gece laura'nın odasındayken odanın kapısı açılır ve dedektifin tahmin edebileceği en son kişi içeri girer.'' yer aldığından film daha başlamadan laura'nın yaşadığını tahmin ettim ve sonrası da çorap söküğü gibi geldi. yaşlı tekenin katil olduğunu ve laura değil de başka birinin öldüğünü tahmin ettim ama olayların gelişim şekli konusunda çuvalladım. yaşlı tekenin laura'ya olan takıntısını gördükten sonra, laura ile nişanlısını ayırmak için diğer kızı öldürecek ve suçu laura'nın nişanlısına yıkmak amacıyla evin içine deliller yerleştirecek dedim ama yanıldım.

filme dair tek eleştirimse filmin sonunda laura ile dedektifin arasında yeşeren aşk. bu aşka gerek var mıydı gerçekten? bağlamdan kopuk olduğu için çok anlamsız bir birliktelik gibi geldi bana.

tavsiyeniz için teşekkürler.

Black Bag (Kara Torba Operasyonu)

Cate Blanchett'i çok sevdiğim için sinemada görünce bir şans vermek istedim. Casusların özel hayatlarında yaşadığı sıkıntılara odaklanan yaklaşık 1,5 saatlik fazla aksiyon içermeyen bir film. Blanchett için izlememe rağmen bu rolü ondan daha genç bir kadının oynaması gerektiğini düşündüm açıkçası, buradaki performansını da görüntüsünü de beğenmedim, çift olarak da uymamışlar. Olay örgüsü çok zayıf, bunun bilinçli olarak böyle olduğunun farkındayım ama öne çıkarılmak istenen şeyler de çok sönük kalmış.

Paris brûle-t-il?

6.5/10
kadro şampiyonlar ligi gibi. yazan, yöneten ve oynayan isimler o kadar büyük ki 3 saatlik filmin her sahnesi yıldızlar geçidi gibi ama bu film bir başyapıt olmaktan çok uzakta. hem sahneler arasındaki geçişler kötü hem de 1944'ün paris'inde geçen ve fransız direnişçileriyle alman işgalcilerin mücadelesini anlatan bu filmi ingilizce dublajla yayınlamışlar😞😞 kaliteli olduğunu bilsem de beni hiç etkilemedi bu film.

Vozvrashchenie

Sağlam görüntü yönetmenliği ile iyi bir atmosfer yaratılmış. Biçimsel olarak bir iki ritim sorunu hariç pek dişe dokunur bir sıkıntısı yok, gerçi seslendirme dublaj gibi hissettirdi. Rusça'nın azizliği mi, bilemedim. Yalnız alegoriyi inşa ettiği otorite, erkeklik ve toplumsal dönüşüm kısmı sadece estetik bir düzlemde kalmış. A noktasından başlatıyor ama B için herhangi bir girişimde bulunmuyor. Özellikle baba figürü ve İsa etrafına inşa edilen o mitik anlatı katmanların en üstünde öylece bekliyor.
Filmin orasını burasını kurcalamayı seven, alegori görünce kan şekeri yükselen izleyiciler ekstra sevecek, yönetmen fazlasıyla bonkör davranmış bu noktada.

filmi izledim ve beğendim ama ilk yarım saatte tahmin ettim katilin kim olduğunu çünkü filmi izlediğim sitedeki açıklamalar kısmında şu bilgi ''ancak dedektif bir gece laura'nın odasındayken odanın kapısı açılır ve dedektifin tahmin edebileceği en son kişi içeri girer.'' yer aldığından film daha başlamadan laura'nın yaşadığını tahmin ettim ve sonrası da çorap söküğü gibi geldi. yaşlı tekenin katil olduğunu ve laura değil de başka birinin öldüğünü tahmin ettim ama olayların gelişim şekli konusunda çuvalladım. yaşlı tekenin laura'ya olan takıntısını gördükten sonra, laura ile nişanlısını ayırmak için diğer kızı öldürecek ve suçu laura'nın nişanlısına yıkmak amacıyla evin içine deliller yerleştirecek dedim ama yanıldım.

filme dair tek eleştirimse filmin sonunda laura ile dedektifin arasında yeşeren aşk. bu aşka gerek var mıydı gerçekten? bağlamdan kopuk olduğu için çok anlamsız bir birliktelik gibi geldi bana.

tavsiyeniz için teşekkürler.
Beğenmene sevindim.Torrentten izleyeceğini düşünmüştüm ama online bulduysan böyle sorunlarla karşılaşman doğal bildiğin spoiler yemişsin.Çok eski filmlerin özetinde direk filmi anlatabiliyorlar.Tavsiyem konusuna değil oyuncu ve yönetmenlere bakarak filmi torrentten bulman olacaktır.Bunun için rutracker kullanabilirsin.

Katil kim filmi kesinlikle değildir kara filmlerin hiçbiri öyle değildir zaten.Önemli olan filmin sonu değil sekansların verdiği hissiyat,atmosfer gibi bazen her filme özel olabilecek diğer kriterler.

Bu filmde geriye dönüşlerle hayranlık uyandırıcı bir kadının portresi merkeze alınarak hikaye çok farklı biçimlerde aktarılıyor.Konunun anlatılış biçimi ustaca.Ve pek tabii aslında ölü olan bu kişiye dedektif derin bir hayranlık duyuyor portresi bile büyülüyor.Bu da birçok okumaya açık bir alt metin sunuyor.Filmi yakın zamanda izlesem daha fazlasını yazardım ama bu sebeplerden ötürü kara film klasiklerinden birisi olduğunu söylemem yeterli.

Paris brûle-t-il?

6.5/10
kadro şampiyonlar ligi gibi. yazan, yöneten ve oynayan isimler o kadar büyük ki 3 saatlik filmin her sahnesi yıldızlar geçidi gibi ama bu film bir başyapıt olmaktan çok uzakta. hem sahneler arasındaki geçişler kötü hem de 1944'ün paris'inde geçen ve fransız direnişçileriyle alman işgalcilerin mücadelesini anlatan bu filmi ingilizce dublajla yayınlamışlar😞😞 kaliteli olduğunu bilsem de beni hiç etkilemedi bu film.
Bu filmi nereden duyduğunu merak ettim.Orjinali fransızca olması lazım daha doğrusu iki dilde birden çekilmiştir çünkü ingilizi amerikanı çok yıldız oyuncu var.Online sana böyle bir seçenek sunmadı muhtemelen.Büyük bir film değildir ama cast ve konusu itibariyle güzel bir savaş filmidir diyelim.Böyle sayısız yıldızlar geçidi filmlerini daha çok yıldızları için izlersin aralarından nadiren büyük bir film çıkar.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık