Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Hollow Knight (2017)

Hollow Knight yapım süreci 2014'de başlayıp 2017 yılında piyasaya sürülen 3 kişilik (1 yazılımcı, 1 çizer/sanatçı, 1 pazarlamacı şeklinde) küçük Avustralyalı bir şirket olan Team Cherry tarafından yaratılmıştır. O gün bugündür 2D platform, platform RPG ve de elbette Metroidvania oyun türleri için çıtayı çok yükseğe taşıyıp, bir baş yapıt olarak övülmüş ve önerilmiştir. Türün öncüleri olan Metroid ve Castlevania oyunlarına çokça göndermesi vardır ancak bu temeller üzerine bir de Souls-Like elementleri koymuştur. Bu üçünü de eski Disney / Anime tarzında, tamamen el çizimi ile yapılmış bir sanat tarzında birleştirmiştir.

Bloğumda bu oyunun derin "lore" içeriği adına 2 adet makale vardır (1) (2) . Fırsat buldukça lore serisi ilerleyecek zaten ön gördüğüm gibi olursa 5 ila 7 arası bölüm olacaktır. Fakat oynamamış ya da yarım oynamış olanlar dikkat etsinler, yoğun spoiler içermektedir.

Ayrıca, korona sebebiyle zamanında piyasaya çıkış tarihi 2021 yılına ertelenen, ondan sonra 2023 yılına sonra 2025 yılına derken artık meme haline gelmiş bir de harika devam oyunu gelmek üzeredir. An itibari ile bugün içerisinde resmi duyuru videosu yayınlanacaktır. Sonunda !

Forumda konusunun olmadığını gördüm ve açmak istedim. Hazır devam oyunun duyurusu yapılacak iken, biraz dikkat çekeyim bu başyapıta dedim.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık