Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] History's Strongest Disciple Kenichi

Kano'da kenichi gibi tüm dallarda eğitim almış ve furinji süper dedemizle aynı köyün çocukları. O köydekilerde savaşçı bir soy saiyanlar gibi düşünmek lazım. İki şey Kano ile olan dövüşünde etkiliydi. Kano'nun aslını inkar ederek dövüşmeye çalışması ve Miu için duygularının olması. Kenichi Miu'yu çok sonradan bile geçemiyor sonuçta o da savaşçı bir soydan geliyor ve yeteneğinin üstüne dedesiyle eğitim alması var. Kenichi 300-400. sayılarda dövüş sanatları öğrenmeye başlayalı 1 sene gibi bir zaman geçirmiş bir halde, Yakalayıp geçmesi ''yeteneksiz'' olarak lanse edilen Kenichi için imkansız olması lazım. Diğer yomi üyeleriyle zorlanması ise dövüş stilinin ters gelmesi olabilir veya Kano gibi kişisel bir davaları olmadığı için de olabilir.

Kano'da kenichi gibi tüm dallarda eğitim almış ve furinji süper dedemizle aynı köyün çocukları. O köydekilerde savaşçı bir soy saiyanlar gibi düşünmek lazım. İki şey Kano ile olan dövüşünde etkiliydi. Kano'nun aslını inkar ederek dövüşmeye çalışması ve Miu için duygularının olması. Kenichi Miu'yu çok sonradan bile geçemiyor sonuçta o da savaşçı bir soydan geliyor ve yeteneğinin üstüne dedesiyle eğitim alması var. Kenichi 300-400. sayılarda dövüş sanatları öğrenmeye başlayalı 1 sene gibi bir zaman geçirmiş bir halde, Yakalayıp geçmesi ''yeteneksiz'' olarak lanse edilen Kenichi için imkansız olması lazım. Diğer yomi üyeleriyle zorlanması ise dövüş stilinin ters gelmesi olabilir veya Kano gibi kişisel bir davaları olmadığı için de olabilir.
Peki Miu neden, Kano'ya karşı yaklaşık 3 dövüş yapmasına rağmen 3'ünde de hezimete uğradı? Bu kadar profesyonel bir eğitim almış birinin(küçüklüğünden) duygularına yenik düşerek yenilgiye uğraması saçma bir durum. Kano aşırı rahattı Miu'ya karşı, Kenichi'ye olduğuna nazaran.

Peki Miu neden, Kano'ya karşı yaklaşık 3 dövüş yapmasına rağmen 3'ünde de hezimete uğradı? Bu kadar profesyonel bir eğitim almış birinin(küçüklüğünden) duygularına yenik düşerek yenilgiye uğraması saçma bir durum. Kano aşırı rahattı Miu'ya karşı, Kenichi'ye olduğuna nazaran.
Miu'nun gerçek potansiyelini Dedesi kısıtlıyor, aşırı güçlenip yoldan çıkmasından korkuyor. Saldırgan bir ki'si var zaten.

Miu'nun gerçek potansiyelini Dedesi kısıtlıyor, aşırı güçlenip yoldan çıkmasından korkuyor. Saldırgan bir ki'si var zaten.
Nasıl yani, bazı dövüşlerde falan mı kısıtlıyor? Eğer eğitimini kısıtlama şeklinde söylüyorsan anlayabilirim sonuçta herhangi bir eğitim yaptığını görmedim şimdiye kadar ama o karşılaşma benim için serinin güç dengesini bozan nokta oldu. Kano>Miu, Kano(Sei+Dou Halindeyken)<Kenichi şeklinde bir durum ortaya çıktı. Diyorum ki eğer seride Miu'nun güçlü gösterünmesi isteniyorsa usta seviyedeki kişilere karşı da zayıf kişilere karşı da en azından kendini, onları yenebilecek seviyeye getirmesi gerekiyor. Mesela Takeda sürekli kendini son gücünde gibi kullanıyor ki Kenichi'den daha bir iyi hava yaratıyor dövüşlerde. Kenichi ile olan dövüşü farkı hafif anlamamı sağladı ama yine de Miu'nun her rakip karşısında bıraktığı izlenim ile yaptıkları çok tutarsız. Önceki bölümlerde Kisara'ya karşı olduğunu durumdaki gibi olmuyor, Usta seviyelere karşı Usta gibi dövüşüyor. Kişiye göre yansıtılırsa durum RPG oyunlar gibi seviye seviye gelen bosslar gibi oluyor. Belli bir ilerleme kaydedilmiyor seride, en azından Miu açısından.

Miu'da çılgın güç var Kaan'ın da dediği gibi çok çoşmasın yami tarafına geçmesin diye ona göre eğitiyorlar. Çılgına dönsün Kano'yu ağlatırdı
Ben diyorum ki eğer kendini kısıtlıyorsa ya da tam bir dou kullanıcısı gibi davranıyorsa, en azından bu kadar kolayca bayıltılmaya izin vermemeliydi. Dövüş ustası olarak bilinç kaybının dövüşün kaybı olarak düşünüldüğü tonlarca kez gösterildi seride, yani Miu kolaylıkla öldürülebilirdi Kano karşısında.

Miu'da çılgın güç var Kaan'ın da dediği gibi çok coşmasın yami tarafına geçmesin diye ona göre eğitiyorlar. Çılgına dönsün Kano'yu ağlatırdı

Kano öldürme amaçlı saldırmadı hiçbir zaman ayrıca babası ile ilgili verdiği bilgiler yüzünden Miu'nun kafası karışıktı tabi ama bunlar bahane Kano konusu bu serideki tek saçmalıktır benim gözümde. Hem Miu'nun düştüğü durum hemde Kano'nun yenilmesi. Mangaka bunları daha güzel bir şekilde açıklayabilirdi çıkarım yapmak zorunda kalmazdık bizde. Ama o olay dışında güç dengelerinde en ufak bir saçmalık yok seride. Nazar boncuğu diyelim :D

Miu'da çılgın güç var Kaan'ın da dediği gibi çok çoşmasın yami tarafına geçmesin diye ona göre eğitiyorlar. Çılgına dönsün Kano'yu ağlatırdı

Kano öldürme amaçlı saldırmadı hiçbir zaman ayrıca babası ile ilgili verdiği bilgiler yüzünden Miu'nun kafası karışıktı tabi ama bunlar bahane Kano konusu bu serideki tek saçmalıktır benim gözümde. Hem Miu'nun düştüğü durum hemde Kano'nun yenilmesi. Mangaka bunları daha güzel bir şekilde açıklayabilirdi çıkarım yapmak zorunda kalmazdık bizde. Ama o olay dışında güç dengelerinde en ufak bir saçmalık yok seride. Nazar boncuğu diyelim :D
Miu bence Sei kullanıcısı olsa da azcık tekin dövüşse hiçbir sıkıntı çıkmazdı bence :D Galiba küçüklüğünden güçlülerle dövüştüğünden herkese küçümseyerek yaklaşıyor :D Seriyi bitirince uğrarım ben yine buralara, sanırım epey tatmin edici bitmiş.

Sıkıntı şurdan kaynaklanıyor. Miu'nin ki tipi Dou, dolayısıyla Satsujinken yani öldüren yumruğa daha yakın ama Ryozanpaku'nun öğretisi Katsujinken yani koruyucu yumruk olduğundan kaptırıp gitme noktasında daha temkinli davranması gerekiyor. Zaten zıvanadan çıkıp öldürme noktasını gelmemek için koruyucu yumruk öğretisini benimsiyor. Miu ve Kano arasında durum farklı Miu'nu babasından kaynaklı bir durum vardı. Ve Kano öldürme niyetinde değildi. Miu kendi seviyesinin altında biriyle gayet güzel dövüşür. Teknik açıdan zaten gayet iyi ve potansiyelide çok iyi. Ama kendini ciddi derecede zorlayacak bir rakip karşısında işin çok ciddi boyutlara gelmesi ve istenmeyen bir sonuca neden olacak olması benimsediği öğretiye ters o yüzden hem dedesi hemde diğer ustalar buna dikkat ediyor.

Matsuena Shun'un Shonen Sunday #52 de yayınlanan 3. One-Shot'ı DEM III'ün renkli sayfaları:

Shonen Sunday #01 de başlayan yeni seri Tokiwa Kitareri'nin renkli sayfaları:

Anladığım kadarıyla yayınlanan 3 One-Shot'taki ana karakterlerin hepsi de yeni seride yer alıyor.
Türü: Aksiyon, Komedi, Büyü, Dövüş Sanatları, Shounen, Doğaüstü Güçler.

Belki başlamayan vardır diye upluyor, serideki + ve - leri yazıyorum
OLUMLU YÖNLERİ
1-) Kenichi'nin gelişmesini gayet ayrıntılı gösteriyor. Yaptığı her hareketi, uyguladığı en ufak tekniği bile hangi antremanında kazandığını gösteriyor. bu adam durup dururken bunu nasıl yaptı demiyorsunuz
2-) One Piece ile kıyaslanacak sayıda karakter çeşitliliği var. Sona doğru her yerden bir karakter çıkıyor.
3-) Çok orjinal karakterleri var. Dojodaki manyak ustalardan tutun Shigurenin faresine kadar çok ilginç karakterlere sahip
4-) Çok fazla vs ye sahip. Bu serinin mangakası oda gibi tembel değil. Uzun uzun bölümlerce çiziyor bir dövüşü
5-) Güç dengesi gayet güzel kurulmuş(Kenichinin 1-2 dövüşü hariç bknz: Shou)

OLUMSUZ YÖNLERİ
1-) Çok fazla açık saçık çizim var, Sonlara doğru iyice cıvıtıyor.
2-) Duyguyu One Piece kadar vermiyor
3-) Fb leri biraz yüzeysel
4-) Sonlarda daha önce kötü tarafta olan karakterlerin çok büyük bir kısmı iyi tarafa geçiyor. Saf kötü yok seride.
5-) Bence bu bir kötü yön değil, ama yine de yazayım.. baş karakterinin ilk 250 bölüm falan Usopptan beter korkaklıkta. Sonlara doğru düzeliyor ama...

100 bölüm kadarını ingilizceden okumak zorunda kalsam da aşırı güzel bir seri bence. Bu seriye başlamamı tavsiye eden Reiper'a da ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

şimdi bitirdim

Son sayfaya kadar eziyorlar kenichi yi yazık :D
en azından bizimki de miu'yu aldı. Elder'i yendiğini mi farz etmeliyiz o zaman :D
Her ne kadar son arc'ı beğenmesem de boşlukta kaldım bitince :/

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık