Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Harry Potter Genel Başlığı

Bence oraları yazacak yetenek yok kimsede. Harry Potter özünde basit ve klasik bir Hero's journey hikayesi. Lore'u hikayeleştirmek eseri dahada ucuzlatır Ring of Power da gördük bir benzer denemeyi. Rowling bu kadar cancel edildikten sonra safe oynamaları gerekiyordu. Remake yapıyorlar o yüzden. Birde kitaplar çok daha detaylı filmlere göre filmler güzel olsa da kaybettikleri çok fazla nüans vardı. Kitapların hakkını verebilecek bir dizi hoş olurdu.
Kitaplar dizi senaryosu olabilecek düzeyde bir şey içermiyor. Dizide bölüm sonu heyecanlı bitmeli ki sonraki bölümü açıp izleyesin. Ya da her bölüm ayrı konu işlemeli. Bunu herkes nostalji için birkaç bölüm izler sıkılıp bırakır. Çok aşırı fanları olanlar sonuna kadar izler. Ama daha bilinmez bir alana girseler mesela Tom Riddle'ın hogwarts hayatı vs gibi kalem oynatacak çok daha fazla alanları olur.

Kitaplar dizi senaryosu olabilecek düzeyde bir şey içermiyor. Dizide bölüm sonu heyecanlı bitmeli ki sonraki bölümü açıp izleyesin. Ya da her bölüm ayrı konu işlemeli. Bunu herkes nostalji için birkaç bölüm izler sıkılıp bırakır. Çok aşırı fanları olanlar sonuna kadar izler. Ama daha bilinmez bir alana girseler mesela Tom Riddle'ın hogwarts hayatı vs gibi kalem oynatacak çok daha fazla alanları olur.
Katılmıyorum çok kolay dizi senaryosuna uyarlanabilir bence. Çok para için çok uzatmadıkları müddetçe. Zaten harry potter evreninde normal birşey bile izleyecek tüketecek milyonlarca insan var.

Daha dizisi çıkmamışken bunun tartışmasını yapmak istemiyorum ama en basitinden, filmde villainin yenilmesi bile kitaptakinden farklı şekilde işlenmişken dizi uyarlamasının gereksizliğinden dem vurmak cidden mantıksız. Ekran süresi yetmeyeceği için dizide de bazı yerleri atlayabileceklerini düşüyorum hatta.🤔

Daha dizisi çıkmamışken bunun tartışmasını yapmak istemiyorum ama en basitinden, filmde villainin yenilmesi bile kitaptakinden farklı şekilde işlenmişken dizi uyarlamasının gereksizliğinden dem vurmak cidden mantıksız. Ekran süresi yetmeyeceği için dizide de bazı yerleri atlayabileceklerini düşüyorum hatta.🤔
Okuyalı yıllar yıllar oluyor ama filmlerdeki karakter ilişkileri de kitaptan çok daha farklı yansıtılıyordu eksiklerin olmasının yanında kitapta olmayan şeylerde vardı. Aklıma Harry ve Hermionie'nin yalnız kalıp ormanda dans ettikleri sahne geliyor örnek olarak.

Son olarak bu meme'i 5 yıl önce arkadaşım atmıştı bana :D

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık