Herkese Merhaba! Bir Harry Potter hayranı olarak yakın zamanda vizyona giren bu filmi henüz izlemiş bulunmaktayım. Forumda benim gibi bir çok H.P hayranı olduğundan şüphem yok o yüzden bir başlık altında filmin ortaya çıkardığı yeni gizemlerin iyice irdelenmesi gerektiğini düşündüm 
Filmi izlemeyenler spoiler yemek istemiyorlarsa filmi izlemeden okumasın lütfen.
İlk olarak yukarıda filmin ortaya çıkardığı yeni gizemler dedim yanlış duymadınız rahat olun film bir kitaptan uyarlama olmasa da senaryosu bizzat J.K.Rowling tarafından yazıldı. Filmin geçtiği dönem iki dünya savaşı arasında olduğundan Rowling'in bizlere bildiğimiz Sihir Dünyasının geçmişiyle ilgili bir çok bilgi vereceği aşikar değil mi
İlk film ABD'nin New York şehrinde geçmişti ki bir çoğunuz benim gibi bu durumu içerlemiştir. Özellikle Ateş Kadehi filminde düzenlenen okullar arası yarışmada ben bir ABD'li okul hatırlamıyorum bu da bende büyünün daha yaşlı kıtalarda (Asya, Avrupa) kümelendiği izlemini oluşturmuştu fakat gördük ki Amerika'da da büyücüler gayet aktif olarak yaşıyorlarmış
Neyse ilk film beni çok tatmin etmemişti çünkü neredeyse seriyi hiç bilmeyen birinin bile izleyebileceği bir filmdi yani asıl ikinci film konuya giriş filmi gibi olmuş. İkinci filmle beraber tekrar Londra'ya dönüyoruz (çok şükür) ve buna ilave olarak filmin son kısmı Paris'te geçiyor. İlk filimde var olan neşeli ortam da daha ilk sahnede Grindelwald'ın gözükmesiyle yerini kasvetli ve karanlık bir atmosfere bırakıyor ki bu benim daha çok hoşuma gitti. Ayrıca Grindelwald'ın firar sahnelerinde serinin sıkı takipçileri Grindelwald'ın elindeki asayı tanımıştır.. Bingo mürver asa Dumbledore'a nasıl ve kimden geçmiş ortaya çıkıyor. Grindelwald'ı kısaca tanıtmak gerekirse de kendisi Woldemort'tan önceki karanlık lord olarak gösterilebilir. Saf kan takıntısı olan büyücüleri çevresinde toplayan çok güçlü bir büyücü ki büyü yeteneği olarak ona denk olan tek kişi Dumbledore. Bu arada filmde Grindelwald'ı Johnny Deep, Dumbledore'u Jude Law canlandırıyor. İlk olarak bilenler bilir bir rivayete göre bu ikili her ne kadar düşman da olsa aynı zamanda eski aşıklar! Yanlış duymadınız açıkçası bu durumla ilgili daha çok beklentim vardı filmden ama kısa bir flashback ile geçiştirmişler yine de kanıtlamak için yetti bana göre. Henüz olayların başı olduğundan Dumbledore eski sevgilisiyle yüz yüze gelmeyi pek istemiyor tripli sanırım
o yüzden ilk filmden hatırlayacağınız ekip yine karşımıza çıkıyor. Newt fantastik yaratıklarıyla beraber ortalığı karıştırıyor ve Grindelwald'ın planlarını engellemeye çalışıyor desem değil sevgilisin arıyor desem o da tam değil
ne sevgilsi ne Grindelwald'ın üzerine büyük planlar kurduğu Credence için net bir adım atamıyor fakat tam olarak ne yaptığı anlaşılmasa da bu filmi bir geçiş filmi olarak gördüğümden fazla takmıyorum bu durumu. Sonuç olarak Grindelwald'un Dumbledore'u öldürebilecek tek kişi olarak bahsettiği Credence maalesef karanlık tarafa geçiyor kendisi bir obscurus ve obscurusların on yaşından fazla yaşamadığı gibi bir genelleme yapılmıştı ilk filmde. Buradan yola çıkarak Credence'in bu yaşa gelebilmesi onun gerçekten güçlü bir büyücü olduğuna işaret. Asıl bombaya gelelim film boyunca gerçekte kim olduğunu bulmaya çalışan Credence'e filmin sonunda Grindelwald adının Aurellius Dumbledore olduğunu fısıldıyor ve ona bir asa veriyor ardından Credence'in asayı sallamasıyla karşısındaki dağın bir bölümünü yok ettiği görülüyor ( velet güçlü aga ). Tabi Grindelwald'ın doğru söyleyip söylemediğini bilmiyoruz ama bakanlık Credence'i öldürmeyi isterken Dumbledore Newt'e Credence'in obsculus kısmının yerini bir kardeşin doldurabileceğini söylemesi onu hayatta tutmak istediğini ve Credence'in bir Dumbledore çıkabilme ihtimalini artırdı sanki
Belli ki bu olay uzun sürecek en az 4 film olur gibi hissediyorum
Filmle ilgili yorumlarınızı bekliyorum filmi taze izledim atladığım bir gizem varsa yorumlarda belirtin üzerine konuşalım hep beraber 
Ufak bir anket yapmadan da olmaz
Size göre en güçlü 3 büyücü kimdir?
Karakterlerin sayısını abartmadım bilinen en güçlüleri koydum. Bize kitaplarda ve filmlerde tanıtılmayan büyücüleri koymadım. Listedeki büyücüleri tanıtmayacağım bir çoğunu biliyorsunuz zaten bilmediğiniz varsa ufak bir araştırma ellerinizden öper

Filmi izlemeyenler spoiler yemek istemiyorlarsa filmi izlemeden okumasın lütfen.
İlk olarak yukarıda filmin ortaya çıkardığı yeni gizemler dedim yanlış duymadınız rahat olun film bir kitaptan uyarlama olmasa da senaryosu bizzat J.K.Rowling tarafından yazıldı. Filmin geçtiği dönem iki dünya savaşı arasında olduğundan Rowling'in bizlere bildiğimiz Sihir Dünyasının geçmişiyle ilgili bir çok bilgi vereceği aşikar değil mi

İlk film ABD'nin New York şehrinde geçmişti ki bir çoğunuz benim gibi bu durumu içerlemiştir. Özellikle Ateş Kadehi filminde düzenlenen okullar arası yarışmada ben bir ABD'li okul hatırlamıyorum bu da bende büyünün daha yaşlı kıtalarda (Asya, Avrupa) kümelendiği izlemini oluşturmuştu fakat gördük ki Amerika'da da büyücüler gayet aktif olarak yaşıyorlarmış

Belli ki bu olay uzun sürecek en az 4 film olur gibi hissediyorum

Ufak bir anket yapmadan da olmaz

Karakterlerin sayısını abartmadım bilinen en güçlüleri koydum. Bize kitaplarda ve filmlerde tanıtılmayan büyücüleri koymadım. Listedeki büyücüleri tanıtmayacağım bir çoğunu biliyorsunuz zaten bilmediğiniz varsa ufak bir araştırma ellerinizden öper