Yayınlayan Kanal: OCN
Sezon Sayısı: 1
IMDb Puanı: 7.9
Türü: Suç, Dram, Fantezi
Durumu: Tamamlandı
Baş Roller: Song Seung-heon, Go Ara, Lee El
Netflix'te de yayınlanan Black 2017 yapımı 18 bölümlük bir dizidir. Esas kız Ha-ram doğaüstü bir yeteneği olan bu yüzden sürekli güneş gözlüğü takmak zorunda olan birisidir. Oldukça kötü bir hayatı vardır ama yaşayıp gider bir şekilde. Esas oğlanın ise kimliği biraz karmaşıktır. 4 farklı ismin karışımı tuhaf bir profildir kendisi. Spoiler vermek istemediğim için açamıyorum ama spoiler vererek bile tam olarak anlaşılır bir tanıtım yapmak mümkün olmazdı herhalde. O yüzden bu detayı es geçelim.
Hikaye daha önce de dediğim gibi oldukça karmaşık bir hikayedir. Dizi 10 yıl önce öldüğü tahmin edilen bir cesedin bulunmasıyla başlar. Cesedin kimliği bulunmaya çalışılırken inceleme için gelen polislerden birinin kesinlikle bu mesleğe uygun olmadığını görürüz. Ama ısrarla bu işi yapmakta kararlıdır çünkü araştırdığı bir şey vardır.
Hikayenin bu kolu dizi boyunca parça parça bize sunulur ama her gelen bilgiyle olaylar biraz daha geniş ve kafa karıştırıcı bir hale gelir.
Bütün bunlar olurken 20 yıl öncesine ait trajik bir olay da sürekli gündeme gelir çünkü hikayenin ana karakterlerinin yolları ve geçmişleri sürekli buraya bağlanmaktadır.
Hikaye başta basit bir çiftin polisiye macerası olarak başlayacak gibi görünmesine rağmen sonrasında siyasi ve hukuki adaletsizliklere eleştiri içeren ve bunu yaparken de elini yolsuzluk, fuhuş, çocuk istismarı, polis cinayetleri, sıradan halkın trajedisi ve idealist bir adamın ailesinden gördüğü mobbing gibi bir çok toplumsal sorunu da içine alır.
Bütün bunlara ek olarak azraillerle ilgili de değişik bir bakış açısı ve yorumlama yaparak bize dizi boyunca düşünecek çok ama çok şey verir.
Şimdilik 11. Bölümdeyim ama bitirmeden tanıtımını yapmak istedim. Belki burada birileriyle tartışırız diye. Şans verilmeyi hak eden bir yapım olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda dijital platformlarda izlediğim en iyi yapım olduğuna karar verdim. İzleyecek bir şey arıyorsanız tavsiye ederim. Bir sanat eseri olmayabilir ancak kesinlikle çerezlik bir yapım da değildir. Bu yüzden izleyecekseniz iyi kanalize olmanız gerekir. İsimler ve simalardan dolayı karakterleri karıştırmak çok mümkün. Çok fazla olay olduğu için de ipin ucunu sık sık kaçırma eşiğine gelebilirsiniz.
Ve son olarak ilk birkaç bölümü bir şeyler yemiyorken izlemeye dikkat edin.
İyi seyirler
Moderatör tarafında düzenlendi: