Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

A Nightmare on Elm Street

Serinin En Beğendiğiniz Bölümü

• A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge (1985):

Kullanılan: 0 0.0%
  • A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988):

• A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (1989):

• Freddy’s Dead: The Final Nightmare (1991):

• Freddy vs. Jason (2003)

• A Nightmare on Elm Street (2010)

• Wes Craven’s New Nightmare (1994)

• Kullanılan toplam oy
    3

A Nightmare on Elm Street, Wes Craven tarafından yaratılan ikonik bir korku filmi serisidir. İlk film 1984 yılında gösterime girmiş ve korku sinemasında çığır açmıştır. Seri, rüyalarında insanları avlayan doğaüstü bir seri katil olan Freddy Krueger'ın hikayesini konu edinir. Freddy, yanmış yüzü, kırmızı-yeşil çizgili kazağı, fötr şapkası ve keskin bıçaklardan oluşan eldiveniyle tanınır. Serinin temel teması, rüyalardaki korkuların gerçek dünyaya taşması ve kurbanların uyumamak için verdikleri mücadele etrafında döner.

Ana Hikaye

Freddy Krueger, Elm Sokağı'nda çocukları öldüren bir seri katildir. Ancak öfkeli ebeveynler tarafından yakılarak öldürülür. Ölümünden sonra, Freddy doğaüstü bir varlık olarak geri döner ve kurbanlarını rüyalarında avlamaya başlar. Rüyada öldürülenler, gerçek hayatta da ölür. Gençler, Freddy’yi durdurmak için uyanık kalmaya çalışır ve onun geçmişiyle ilgili sırları çözmeye çabalar.

Seri Filmler

A Nightmare on Elm Street (1984):
Serinin başlangıcı. Nancy Thompson ve arkadaşları, Freddy’nin rüyalarındaki tehdidiyle yüzleşir. Wes Craven’ın yönettiği bu film, düşük bütçesine rağmen büyük başarı elde etti.

A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge (1985): Freddy, yeni bir ailenin oğlu Jesse’yi ele geçirmeye çalışır. Film, serinin en tartışmalı yapımı olarak bilinir.

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987): Rüya kontrolü teması öne çıkar. Gençler, Freddy’ye karşı bir akıl hastanesinde mücadele eder. Heather Langenkamp, Nancy rolüyle geri döner.

A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988): Freddy, rüya güçlerini kullanarak daha geniş bir av başlatır.

A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (1989): Freddy, bir bebeğin rüyalarını hedef alır. Serinin daha karanlık tonlu filmlerinden biridir.

Freddy’s Dead: The Final Nightmare (1991): Freddy’nin geçmişi ve kızı etrafında dönen hikaye, serinin “sonu” olarak sunuldu.

Wes Craven’s New Nightmare (1994): Wes Craven, meta bir yaklaşımla geri döner. Film, gerçek dünyada geçen bir korku hikayesi sunar.

Freddy vs. Jason (2003): Freddy, Jason Voorhees (Cuma 13 serisi) ile karşı karşıya gelir. İki korku ikonunun çarpışması hayranlar için büyük bir olaydır.

A Nightmare on Elm Street (2010): Serinin yeniden yapımı. Freddy’yi Jackie Earle Haley canlandırır, ancak orijinalin etkisini yakalayamaz.

Freddy Krueger: Robert Englund’un unutulmaz performansıyla korku sinemasının en ikonik kötülerinden biri oldu. Mizahi ve acımasız kişiliğiyle öne çıkar.

Rüya Teması: Seri, rüyaların korkutucu ve gerçekçi doğasını ustalıkla işler.

Kültürel Etki: 80’ler korku sinemasına damga vuran seri, pop kültüründe geniş bir yer edindi. Freddy’nin görüntüsü, kostümleri ve replikleri popüler kültürde sıkça referans alınır.

Yaratıcı: Wes Craven, korku türüne yenilik getiren bir vizyoner olarak seriyi şekillendirdi.

Müzik: Charles Bernstein’ın ikonik tema müziği, serinin gerilimini güçlendirir.

TV ve Diğer Medya: Seri, Freddy’s Nightmares adlı bir TV dizisine (1988-1990) ve çok sayıda çizgi roman, oyun ve romana ilham verdi.

İlk filmin bende yeri ayrı. Pek bilinmese de ilk filmdeki ergenlerden biri Johnny Depp tarafından oynanıyor. (Belki biliniyordur, emin değilim. Ben ilk izlediğimde bilmiyordum. ) Şimdi baktım da oynadığı ilk filmmiş. Bu detayı unutmuşum. :)

İlk filmin bende yeri ayrı. Pek bilinmese de ilk filmdeki ergenlerden biri Johnny Depp tarafından oynanıyor. (Belki biliniyordur, emin değilim. Ben ilk izlediğimde bilmiyordum. ) Şimdi baktım da oynadığı ilk filmmiş. Bu detayı unutmuşum. :)
Devam filmlerinden birinde cameo olarak tekrar gözüküyor. :)

Eski filmlerin hepsini izlemişimdir muhtemelen ama benim için bu seriyi daha anlamlı kılan, daha hiç izlemişken bu filmleri bana anlatan çocukluk arkadaşımdır.

Çok samimi olduğum biri değildi ama etrafına topladığı kişilere uyarlayarak öyle bir Elm Sokağı kabusu anlatırdı ki, onun anlattığı hikayeler filmlerden çok daha etkileyiciydi benim için. Hepimiz bilirdik salladığını ama bundan zevk alırdık. O gün 5 kişiysek hikayede 5 kişi vardı. 7 kişiysek 7. En uyuz olduklarını önce öldürtürdü vs.
Şimdi düşünüyorum o yaşta böyle bir yeteneği varken umarım bir şekilde bu alanda devam etmiştir. : ))

Son düzenleme:
Çocukluk travmam. 2007 de bir arkadaşımın evine ev ödevi için gitmiştim ve bana bu freddy nin cd sini göstermişti. Birlikte bir 10 dakika izlemiştik. Bende o dönemler korku filmlerini çok merak ederdim çünkü ailem doğal olarak izletmezdi. Arkadaşımdan cd yi ödünç aldım ve evde tek başımayken takıp izlemeye başlamıştım. Birde sanırım kendimi de korku filmlerini izleyebilirim diye kanıtlamak istiyordum çünkü filmin yarısından itibaren koltuğun arkasına saklansam da tamamı bitene kadar izlemeye devam ettim. Korkunç bir hataydı. Hayatımda verdiğim en kötü ilk 5 karardan biri olabilir.

3-4 ay boyunca tek bile yatamadım. Gece tuvaletim gelince ablamı uyandırıyordum bana nöbet tutuyordu. Ordasın dimi diye de seslenip kontrol ediyordum .d Düşününce çok gıcık bir durum iyi dayanmışlar. 3-4 aydan sonra da çok uzun bir süre yalnız kalmaktan korkmaya devam ediyordum. Gece yatarken camı ve kapıyı açık bırakıyordum. Camdan gelirse kapıdan kaçarım kapıdan gelirse camdan atlarım diye. Hala tüm ölümlerin sırası ve öldürme şekilleri aklımda. Mesela yatağın altından çıkarak öldürdüğü en korkutanıydı. Çünkü cam ve kapı opsiyonlarımı yok ediyordu .d Birde sınıfta herkesi dondurup kızı öldürmesi. Topluluk içindeyken bile güvende değildim. Sınıfta da o dönemler gece gündüz tarzı oyunlarda feci korkuyordum. Mesela hoca gece diyince herkes kafasını, sıranın üzerinde ellerinin üstüne koyar uyuyor taklidi yapardı. Freddy nin gelmesi için en uygun zaman diye ecel terleri dökmeye başlardım. Abartmıyorum şu an spor yaparken nabzım o kadar çıkmıyordur.

Birkaç yıl önce de bir tekrar izleyeyim dedim. Tabi artık korku filmlerinden korkma yaşını geçeli çok oldu da travmamdan ötürü hala korkar mıyım diye merak ediyordum. İzledim ve anca küçük bir çocuğu korkuturmuş :d

Son düzenleme:
Çocukluk travmam. 2007 de bir arkadaşımın evine ev ödevi için gitmiştim ve bana bu freddy nin cd sini göstermişti. Birlikte bir 10 dakika izlemiştik. Bende o dönemler korku filmlerini çok merak ederdim çünkü ailem doğal olarak izletmezdi. Arkadaşımdan cd yi ödünç aldım ve evde tek başımayken takıp izlemeye başlamıştım. Birde sanırım kendimi de korku filmlerini izleyebilirim diye kanıtlamak istiyordum çünkü filmin yarısından itibaren koltuğun arkasına saklansam da tamamı bitene kadar izlemeye devam ettim. Korkunç bir hataydı. Hayatımda verdiğim en kötü ilk 5 karardan biri olabilir.

3-4 ay boyunca tek bile yatamadım. Gece tuvaletim gelince ablamı uyandırıyordum bana nöbet tutuyordu. Ordasın dimi diye de seslenip kontrol ediyordum .d Düşününce çok gıcık bir durum iyi dayanmışlar. 3-4 aydan sonra da çok uzun bir süre yalnız kalmaktan korkmaya devam ediyordum. Gece yatarken camı ve kapıyı açık bırakıyordum. Camdan gelirse kapıdan kaçarım kapıdan gelirse camdan atlarım diye. Hala tüm ölümlerin sırası ve öldürme şekilleri aklımda. Mesela yatağın altından çıkarak öldürdüğü en korkutanıydı. Çünkü cam ve kapı opsiyonlarımı yok ediyordu .d Birde sınıfta herkesi dondurup kızı öldürmesi. Topluluk içindeyken bile güvende değildim. Sınıfta da o dönemler gece gündüz tarzı oyunlarda feci korkuyordum. Mesela hoca gece diyince herkes kafasını, sıranın üzerinde ellerinin üstüne koyar uyuyor taklidi yapardı. Freddy nin gelmesi için en uygun zaman diye ecel terleri dökmeye başlardım. Abartmıyorum şu an spor yaparken nabzım o kadar çıkmıyordur.

Birkaç yıl önce de bir tekrar izleyeyim dedim. Tabi artık korku filmlerinden korkma yaşını geçeli çok oldu da travmamdan ötürü hala korkar mıyım diye merak ediyordum. İzledim ve anca küçük bir çocuğu korkuturmuş :d
Dabbeyi izledikten sonra mahalledeki bebelerle beş vakit namaza başladığımız günler geldi aklıma. İlahi korunma depoluyorduk bir nevi, bir hafta sürdü.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık