Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1183: Günaydın Denizkızı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 34 46.6%
  • Orta

Kullanılan: 16 21.9%
  • Kötü

Kullanılan: 23 31.5%

• Kullanılan toplam oy
    73
Imu tek başına bütün tanrıları öldürmüş hala bu tanrılan kalıntıları geri dönmeye çalışıyor anlaşılan. Feng Shen Ji serisi Tian ile benzerlikleri var.

Bölüm gayet iyiymiş.Brookun ne kadar estetik,kaliteli ve kendine has tarzı olan bir kılıç ustası olduğunu yeniden hatırlatması çok hoş.Beğenmeyenler herhalde İmu savaşının araya sokulmasından dolayı söyleniyordur diğer kısmı ise zaten klasik her hafta hayıflanan kişilerdir.Fbler genelde güzel olur umarım daha iyi bilgileri sonuca ulaştırana kadar açıklar yarıda soru işaretleriyle bırakmaz.

Imu tek başına bütün tanrıları öldürmüş hala bu tanrılan kalıntıları geri dönmeye çalışıyor anlaşılan. Feng Shen Ji serisi Tian ile benzerlikleri var.
Evet oradada mızraklı bir kötü vardı ve baş karakterde silah kullanıyordu, hakkatande andırıyor ama o seri One pieceden çok sonra çıktı. :bilmem:

Bölüm gayet iyiymiş.Brookun ne kadar estetik,kaliteli ve kendine has tarzı olan bir kılıç ustası olduğunu yeniden hatırlatması çok hoş.Beğenmeyenler herhalde İmu savaşının araya sokulmasından dolayı söyleniyordur diğer kısmı ise zaten klasik her hafta hayıflanan kişilerdir.Fbler genelde güzel olur umarım daha iyi bilgileri sonuca ulaştırana kadar açıklar yarıda soru işaretleriyle bırakmaz.
Aslında tüm yorumların ortak noktası hayal kırıklığı gibi duruyor.
Şey gibi düşün, yıllarca bir sevgilin olur, güzel günler geçirirsin. Nihayet birgün değişmeye başladığını farkedersin.
Ama takıntı haline geldiği için ayrılamazsın, birlikte olmak da eskisi gibi mutluluk vermiyordur.
Bu durumda yaptığı her şey sana batmaya başlar. İyi olsun, kötü olsun farketmez.
Kestirip atamazsın, "onca senenin hatrı var, merak ediyorum sonunu" dersin. Ama okudukça da "keşke o zaman kestirip atsaydım. seni okuduğum güne lanet olsun" diye ikilemde kalırsın.

O yüzden şu an bu tarz düşünceye sahip insanları herhangi bir flashback tatmin eder mi emin değilim. Ama insan şunu düşünüyor, "bunca zaman okuyucuları çektiğin konu ile hikayeyi noktalamaya başladığın konu neden aynı eksende gitmiyor. Neden diğer shounenler gibi finale yaklaştıkça hikayeler bozulmaya başlıyor.".

Ha belki bu son 3 arc tamamen "geçiş" arcıdır. Yani Wano, Egghead ve Elbaf aslında Marineford gibi arada işlenen bir arcdır, o yüzden konudan sapmıştır ve finalde tekrar eski usül bitirir. Bu tarz ümitler de insanı tekrar okumaya ve sıradaki bölümü merakla beklemeye itiyor. Her açıdan toksik bir ilişki anlayacağın.

Kendi adıma konuşayım, 2008-2009 yıllarından beri üç büyükleri her hafta takip ederdim. Hatta o dönemden sonraki yıllarda mangaturk üyeliği olanlar, Naruto ve Bleach konusunda zaman zaman çarşaf gibi uzun uzadıya yazdığımı görmüştür. O dönemler okuyabileceğin kaynak da çok rahat bulunmuyordu. Yani okuyabilmek için bile İngilizce öğrenmek gerekiyordu. İlk Naruto'da shinobilik bitti tanrılık başladı hayal kırıklığı yaşandı. Sonra Bleach'de Shinigami/Quincylik bitti, omnipotence varlık çıktı hayal kırıklığı yaşandı. O esnada herkesin övdüğü tek şey "Allahtan Oda böyle saçmalamadı, hala hikaye belli bir doğrultuda gidiyor". Şimdi durum bu hale gelince insan o söylediği sözleri yemek durumunda kalıyor. Çünkü zaten diğer ikisinde bu durum açıkça eleştirilmiş, sırf Oda yaptı diye översek iki yüzlülük olur.

Bi de sırf eleştirmek için eleştirenler var, onları hiç saymıyorum. Her bölümü öven ile her bölümü eleştirenler aynı kafada oluyor genelde.

Son düzenleme:
Aslında tüm yorumların ortak noktası hayal kırıklığı gibi duruyor.
Şey gibi düşün, yıllarca bir sevgilin olur, güzel günler geçirirsin. Nihayet birgün değişmeye başladığını farkedersin.
Ama takıntı haline geldiği için ayrılamazsın, birlikte olmak da eskisi gibi mutluluk vermiyordur.
Bu durumda yaptığı her şey sana batmaya başlar. İyi olsun, kötü olsun farketmez.
Kestirip atamazsın, "onca senenin hatrı var, merak ediyorum sonunu" dersin. Ama okudukça da "keşke o zaman kestirip atsaydım. seni okuduğum güne lanet olsun" diye ikilemde kalırsın.

O yüzden şu an bu tarz düşünceye sahip insanları herhangi bir flashback tatmin eder mi emin değilim. Ama insan şunu düşünüyor, "bunca zaman okuyucuları çektiğin konu ile hikayeyi noktalamaya başladığın konu neden aynı eksende gitmiyor. Neden diğer shounenler gibi finale yaklaştıkça hikayeler bozulmaya başlıyor.".

Ha belki bu son 3 arc tamamen "geçiş" arcıdır. Yani Wano, Egghead ve Elbaf aslında Marineford gibi arada işlenen bir arcdır, o yüzden konudan sapmıştır ve finalde tekrar eski usül bitirir. Bu tarz ümitler de insanı tekrar okumaya ve sıradaki bölümü merakla beklemeye itiyor. Her açıdan toksik bir ilişki anlayacağın.

Kendi adıma konuşayım, 2008-2009 yıllarından beri üç büyükleri her hafta takip ederdim. Hatta o dönemden sonraki yıllarda mangaturk üyeliği olanlar, Naruto ve Bleach konusunda zaman zaman çarşaf gibi uzun uzadıya yazdığımı görmüştür. O dönemler okuyabileceğin kaynak da çok rahat bulunmuyordu. Yani okuyabilmek için bile İngilizce öğrenmek gerekiyordu. İlk Naruto'da shinobilik bitti tanrılık başladı hayal kırıklığı yaşandı. Sonra Bleach'de Shinigami/Quincylik bitti, omnipotence varlık çıktı hayal kırıklığı yaşandı. O esnada herkesin övdüğü tek şey "Allahtan Oda böyle saçmalamadı, hala hikaye belli bir doğrultuda gidiyor". Şimdi durum bu hale gelince insan o söylediği sözleri yemek durumunda kalıyor. Çünkü zaten diğer ikisinde bu durum açıkça eleştirilmiş, sırf Oda yaptı diye översek iki yüzlülük olur.

Bi de sırf eleştirmek için eleştirenler var, onları hiç saymıyorum. Her bölümü öven ile her bölümü eleştirenler aynı kafada oluyor genelde.
Genel olarak mızmızlananlara zaten yeteri kadar söyleniyorum hep onlara bişey demeyeceğim:D Bu bölüm özelinde dediğim gibi İmu savaşını sokup sonra yarıda kesmesine takılanlar olmuştur ki haklılar bu konuda ama Brook fbsi olarak bakarsan gayet hoş olmuş.Brookun gençliği ne olduğu nereden geldiği müzik tutkusu köyü bile müzik ile alakalı falan güzeldi bence.Gunko neden o hale gelmiş krallığa ne olmuş onları yine bağlayacak sanırım tıpkı Harald Elbaf olayları gibi.Valla seri uzun olduğu için herkes merak ediyor sonunu merak sabırsızlığa itiyor.Bu kadar uzun planlanmadığı için farklılıklar olabilir yoksa bu kadar ilerlemezdi zaten.Kimisi kendi kafasındaki ilerleyişe uymuyor diye hayıflanıyor yapacak bişey yok herkes aynı memnuniyeti hissedemez.Bazı arclar çok sıkıcıydı gereksiz uzamıştı ama bu son arclar bence hem bilgi açısından hem karakterlerin geçmişleri açısından gayet hoş bence hatta bazı fbler az bile gösterildi.Ben Aot izliyordum sonrasında beni sarmadı saldım ana karakterin evrimi konunun ilerleyişi hoşuma gitmedi neden kendimi buna maruz bırakayım dedim istesem gider yine sonuna bakarım geçerdim ki az çok sonunu buralardan okudum ona bile gerek kalmadı.Bu seri yine aynı şekil sonundan illa haberin olur sadece sonunu merak eden kendine eziyet etmesin boş yere.

Evet oradada mızraklı bir kötü vardı ve baş karakterde silah kullanıyordu, hakkatande andırıyor ama o seri One pieceden çok sonra çıktı. :bilmem:
Feng Shen ji 2013'de final yapmış. Imu karakteri daha 2018'de çıktı. Tabi ben buradan kopya çekeyim dememiştir. Sadece benzerlik var diye söyledim.

Evrendeki güç dengesinin içinden geçmeyimi planlıyor oda helan anlamış değilim imu kendini tutuyor demekten başka bişey diyemiyorum haraldı shanks+gaban+112 muhafız+jarul ile beraber meyveyi yemesi hatta anca haraldın salması sonucu yenen loki gelmiş imle savaşıyor yahu tanrı vadisi kadrosunda rox roger garp wb bigmom kaido felan vardı muhtemelen 2-3 demon rox totalinde adamlar bunların toplamı demon rox bile ks haralddan iyi gösterilmişti ama ne hikmetse imu tanrı vadisinden elini kolunu sallıya sallıya çıktı ana bedene girmeden marinefordda luffynin çıkmasından farksız bişiy oluşturdu adam.

Bölümün geri dönüş kısımları bence güzel brookun yavşaklığı biraz ayar etti o kadar birde gaban kanka kalk artık karın adam gibi savaşıyor orda git zazayla bi kapış

Konu ne bilmiyorum ama Feng Shen Ji iyidir. :gamyon:
Güzel ama kesintisiz dövüş çizse de okusak. Bu garip huyunu hiç sevmiyorum.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık