Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 910: Wano Ülkesi'ne Doğru

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    219
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Son sayfadaki iki hayvan neden kavga ediyor acaba? Wano hakkında Akainu ''samuraylar'' diye bahsetti. Sanırım eskiden Japonlar feodalite benzeri bir yönetim şekline sahiplermiş ve ve her beyin kendine ait samurayı varmış galiba. Acaba Oda bunu revize edip her beyi bir araya getirip konsey tarzında bize sunabilir mi? Eğer böyleyse ben şahsen Shogun ayarında birkaç tane adam bekliyorum. Belki Wano'da konsey tarzı bir yönetim vardır ve Shogun onun başıdır. Ve bu babunların da kendi beyi vardır ve onun için karşı tarafla savaşıyordur falan.
Forumda Japonya Tarihi diye sağlam bi konu var onu okursanız bu ark rahat edersiniz :D
 
Sanji'nin hallerinden tiksindim resmen. Önceden bu davranışları sergiliyordu ama göze çarpacak kadar değildi. Gazeteyi önemli bilgiler varken yırtmak nedir öyle?
 
Ne dedin ?

Hadi gene iyisin Reis'e az kaldı :at:


Acımaya başladım cidden, özellikle o prenses muhabbeti tam bir rezillikti :oleyo2:
Zaman mevzusu ne alaka diye şey ettim :D

Mangaka Sanji ile ağır dalga geçmiş. :D Hani adamı biz gömmüyoruz mangaka gömüyor gömene de teşvik primi veriyor.Benim hakkımda konuşuyorlar diye düşündüğü herşey aslında Luffy için gerçekleşiyor.Bir luffy olabilse bütün hayallerine kavuşacak ama işte herkes bir Lütfü olamaz. :D
Luffynin tarzı farklı.Viviye bizim canımıza tehlikeye at diye bağırması,Rebeccayı alıp babasına götürmesi net kral hareketler.Bunları Luffyden başka kimse yapamaz.Hala seviyorum Luffy i ama Jimbei arkasında bırakması olmadı.Hiç olmadı hem de.
 
Çizimler dışında boş bölüm.
Umarım Luffy'nin hikayesini fazla uzatmadan diğer karakterlere geçer. Zaman atlamasından sonra One Piece gitti, Luffy'nin Yolu serisi geldi.:(
 
Wano bölüm hikayesinin amacı Kaido'yu yıpratma hikayesi o zaman herhalde. BM'ye ihanet ,yeni ittifaklar ve zayıf noktalardan yararlanmak gibi durumları gördük. Bu bölümde de Kaido'ya giden kapı açılacak gibi geliyor. Ama o haberi duymayı gerçekten istiyordum ya. Bence savaşıyor olabilirler BM ile Kaido. Çünkü Kaido yetişirse buraya nasıl olacak hikaye bilmiyorum. Ama yetişemezse o zaman tayfanın Kaido'ya giden yolu açılır. Orada da alacakları her şey işimize yarar gibi geliyor. Böyle giderse de durum bu Yonkou'lar çıldırır .
 
Ne dedin ?

Hadi gene iyisin Reis'e az kaldı :at:


Acımaya başladım cidden, özellikle o prenses muhabbeti tam bir rezillikti :oleyo2:
Asıl rezillik salya sümük modu değil konuşuyorlar diye kendini kandırdığı konuların Luffy için gerçekleşiyor olması.Yani bir takla atmadığı kaldı beğendirmek için ama bütün prensesler luffye hasta :D Reyizin varlığı ve doğal balı yetiyor kadınlar adasına da luffy düşmüştü.Onun düştüğü adayı biliyorsun hahaha.
 
Bu bölüm için en çok kapak hikayesi ilgimi çekti, yanılmıyosam yağmalamak için savaşa girdiği köyün fakir olduğunu görünce kendi erzaklarıyla yardım ediyorlar, eğer öyleyse tam Luffy'lik bir hareket :) Ancak bilmiyorum sizde farkettiniz mi ama kapak'ta Orlumbus'un arkasında koli taşıyan adamın kafasının hemen üzerinde Gemi'ye işlenmiş beyaz bıyıklı kuru kafa ilginç bir ayrıntı değil mi? Yoksa bana mı öyle geldi.
 
Senin gibi düşünenlere keşke başkalarına açıklamamak şartıyla serinin özetini verseler de rahatlasanız. One Piece'yi One Piece yapan bunun gibi bölümler bence. Zaten eskisi kadar geyik bölümler yok, hepten kaldırsınlar apar topar bitirsinler memnun olun diye. Tayfanın Crocus'la ilk karşılaştığı bölümü hatırlayın. Bazen hala açıp eğleniyorum ama hikayeye katkısı yok diye koymasalardı mı diyeyim. Böyle bölümlerin tadını çıkarmak lazım, seri bitince özlersiniz. Wano'ya da hızlı bir giriş olduğunu düşünüyorum...
Dostum ne alakası var, benim yıllardır okuduğum kitap, manga izlediğim dizi anime haddi hesabı yok günün 24 saatinin 16-18 saati birşeyler okuyarak ya da izleyerek geçiriyorum , şu sıralar k-dramalara sardım 2 ayda 50 tane falan izledim en basit örneği bu , emin ol özetini falan aradığım yok dolu olsun istiyorum bölüm , bunları çiziyorsa yine çizseydi ama 1 manga etmez etmemeli, bu sayıdakiler hadi 1 sayfa az abartı diyelim 3 bilemedin 4 sayfa fazlası yok, adam haftayı doldurmuş one piece dediğin manga olmuş 900+ chapter hikaye desen yüzlerce açıklamadığı şey var, onlarca gizem üstüne gizem ekleyip, anlatması gereken şeyleri anlatmıyor sayfalarca sanji sapıklığı göstermiş mutlu mu olmam gerekiyor? Özet istediğimi nereden çıkardın sayfalarca yazsın okuyalım bunları 1 sayıya koyacaksa yanına 2-3 sayfa daha birşey koysa olmaz mıydı ?
 
Yanılmıyorsam Edo dönemi deniyordu.Bu dönemde Japonya 7 derebey ve bir shogun ile yönetiliyordu.7 derebey kendi bölgelerinden sorumlu iken hepsinin başı Shogun oluyordu.Okuması ve araştırması zevkli bir dönem.Tavsiye ederim.
Eyvallah hacı. Yalnız eğer konsey tarzı bir şeyler varsa Mihawk'ın Wano'ya gitme meselesi yalan olabilir. Eğer bu Shogun güce göre değil de başka bir şeye göre seçiliyorsa o zaman ortada net en güçlü diyebileceğimiz bir kimse olmaz. O yüzden tek bir kişi yerine, birbirine yakın güçte bir sürü adam olabilir. İşin zevki çıksın diye iddiaya girmiştim, bir de kazanırsam var ya... Of hayal bile edemiyom :D

Forumda Japonya Tarihi diye sağlam bi konu var onu okursanız bu ark rahat edersiniz :D
http://www.korsanfan.com/konu/japonya-tarihi.6167/
İyi oldu söylediğin, ben okuyayım şunu. Saolasın. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık